Camino Finisterre: Santiago - Finisterre/Muxia

Beschrijving

Dit deel van de Camino is redelijk makkelijk en heeft daarom een lage moeilijkheidsgraad. In het begin moet je enkele heuvels over, maar de hellingen zijn flauw en de paden breed. Als je net voor Cee eindelijk de zee ziet, vergeet je alle pijntjes van de vorige dagen.

Meer informatie over de verschillende etappes vind je bij de reis waar deze etappes onder vallen. Hier vind je een beschrijving van de reis per dag.

Santiago de Compostela is het spirituele einddoel van de pelgrims, maar de ¨Costa da Morte¨ (Kust van de Dood) is voor de pelgrims ook een speciale plek. Aan deze kust ligt Cabo de Finisterre dat, vóór de ontdekking van Amerika, gezien werd als het einde van de wereld. Deze plek is nog altijd het symbolische eindpunt van de bedevaartstocht.

Tijdens de voettocht vanaf Santiago kun je genieten van de prachtige natuur en kom je langs verschillende bezienswaardigheden. Het is een onbeschrijflijk gevoel als je na dagenlang (of zelfs wekenlang) te hebben gelopen de zee, de prachtige fjorden en de witte zandstranden voor je ziet opdoemen.

De vuurtoren bij Finisterre staat bovenop een steile klif, ver boven zeeniveau. Het wordt omringd door een adembenemend landschap met uitzicht over de ruwe en beroemde kustlijn waar talloze schepen schipbreuk hebben geleden op de verborgen klippen van de rotsachtige kust.

Op weg naar het “Einde van de Wereld” loop je door verschillende dorpjes. Langs de kust zijn er tal van vissersdorpjes waar je in restaurantjes aan de kleine pittoreske havens verse vis en fruit de mer kunt eten.

De voorzieningen onderweg zijn prima, maar het aantal steden op de route is beperkt, dus wat planning is vereist. Gelukkig kom je bijna elke dag wel door een stad waar voorzieningen als een supermarkt en een bank te vinden zijn. In de buurt van de hotels waar je overnacht, zijn er altijd restaurants te vinden zijn.

In de Spain is More gids (die je enkele weken voor vertrek ontvangt) vind je alle informatie die je voor deze reis nodig hebt, zoals informatie over de verschillende etappes, plattegronden met de locatie van de hotels, suggesties voor je paklijst, tips voor bezienswaardigheden en goede restaurants langs de route. Alles wat je nodig hebt om onbezorgd te kunnen genieten van dit avontuur!

Het pad van Finisterre naar Muxía, langs de prachtige kustlijn naar de bijzonder gelegen kerk, is slechts een dag (en dus ook een nacht) langer dan de route tot aan Finisterre. 

Moeilijkheid:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
? NOTITIE : Op geen van de pelgrimsroutes zijn steile rotswanden aanwezig

1: Heel makkelijk. Vlak en zonder benoemenswaardige heuvels. Goede en brede paden.

2: Makkelijk. Met flauwe hellingen. Goede en brede paden.

3: Matig. Redelijk heuvelachtig, met mogelijk lange afstanden tussen voorzieningen en dorpen. Goede maar af en toe smalle paden.

4: Matig/Moeilijk. Langere en steilere paden. Soms met weinig voorzieningen onderweg. Goede maar soms smalle paden. 

5: Moeilijk. Bergachtig, met lange en steile beklimmingen. Mogelijk weinig voorzieningen. Goede, maar soms smalle paden.

Aanbevolen plaatsen: Santiago de Compostela, Finisterre, Muxia

Afstand: 117km. (73 miles)

Profiel van etappes

Camino Finisterre te voet

Wandeletappes op dit deel van de route

1.- Santiago de Compostela - Negreira 20 km

2.- Negreira - Olveiroa 33 km

3.- Olveiroa - Cee 21 km

4.- Cee - Cabo Finisterre 17 km

5.- Finisterre - Muxia 28 km

Camino Finisterre op de fiets

Fietsetappes op dit deel van de route

* Vergeet niet dat je elke etappe van je reis extra bijzonder kunt maken

Reizen die deze wandeletappes bevatten
Reizen die deze fietsetappes bevatten