ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com

Camino Frances Light (Sarria - Santiago)

(Etappe 29-33) 8 dagen, pelgrimstocht van 127 km. Ervaar het laatste stuk van de Camino.

Camino de Santiago Light begint in Sarria, 115 km ten oosten van Santiago de Compostela. Het is de minimaal vereiste afstand om het Compostela-certificaat te mogen vragen. Deze wandeltocht is ideaal voor diegenen die de essentie van de Camino willen ervaren.

De tocht heeft iets magisch en de kans dat je hier terug wilt komen is heel groot. De afstand is ver genoeg om opgeslokt te worden in de wereld van de pelgrim. Onderweg zie je ontelbare monumenten en doe je mooie ervaringen op die je kunt delen met fantastische mensen uit de hele wereld die je ongetwijfeld zult tegenkomen.

Ervaar de magische oude binnenstad van Santiago de Compostela, een UNESCO-Werelderfgoed.

De prijs is inclusief een vlucht van Amsterdam/Brussel naar Santiago (retour) en een transfer van het vliegveld van Santiago naar het hotel in Sarria. De dag na aankomst kun je een taxi naar Samos nemen om een van de oudste en grootste kloosters van West-Europa te bezichtigen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om naar Sarria terug te lopen (11 km).

In Santiago verblijf je ook twee nachten. Vanuit waar je een uitstapje maakt naar Finisterre (het Einde van de Wereld) onder begeleiding van een Engelstalige gids. Deze prachtige kustlijn heeft adembenemende uitzichten en kent tal van legendes.

Maak jouw reis uniek! Met Spain is More geniet je van de volgende voordelen:

✔ Dagelijks vertrek het hele jaar door.

Bagagevervoer is optioneel.

✔ Een persoonlijk pelgrimspaspoort (Credencial)

Hotels – altijd inclusief badkamer –geselecteerd op de beste locatie, service en authenticiteit.

✔ Een gids (die je paar weken voor vertrek ontvangt) met alle praktische informatie, suggesties voor paklijst, restauranttips, plattegronden van steden, adressen van hotels, pelgrimspaspoort, belangrijke telefoonnummers en veel meer. Zodat je onbezorgd kunt genieten van deze fantastische ervaring!

✔ Deze tocht kan worden gecombineerd met andere pelgrimsroutes.

✔ Splitsen van etappes: ja, altijd!

✔ Dagtrip naar Finisterre.

Camino Facebook groep
Caption

Camino Frances
 • Prijs
  Vanaf 910 EUR/pers.
 • Km
  116
 • Dagen
  8 dagen / 7 overnachtingen
 • Moeilijkheid
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  ? NOTITIE : Op geen van de pelgrimsroutes zijn steile rotswanden aanwezig

  1: Heel makkelijk. Vlak en zonder benoemenswaardige heuvels. Goede en brede paden.

  2: Makkelijk. Met flauwe hellingen. Goede en brede paden.

  3: Matig. Redelijk heuvelachtig, met mogelijk lange afstanden tussen voorzieningen en dorpen. Goede maar af en toe smalle paden.

  4: Matig/Moeilijk. Langere en steilere paden. Soms met weinig voorzieningen onderweg. Goede maar soms smalle paden. 

  5: Moeilijk. Bergachtig, met lange en steile beklimmingen. Mogelijk weinig voorzieningen. Goede, maar soms smalle paden.
Beschrijving

Dit stuk door Galicië is ongetwijfeld het populairste deel van de Camino de Santiago. Dat is vooral te merken tijdens de zomermaanden wanneer je mensen uit alle windstreken tegenkomt met allen hetzelfde doel. Sarria is een uitstekend vertrekpunt van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Het is een groot dorp met tal van voorzieningen. Vanuit Sarria kun je twee leuke excursies doen: naar het indrukwekkende Monasterio (Klooster) van Samos van waar je weer terug kunt lopen naar Sarria en naar de best bewaarde Romeinse stadsmuren in Lugo.

De weg is redelijk makkelijk, hoewel het begin erg heuvelachtig is. Onderweg zijn er verscheidene boerendorpjes met stenen huizen. Je komt langs weilanden waar koeien grazen en door bossen waar slechts het geruis van riviertjes is te horen. De prachtige natuur houdt aan tot Santiago de Compostela: een schitterende bedevaartsoord met een prettige ambiance in de kronkelende straatjes van de oude binnenstad. Een perfecte afsluiting voor jouw caminoreis naar Santiago. Voorzieningen zijn over het algemeen heel goed.

Mogelijkheid om etappes te splitsen: Ja.

Meer informatie over Sarria - Santiago de Compostela

Gedetailleerde routebeschrijving
Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.- Aankomst in Sarria

Je wordt opgewacht door jouw eigen chauffeur op het vliegveld van Santiago die jou direct naar het hotel in Sarria brengt. 

In Sarria kun je er voor kiezen om een taxi of bus (zie info in de gids) in tegengestelde richting te nemen naar Samos en het klooster. Het prachtige oude klooster is een van de grootste en oudste in West-Europa en is een mooi beginpunt van de reis.

De route van Samos naar Sarria (11 km) is heuvelachtig, maar ontzettend mooi.

Dag 2.- Sarria - Portomarín23 Km

Galicië is een van de mooiste regio´s van Spanje, zowel door haar natuur als haar roemrijke traditie. Deze wandeling van vandaag is misschien wel de fraaiste van de hele pelgrimstocht. Je wordt omringd door het authentieke Spaanse platteland, groene velden, vruchtbare boomgaarden en eenvoudig gebouwen stenen gehuchten.

Om een stuwdam mogelijk te maken werd de oude stad van Portomarin in 1962 onder water gezet. De stad werd naast de ontstane rivier weer opgebouwd.

Afstand: 23 Km

Dag 3.- Portomarin - Palas de Rei25 Km

De weg wordt vlakker, maar is nog steeds heuvelachtig. Het pad loopt over rustige landweggetjes door het Galicische platteland naar Palas de Rei. Palas de Rei is een klein dorpje met een indrukwekkende geschiedenis.

De twee etappes tussen Portomarín en Arzúa kan worden gesplitst in 3 etappes van 17, 16 en 20 km.

Afstand: 25 Km

Dag 4.- Palas de Rei - Arzúa28 Km

Vandaag zal de omgeving enigszins bekend voorkomen. Het is een typische Caminodag met groene landschappen vol grazende koeien, stenen muren en kleine romaanse kerkjes. Neem de tijd om je te verdiepen in alle legendes en verhalen op dit pad.

De twee etappes tussen Portomarín en Arzúa kan worden gesplitst in 3 etappes van 17, 16 en 20 km.

 

Afstand: 28 Km

Dag 5.- Arzúa - O Pedrouzo20 Km

Vandaag is de een na laatste dag naar Santiago. De hoge eucalyptusbomen langs het pad zorgen voor uitstekende schaduw.

Nu het einde van de Camino dichtbij komt, is de sfeer opgetogener. Pelgrims voelen de opluchting en blijdschap, samen met de pelgrims die ze onderweg hebben leren kennen, dat ze hun doel bijna voltooid hebben.

Afstand: 20 Km

Dag 6.- O Pedrouzo/ A Rua - Santiago de Compostela20 Km

Vandaag bereik je je doel en is het tijd voor een aantal traditionele pelgrimsrituelen. Als belangrijkste, het onmisbare bewijs van deze geweldige prestatie: de laatste stempel in je pelgrimspaspoort.

De eindbestemming van deze pelgrimstocht, Santiago de Compostela, is een ware beleving. Het biedt een veelvoud aan bezienswaardigheden en het is een van de belangrijkste culturele centra ter wereld. Deze universiteitsstad straalt gezelligheid uit en de wirwar van knusse straatjes maakt de binnenstad de perfecte locatie om de vele lokale specialiteiten te proeven.

De kathedraal staat in een historische binnenstad dat op het Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de oude binnenstad is in niets te vergelijken met die van andere steden. De monumenten van de stad zijn echte kunstobjecten in verschillende architectonische stijlen.

Afstand: 20 Km

Dag 7.- Santiago de Compostela en Finisterre

Echte pelgrims reizen na Santiago verder naar Finisterre. Deze tour brengt je ´s ochtends met de bus onder begeleiding van een Engelstalige gids van Santiago naar Finisterre en ´s middags weer terug naar Santiago. De excursie laat de ruige Galicische kustlijn zien en de beroemde ¨Costa de la Muerte¨ (de Kust van de Dood) waar talloze schepen schipbreuk hebben geleden. Op de meest westerlijke punt ligt Finisterre (¨Het Einde van de Wereld¨). Romeinen gaven het deze naam, omdat het voor hun toen letterlijk het einde van de bekende wereld was. Voor veel pelgrims is dit het symbolische eindpunt van hun pelgrimstocht.

 

De avond breng je door in Santiago de Compostela.

Dag 8.- Terugreis vanuit Santiago

Vertrek vanuit Santiago

 
Wat is inclusief in deze reis?

Vanaf 910 EUR/pers. Per persoon in een 2-pers. kamer

Toeslag eenpersoonskamer:200 EUR

Inclusief
 1. 7 nachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.
 2. 7 x ontbijt
 3. Vlucht van Amsterdam/Brussel naar Santiago. Incl. 1 stuk check-in bagage p.p.*
 4. Transfer van het vliegveld van Santiago naar het hotel in Sarria.
 5. Een gedetailleerde gids met suggesties, reisprogramma, adressen van hotels, etc. (1 gids per 2 personen). Het is mogelijk om extra exemplaren bij te bestellen.
 6. Pelgrimspaspoort (Credencial)
 7. Excursie naar Finisterre.
 8. 24/7 noodnummer.
 9. Belastingen

*Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.).

Niet inbegrepen
 1. Korte ritten met lokaal bus- en taxivervoer, bijvoorbeeld tussen het vliegveld en het trein- of busstation.  
 2. Vervoer van het hotel in Santiago naar het vliegveld van Santiago (taxi kost ong. 20€, bus ong. 5€). Vertrektijden en haltes van de bus vind je in onze gids. 
Optioneel
 1. Maak jouw Camino zo leuk als jij wilt: verleng je reis, verdeel etappes en boek leuke excursies. Vraag het ons. Wij helpen je graag met jouw wensen.
 2. Bagagevervoer tijdens de pelgrimsroute kan van tevoren worden geboekt. Als je dit aanvraagt, wordt je koffer van hotel naar hotel vervoerd op de aangegeven wandeldata. Prijs: 35 €/bagagestuk van max. 20 kg.
 3. Een langer verblijf in Madrid, León en Santiago de Compostela kan worden aangevraagd.
 4. De prijs is inclusief 1 Spain-is-More-gids per 4 reizigers. Meer exemplaren kunnen worden besteld bij het boeken (20€/exempl.) of in de 6 weken voorafgaand aan de reis (30€/exempl.).
 5. Annuleringsverzekering: 6% van de totale reissom (kan worden aangevraagd bij het boeken).

Ervaringen van onze gasten

Webmap| Hoe te reserveren| Vragen| Links| Gebruiksvoorwaarden| Wettelijke waarschuwing| Contact Veilig betalen met: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal