ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com

Expreso de la Robla***: Bilbao - Oviedo.

(7 dagen) 2 dagen Bilbao, 4 dagen aan boord van de Expreso de la Robla, 1 dag Oviedo

Beschrijving

Laat je meevoeren langs de noordkust van Spanje aan boord van de Expreso de la Robla. Deze trein met klassieke inrichting is van alle gemakken voorzien.

De slaapcompartimenten* zijn geschikt voor twee personen en beschikken over couchettes en een eigen badkamer. De trein heeft vier slaapwagons, elk met verschillende compartimenten.

Een bus volgt de trein gedurende de hele reis die de reiziger naar plekken brengt waar de trein niet naar toe kan. Bovendien is er een gids aanwezig die je de mooiste plekken laat zien. Iedere ochtend wordt in de eetzaal een heerlijk ontbijt geserveerd. De lunch en het diner zul je in de van tevoren geselecteerde restaurants nuttigen (inclusief tijdens de treinreis). Op die manier kun je op elke plek lokale lekkernijen proeven. 

De gemeenschappelijke ruimten van de Expreso de La Robla bestaan uit drie comfortabele rijtuigen, met permanente bar- en restaurantservice. Deze ruimten beschikken over grote ramen om van het landschap te genieten waar de trein langzaam doorrijdt. Je kunt natuurlijk ook samen met andere gasten tafelspelletjes doen. Om de rust van de reizigers te garanderen staat de trein ‘s nachts stil bij een station. Een goede optie ook voor wie van het nachtleven wil genieten daar waar de trein ‘s avonds stopt.

De trein rijdt van Bilbao naar Oviedo (of andersom). Wij combineren deze treinreis met twee nachten in Bilbao en een nacht in Oviedo. In Bilbao kun je op eigen houtje het Guggenheim Museum bezoeken en lokale specialiteiten proeven. In Oviedo kun je onder het genot van een glas cider de bruizende sfeer van de mooie binnenstad ervaren. Als je wilt, kun je een paar dagen langer blijven in Oviedo, Gijón, San Sebastián of een andere stad naar keuze.

*De slaapcompartimenten zijn vooral bedoeld als slaapkamer. Hoewel ze niet heel ruim zijn, zijn ze van alle gemakken voorzien.

Check hier onze guestblog over deze luxe treinreis!

Andere reizen
ver calendario
 • Prijs
  Vanaf 1.445 EUR/pers.
 • Dagen
  7 dagen / 6 nachten
Gedetailleerde routebeschrijving
Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1: Aankomst in Bilbao

In de middag of de volgende ochtend (afhankelijk van de aankomstijd) bezoek je het Guggenheim Museum (toegang is inclusief) en heb je de tijd om de heerlijke pintxos - Baskische tapas - in de oude wijk te proeven.

Dag 2: Bilbao

Bilbao is de grootste stad van Baskenland. Het industriële Bilbao werd altijd beschouwd als het lelijke zusje van het elegante San Sebastián. Dit veranderde toen de Amerikaanse architect Frank Gehry Bilbao uitkoos voor zijn prachtig futuristisch ontwerp: het Guggenheim Museum. Bovendien is het eten voortreffelijk. Baskenland is het gastronomische Mekka van Spanje en deze regio kent de meeste Michelinrestaurants ter wereld.

Dag 3: Bilbao-Santander

Vanaf 12:30u kun je je bagage afgeven bij het Concordia Station in Bilbao, een uniek Belle Epoque stationsgebouw, daterend uit 1902.

Tot 13:45u heb je de tijd om te lunchen, want op dat tijdstip wordt je welkom aan boord geheten.

Terwijl de Expreso de la Robla richting Marrón vertrekt, installeer je je in de aangewezen compartiment. Onderweg brengt de bus je naar Laredo, een mooi stadje aan zee met een rijk historisch/artistiek erfgoed. Een leuk boottochtje brengt je naar Santoña voor een bezoek aan een traditionele fabriek waar ansjovis en witte tonijn worden verwerkt.

In Gama ga je weer aan boord vanwaar de trein de weg vervolgt naar Santander, de elegante hoofdstad van Cantabrië. Diner en overnachting in Santander.

Dag 4: Santander-Llanes

Na een heerlijk eerste ontbijt aan boord beginnen we de dag met een bezoek aan Santander. Hier heb je wat vrije tijd voordat de trein verder rijdt naar Cabezón de la Sal. Met de bus maken we een uitstapje naar het Altamira Museum gevolgd door een wandeling door Santillana del Mar. Na de lunch rijdt de bus naar Comillas. Een prachtig stadje met mooie architectuur. In Unquera wacht de Expreso de la Robla ons op om Asturië binnen te rijden richting naar Llanes, een schitterend vissersdorpje in het oosten van Asturië. Vóór het diner bezichtigen we het dorpje. De nacht wordt doorgebracht in Llanes.

Dag 5: Llanes-Nava

De treinreis in de Expreso de la Robla gaat verder naar Arriondas om het Nationaal park Picos de Europa, inclusief het Enol-meer en het Heiligdom Covadonga, te bezichtigen. Vóór de lunch in Cangas de Onís heb je wat vrije tijd. Eenmaal terug in de trein rijdt de trein langzaam door naar Nava. Hier kunnen we een bezoek brengen aan het Cidermuseum en een espicha (een traditioneel Asturische ciderkelder) waar pinchos, tapas, cider en andere drankjes te bestellen zijn. De nacht brengen we door in Nava.

Dag 6: Nava-Oviedo

Vandaag beginnen we de dag met sightseeing in Gijón. Deze stad ligt aan de Cantabrische zee en heeft een drukke culturele agenda. Voordat je terugkeert naar de trein heb je wat tijd voor jezelf. Terug aan boord rijdt de trein verder naar het eindpunt van deze treinreis. Rond 14:30u stap je voor de laatste keer uit de Expreso de la Robla in het ¨Ancho Métrico¨ Renfe station in Oviedo. Na de treinreis heb je de rest van de dag de tijd om deze mooie stad met een wirwar van leuke straatjes te verkennen. Je slaapt in een mooi hotel in het centrum van Oviedo.

Dag 7: Terugreis.

Vandaag vertrek je vanuit Oviedo of een andere stad. Deze reis is ideaal te combineren met een citytrip naar een Spaanse stad naar keuze.

 
Wat is inclusief in deze reis?

Vanaf 1.445 EUR/pers. Per persoon in een 2-pers. kamer

Toeslag eenpersoonskamer:550 EUR

Inclusief
 1. 6 overnachtingen in een tweepersoonskamer/compartiment – waarvan 3 nachten in een hotel en 3 nachten aan boord van de Expreso de la Robla.*
 2. 6 x ontbijt.
 3. Vlucht Amsterdam/Brussel – Bilbao en vlucht terug Oviedo (via Madrid) – Amsterdam. Incl. 1 stuk check-in bagage p.p.**
 4. Volpension tijdens de treinreis (3 x diner en 2 x lunch, incl. wijn en koffie tijdens de maaltijden).
 5. Een Spain is More gids met suggesties, reisprogramma, adressen van hotels, etc. (1 gids per 4 personen). Het is mogelijk om extra exemplaren bij te bestellen.
 6. 24/7 noodnummer.
 7. Belastingen.
 8. Toegang tot het Guggenheim Museum.

 

Bij de treinreis inbegrepen:

 1. Geplande excursies, inclusief tickets en bezichtiging.
 2. Busvervoer tijdens de geplande excursies.
 3. Kranten en tijdschriften.
 4. Beveiliging.
 5. Meertalige gids.
 6. Een voortreffelijk team dat altijd voor je klaarstaat.

* De bedden in de compartimenten van de Expreso de la Robla zijn stapelbedden.

**Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.). 

Niet inbegrepen
 1. Korte ritten met lokaal bus- en taxivervoer, bijvoorbeeld tussen het vliegveld en het trein- of busstation.  
Optioneel
 1. Maak jouw reis persoonlijk: verleng je verblijf of boek leuke excursies.
 2. De prijs is inclusief 1 Spain-is-More-gids per 4 reizigers. Meer exemplaren kunnen worden besteld bij het boeken (20€/exempl.) of 30€/exempl. wanneer je het in de 6 weken voor vertrek aanvraagt.
 3. Annuleringsverzekering: 6% van de totale reissom (kan worden aangevraagd bij het boeken).

 

Ervaringen van onze gasten

Voeg ervaringen toe aan jouw reis
Webmap| Hoe te reserveren| Vragen| Links| Gebruiksvoorwaarden| Wettelijke waarschuwing| Contact Veilig betalen met: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal