ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com

Coaching op de camino 2021

Onder begeleiding naar de camino (van St. Jean Pied de Port naar Logroño) en ontvang coaching onderweg

Camino Frances

Voor veel pelgrims is een camino een keerpunt. Een tijd om te bezinnen en dichter bij zichzelf te komen. Vragen als ‘Wat wil ik nu écht?’ of ‘Hoe ga ik verder met mijn werk of leven?’ zijn vaak een reden om op weg te gaan. Anderen willen met een pelgrimstocht een periode in hun leven afsluiten. Voel jij dat een pelgrimstocht jou roept? Wil jij in jouw eigen proces ondersteund worden? Of vind je het spannend om alleen te lopen en en wil je onder begeleiding naar de camino? Dan is deze pelgrimstocht écht iets voor jou! 

In een kleine groep gelijkgestemde vrouwen en onder begeleiding van een ervaren gids, coach én camino-expert, ga je aan de slag met jouw eigen thema. Door middel van gesprekken, oefeningen en gezamenlijke deelmomenten krijgt jouw proces alle aandacht.

Wegens succes herhaald

We kiezen alleen voor een ander deel van de camino Frances. Tijdens dit deel van de Franse route naar Santiago begin je in St. Jean Pied de Port in Frankrijk, net voor de Spaanse grens. Op je tocht steek je de Pyreneeën over, je doorkruist het authentieke Baskenland, je komt door Navarra´s hoofdstad Pamplona, beroemd om haar stierenrennen en haar heuvelachtige landschap, gevolgd door de wijngaarden van Rioja, Spanje’s meest bekende wijn, en zet koers naar het sfeervolle oude stadje Logroño.

Deze route heeft alles: authentieke sfeer, pittoreske dorpjes en prachtige natuur in Spanjes beste gastronomische regio´s. Dit deel van de Camino de Santiago is zeer gevarieerd en absoluut lovenswaardig! 

Wil jij?

 • Mee in het excitement van de vele pelgrims die in St. Jean Pied de Port ook aan het begin van een onbekend avontuur staan?
 • Heb je reeds een stuk van de camino gelopen en smaakt het naar meer?
 • Of heb je niet echt iets met Santiago maar wil je wel de bijzondere energie en sfeer van een pelgrimstocht ervaren?
 • Al wandelend inzichten opdoen en luisteren naar je innerlijke stem?
 • Dichterbij jezelf komen, ballast loslaten en antwoorden vinden voor je eigen weg?
 • En geloof je dat natuur, een fysieke uitdaging en coaching jou verder kunnen brengen op je pad?

Ga dan met ons mee en breek door je eigen grenzen: Vertrek 25 juni 2021 - Retour 4 juli 2021 (vertrek = gegarandeerd)

(minimaal 5 deelnemers, maximaal 10 deelnemers).

Wat brengt het jou om mee te gaan?

 • je laat ballast los;
 • stress vermindert;
 • al wandelend maak je ruimte om inzichten op te doen en te luisteren naar je innerlijke stem;
 • je komt dichter bij jezelf en krijgt helderheid over je te kiezen weg.

Bovendien ervaar je het unieke gevoel van pelgrimeren:

 • er ontstaat rust en ruimte in je hoofd doordat je letterlijk je leven vertraagt;
 • je voert gesprekken met diepgang en voelt je verbonden met je medereizigers en andere pelgrims;
 • het simpele leven op de camino brengt jou gevoelens van dankbaarheid en tevredenheid;
 • en de prachtige fysieke prestatie maakt je bewust van je kracht.

Doordat wij alles voor je regelen en jou elke dag praktische tips meegeven, kan jij helemaal bezig zijn met het lopen van jouw tocht.

Wie zijn je medereizigers?

Deze tocht is bedoeld voor vrouwen die:

 • het spannend vinden om alleen naar de camino te gaan; 
 • een tocht van bijzondere diepgang willen ervaren;
 • op zoek zijn naar hun eigen weg;
 • positief en met ondernemende geest in het leven staan; 
 • open staan voor een goed gesprek en bereid zijn om te delen en te ondersteunen.

Je bent welkom alleen, met vriendin, je zus of iedere andere vrouw waar jij deze prachtige ervaring mee wilt delen.

Wie begeleidt jou?

Deze ´onder begeleiding naar de camino´ is een samenwerking tussen Inge Compen (Vrouwkracht) en Annemiek Nefkens (Spain is More).

Inge en Annemiek, beiden een camino gelopen, raken aan de praat. En voelen meteen een klik. Allebei een marketingcarrière achter de rug, allebei voelen ze diezelfde passie voor de camino en ze zijn het er over eens: ze willen zich absoluut inzetten om zoveel mogelijk mensen deze krachtige ervaring te laten beleven. Waarop ze besluiten om hun krachten te bundelen in deze pelgrimstocht.

Ervaringen van andere deelnemers

Henriette (september 2019): ¨Met Spain is More heb ik een fantastische voetreis naar Santiago de Compostela gemaakt. De organisatie was heel goed geregeld. Mooie accomodaties onderweg waar het goed toeven was en bovendien heel divers waren. Het pelgrimgevoel was zeker aanwezig. Het onderweg zijn samen met een groep dames was heel prettig. Gecoached door Inge (VrouwKracht) hebben we een heel bijzondere reis gelopen waarbij ieder individueel aan zijn eigen innerlijk kompas heeft kunnen werken. Afwisselend samen en individueel hebben we kunnen delen wat we wilden delen en hebben we eruit kunnen halen wat voor ieder van ons belangrijk was. Dank daarvoor! Het was de moeite waard¨. 

Myriam: "Deze pelgrimstocht is een aanrader. Zeker voor iedereen die de moed heeft zichzelf in de spiegel te kijken en tegen te komen. Ik wilde altijd al de camino wandelen. Ik wilde aan den lijve ondervinden dat hij je brengt wat je nodig hebt. Ik heb heel wat positieve dingengekregen zonder er voor door een dal te moeten gaan. Op het einde van de rit heb ik van de groepsgenotes mooie cadeaus gekregen in de vorm van feedback over mezelf. Dit zijn echt geschenken omdat het me helpt te vertrouwen in mezelf en te gelovendat de richting die ik gekozen heb de juiste is¨. 

Linda: ¨Waarom ik ben meegegaan? Het lopen van de Camino stond al heel lang op mijn wensen lijstje. Ik wilde het gaan doen na het overlijden van mijn vader. Ik ben al enige tijd “mijn weg” aan het zoeken op gebied van werk en privé. Het leek me een mooi moment om de Camino nu te lopen en met een paar vragen op pad te gaan……Wat het me gebracht heeft? 10 dagen back to basic. Alleen maar mijn voeten voor elkaar zetten, mijn huis op mijn rug en op weg zijn…… Het heeft mij 10 dagen rust, plezier, uitdaging, voldoening en heel veel vertrouwen gegeven. Vertrouwen in mezelf, mijn lichaam, mijn doorzettingsvermogen/volharding. Ik kan op mezelf vertrouwen, in elke situatie. Dit zal mij helpen bij het maken van keuzes.

Verder heb ik 10 dagen kunnen verbindenmet mensen die ik onderweg ben tegen gekomen. Ik merkte onderweg en ook na afloop dat ik dit het allerbelangrijkste heb gevonden en mij het meeste plezier heeft gegeven. Het voelde als 1 grote familie. Heel erg fijn. Ik heb er van genoten en zal op termijn ook de 800 km route vanuit Frankrijk gaan lopen, dus ik zou deze reis anderen aanraden die:
– in rust willen uitzoeken wat ze echt willen
– zich willen verbinden met andere Camino lopers
– onderdeel willen zijn van een eeuwenoude traditie

Kortom, DOEN"! 

Over Inge Compen, VrouwKracht

Ik ondernam in 2014 ik mijn eerste pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Samen met mijn vader stapte ik in 32 dagen de 800 kilometer van de camino francès. Intussen ben ik een absolute camino-lover! Santiago voelt voor mij inmiddels als thuiskomen. Heel wat groepen mocht ik al de kracht van de weg naar Compostela laten ervaren. Het is mijn doel dat jij een ‘experience for life’ hebt. Ik gun je dat je kan verstillen uit de hectiek van alle dag, ruimte kan nemen voor jezelf en versterkt met nieuwe inzichten weer naar huis gaat. Voor mij is het belangrijk dat jij er jouw camino van maakt. Het zijn mijn uitgangspunten dat jij kan genieten, fijne gesprekken kan voeren, ervaringen kan delen en je je gedragen voelt door de anderen. Mijn werkwijze is er een van humor, vol geloof in jouw mogelijkheden, ondersteunend zonder aandringen en met de voeten op de (Spaanse) grond, overgoten met een vleugje intuïtie en innerlijke wijsheid. In 2007 ruilde ik mijn marketingjob in voor een job als coach. Ik volgde opleidingen NLP, familie-opstellingen, loopbaanbegeleiding en heb een rugzak vol tools om jou te laten ontdekken wat je écht wil.

Meer weten over Inge en Vrouwkracht? Klik hier

Meer weten en Spain is More? Klik hier.

 • Prijs
  1.275 Euro /pers.
 • Km
  160
 • Dagen
  10 dagen / 9 nachten
 • Moeilijkheid
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  ? NOTITIE : Op geen van de pelgrimsroutes zijn steile rotswanden aanwezig

  1: Heel makkelijk. Vlak en zonder benoemenswaardige heuvels. Goede en brede paden.

  2: Makkelijk. Met flauwe hellingen. Goede en brede paden.

  3: Matig. Redelijk heuvelachtig, met mogelijk lange afstanden tussen voorzieningen en dorpen. Goede maar af en toe smalle paden.

  4: Matig/Moeilijk. Langere en steilere paden. Soms met weinig voorzieningen onderweg. Goede maar soms smalle paden. 

  5: Moeilijk. Bergachtig, met lange en steile beklimmingen. Mogelijk weinig voorzieningen. Goede, maar soms smalle paden.
Beschrijving

De eerste etappe van de Camino Frances begint in St-Jean-Pied-de-Port. Het startpunt voor vele pelgrims van over de hele wereld. Een prachtig klein Frans dorpje waar je energie van de camino direct voelt! De etappe naar Roncesvalles is pittig en vooral een de mooiste van de hele pelgrimstocht. Met name de eerste 10 km tot aan de top van de Pyreneeën. Gedurende de hele etappe (25 km) is er slechts één plek waar je iets te eten kunt kopen, dus zorg dat je iets bij je hebt voor onderweg. Het is niet mogelijk om deze etappe te splitsen, omdat er geen hotels of pensions aan de route liggen. (Meer informatie over de verschillende etappes vind je bij de caminoreizen waar deze etappes onder vallen. Hier vind je een beschrijving van de reis per dag.)

De volgende twee etappes tot aan Pamplona trek je langs rivieren en loopt door bossen en pittoreske dorpjes.

In vergelijking tot andere delen van de Camino zijn er van St-Jean-Pied-de-Port tot aan Pamplona beperkt aantal faciliteiten te vinden, maar bij elke etappe kom je langs dorpen met restaurants en andere voorzieningen.

Mogelijkheid om de etappes op te delen: Ja, behalve de eerste etappe naar Roncesvalles.

Meer informatie over Saint Jean Pied de Port - Pamplona

De camino na Pamplona is makkelijker dan het gedeelte vanaf St. Jean Pied de Port. Je gaat onderweg verschillende heuvels over, maar er zijn meer vlakke stukken die langer worden naarmate je dichter bij Logroño komt. Het landschap is gevarieerd met veel mooie dorpen.

Tijdens deze etappe kom je langs verschillende bodegas (wijngaarden). Een tour in een van deze lokale bodegas is een goed excuus om even uit te rusten en de lokale wijnen te proeven. Zowel Navarra als Rioja staan bekend om hun gastronomie. Tijdens deze pelgrimsroute is er genoeg gelegenheid om dit zelf te ervaren.

Er zijn over het algemeen goede voorzieningen te vinden in de vele kleine stadjes langs het pad.

Meer informatie over Pamplona - Logroño

Gedetailleerde routebeschrijving
Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.-
Dag 2.- St. Jean Pied de Port - Roncesvalles24 Km

St. Jean Pied de Port wordt beschouwd als het officiële beginpunt van de Camino de Santiago. Dit idyllisch Frans dorp is de ideale plek om je pelgrimstocht te beginnen, omdat je er voortreffelijk kunt eten in een prettige en rustige omgeving. De sfeer betreft een echt Frans dorp met geschiedenis, monumenten en goede restaurants in overvloed.

St. Jean de Port ligt aan de voet van de Pyreneeën. Een bijzonder locatie, maar tegelijkertijd ook gelijk een uitdaging voor pelgrims, omdat deze bergketen gelijk overgestoken moet worden. De eerste etappe is een van de mooiste van de hele pelgrimstocht, maar ook zeker de zwaarste, zonder enige mogelijkheid de etappe te verkorten.

Als een zware beklimming van ongeveer 18 kilometer veel klinkt, kunnen we voor de eerste 10 kilometer – het zwaarste gedeelte - vervoer regelen of voor de hele etappe tot aan Roncesvalles. (Je kunt er ook voor kiezen om de Camino in Roncesvalles te beginnen. De korting voor deze Camino bedraagt dan 50€/persoon).

De voordelen om in St. Jean Pied de Port te beginnen: 1. Het stadje is een bezoek waard. 2. Deze etappe is waanzinnig mooi. 3. Door hier te beginnen, ervaar je de Camino de Santiago vanaf het begin. 4. De moeilijkste etappe ligt na een dag al achter je. Timelap.

Afstand: 24 Km

Dag 3.- Roncesvalles . Zubiri21 Km

Roncesvalles is voor veel pelgrims het beginpunt van de Camino de Santiago. Vanaf hier is de weg makkelijker dan hiervoor, omdat het pad richting Pamplona voornamelijk naar beneden gaat.

De weg is relatief wel zwaar, omdat je vaak moet stijgen en dalen. De route loopt echter wel door schitterende en goed onderhouden dorpjes. Misschien wel de mooiste dorpen van de hele pelgrimstocht. De beboste heuvels zorgen voor schaduw en een prachtig uitzicht. Er zijn enkele kleine, maar zware beklimmingen onderweg, maar uiteindelijk daal je tijdens deze etappe 400 meter.

Afstand: 21 Km

Dag 4.- Zubiri - Pamplona20 Km

Deze etappe volgt bijna de hele dag de Arga rivier, maar zo nu en dan kom je enkele heuveltoppen tegen die beklommen moet worden. Al wandelend door de glooiende heuvels passeer je talloze kleine dorpjes richting Pamplona. Voordat je welverdiend kunt genieten van de oude stad van Pamplona, moet je wel nog de laatste klim naar het centrum afleggen. Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug: een kijkje in een van Spanje’s mooiste en meest sfeervolle steden. Pamplona is beroemd om haar tapas en pinchos (vergelijkbaar met een tapa, maar wordt meestal geserveerd op een stukje stokbrood). In de gids die we je toesturen, staan adressen van de beste plekjes van Pamplona, zodat je het beste uit je bezoek kunt halen. Als je meer tijd wilt om de stad te leren kennen, dan is een extra nacht een must.

Let op: als je in Pamplona tijdens het San Fermín festival (elk jaar van 6 - 17 juli) wilt overnachten, zal de prijs aanzienlijk hoger zijn. In dat geval moet je bovendien minstens acht maanden van tevoren boeken.

Afstand: 20 Km

Dag 5.- Pamplona - Puente la Reina24 Km

De berg Alto del Perdón (zie foto) is de moeilijkste uitdaging van deze dag. Als de beklimming je te zwaar lijkt, vind je in onze gids een sluiproute. Toch is het het waard om het normale pelgrimspad te volgen, omdat je op de top aan de ene kant een waanzinnig uitzicht zult hebben over Pamplona en de Pyreneeën en aan de andere kant zie je de makkelijkere etappes die nog voor je liggen. Vandaag eindigt de route in Puente de la Reina. Dit stadje heeft een prachtige oude binnenstad en is vernoemd naar haar beroemde brug Puente de la Reina (De Koninginnenbrug) vanaf waar de Camino verder westwaarts gaat. 

Afstand: 24 Km

Dag 6.- Puente - Estella22 Km

Een paar kleine, maar steile heuvels brengt je naar Estella. Met name in het begin kom je langs meerdere wijngaarden. Een kijkje in enkele van deze wijngaarden is zeker de moeite waard en geeft je gelijk de mogelijkheid om onder het genot van een wijntje even bij te komen.

Afstand: 22 Km

Dag 7.- Estella - Los Arcos23 Km

Estella is een historische en adembenemende stad met een mooie oude binnenstad.

De etappe van vandaag begint met een lichte beklimming die steeds vlakker wordt. Er zijn veel bodegas die je tijdens deze etappe kunt bezoeken en uitstekende restaurants waar je een heerlijke lunch kunt bestellen.

Er is niet veel schaduw onderweg. Mocht je de pelgrimstocht in de zomer doen, adviseren we je om vroeg te vertrekken om de heetste uren van de dag te mijden.

Vandaag zul je in Torres del Rio eindigen, een klein dorpje waar je door het prachtige historische centrum kunt slenteren.

Afstand: 23 Km

Dag 8.- Los Arcos - Logroño26 Km

Dit een vlakke en makkelijke etappe in vergelijking tot alle voorgaande etappes van de Camino de Santiago. Ook vandaag kom je langs verschillende historische dorpjes. Je zult zien dat je steeds meer omgeven wordt door wijngaarden. Een teken dat je in de wijnstreek La Rioja bent aangekomen.

Logroño is de grootste stad van La Rioja en uiteraard het centrum van de vele Rioja wijnhuizen. Behalve haar beroemde wijnen staat Logroño bekend om haar goede keuken. In het goed onderhouden oude centrum vind je op elke hoek een heerlijke tapasbar. 

Afstand: 26 Km

Dag 9.-
 
Wat is inclusief in deze reis?

1.275 Euro /pers. Per persoon in een 2-pers. kamer

Toeslag eenpersoonskamer:170 Euro

Inclusief
 • Een (online) startmoment met tips over voorbereiding en voor het zetten van jouw intentie
 • Dagelijks coaching onderweg
 • Een 3 maanden online opvolgcoaching met inspirerende mails en opdrachten om de inzichten van jouw camino te integreren in jouw dagelijkse leven
 • 9 nachten in een tweepersoonskamer. Om een indruk op te doen van onze accommodaties, klik hier
 • 9 x ontbijt
 • Transport van vliegveld Pamplona naar St. Jean Pied de Port (indien je op het afgesproken tijdstip op de luchthaven in Pamplona bent)
 • Transport van Logroño naar vliegveld Pamplona (indien je op het afgesproken tijdstip in Logroño vertrekt)
 • Spain is More gids (1 exemplaar per kamer)
 • Pelgrimspaspoort (Credencial)
 • 24/7 noodnummer
 • Belastingen

De aanbetaling bij boeking bedraagt 40% van de reissom. Het resterende bedrag dient 30 dagen voor de reisdatum te worden overgemaakt. 

Optioneel
 • Retourvlucht Amsterdam/Brussel naar Pamplona. We geven je graag advies over de vluchten om zoveel mogelijk samen te reizen en helpen je, indien nodig, bij het boeken. Richtprijs: 450 euro. 
 • Bagagevervoer tijdens de pelgrimsroute kan van tevoren worden geboekt. Als je dit aanvraagt, wordt je koffer van hotel naar hotel vervoerd op de aangegeven wandeldata. Prijs 70 euro /bagagestuk van max. 20 kg
 • Annuleringsverzekering: 6% van de totale reissom (kan worden aangevraagd bij het boeken). We raden je aan om zowel een reis- als annuleringsverzekering af te sluiten om gerust naar deze tocht toe te leven. 

Ervaringen van onze gasten

Voeg ervaringen toe aan jouw reis
Webmap| Hoe te reserveren| Vragen| Links| Gebruiksvoorwaarden| Wettelijke waarschuwing| Contact Veilig betalen met: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal