Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Expreso de la Robla***: Bilbao - León

Expreso de la Robla
Kaart Expreso de la Robla***: Bilbao - León

3 dagen Bilbao en León, 3 dagen aan boord van de Expreso de la Robla

Laat je meevoeren langs de noordkust van Spanje aan boord van de Expreso de la Robla.

Stap aan boord en maak een reis die een levenservaring rijker maakt. Deze trein met klassieke inrichting is van alle gemakken voorzien. Er zijn vier slaapwagons, elk met verschillende compartimenten. De slaapcompartimenten* en zijn geschikt voor twee personen en beschikken over couchettes en een eigen badkamer.

Een touringsbus volgt de trein gedurende de hele reis die de reiziger naar plekken brengt waar de trein niet naar toe kan. Er is de hele reis  een meertalige gids aanwezig die je de mooiste plekken laat zien.

Iedere ochtend wordt in de eetzaal een heerlijk ontbijt geserveerd. De lunch en het diner zul je in de van tevoren geselecteerde restaurants nuttigen (inclusief tijdens de treinreis). Op die manier kun je op elke plek lokale lekkernijen proeven. 

De gemeenschappelijke ruimten van de Expreso de La Robla bestaan uit drie comfortabele rijtuigen, met permanente bar- en restaurantservice. Deze ruimten beschikken over grote ramen om van het landschap te genieten waar de trein langzaam doorrijdt. Je kunt natuurlijk ook samen met andere gasten tafelspelletjes doen.

Om de rust van de reizigers te garanderen staat de trein ‘s nachts stil bij een station. Een goede optie ook voor wie van het nachtleven wil genieten daar waar de trein ‘s avonds stopt.

De trein rijdt van Bilbao naar León (of andersom). Wij combineren deze treinreis met twee nachten in Bilbao en een nacht in León.

In Bilbao kun je op eigen houtje het Guggenheim Museum bezoeken en lokale specialiteiten proeven.

In León kun je de prachtige kathedraal bezoeken of heerlijke tapas eten in de gezellige wijk Húmedo.

Als je wilt, kun je een paar dagen langer blijven in León, San Sebastián of een andere stad naar keuze.

*De slaapcompartimenten zijn vooral bedoeld als slaapkamer. Hoewel ze niet heel ruim zijn, zijn ze van alle gemakken voorzien.

 

Klik hier en lees het artikel over Expreso de la Robla

 

Klik hieronder op 'bekijk kalender' om de vertrekdata te zien - schrijf of bel Spain is More om een ​​offerte voor specifieke vertrekken aan te vragen.

Bekijk kalender
Inclusief
 1. 5 overnachtingen in een tweepers.kamer/compartiment – waarvan 3 nachten in een hotel en 2 nachten aan boord van de Expreso de la Robla.*
 2. 5 x ontbijt.
 3. Volpension tijdens de treinreis (ncl. wijn en koffie tijdens de maaltijden).
 4. Toegang tot het Guggenheim Museum.
 5. Geplande excursies, inclusief tickets en bezichtiging .
 6. transfers naar de geplande excursies.
 7. Kranten/tijdschriften
 8. Beveiliging
 9. Meertalige gids
 10. Een voortreffelijk team dat altijd voor je klaarstaat.
 11. Gepersonaliseerde Spain is More reisgids 
 12. 24/7 noodnummer.
 13. Belastingen.

* De bedden in de compartimenten van de Expreso de la Robla zijn stapelbedden.

 

Niet inbegrepen
 1. Korte ritten met lokaal bus- en taxivervoer, bijvoorbeeld tussen het vliegveld en het trein- of busstation.  
 2. transfer van/naar vleigveld
 3. vluchten
Optioneel
 1. Personalizeer jouw reis verleng je reis en boek leuke excursies. Vraag het ons. Wij helpen je graag met jouw wensen.
 2. Transport van/naar hotel/vliegveld bij aankomst/vertrek
 3. Vluchten: retourvlucht  Incl. 1 stuk ruimbagage p.p.*

*. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.).Tenzij anders vermeld in de offerte.

Expreso de la Robla***: Bilbao - León

Vanaf
1.390 EUR/pers.
Offerte aanvragen
Toeslag eenpersoonskamer: 790 EUR

Dagelijks programma

Expreso de la Robla***: Bilbao - León

Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1: Aankomst in Bilbao

In de middag of de volgende ochtend (afhankelijk van de aankomstijd) bezoek je het Guggenheim Museum (toegang is inclusief) en heb je de tijd om de heerlijke pintxos - Baskische tapas - in de oude wijk te proeven.

Dag 2: Bilbao

Bilbao is de grootste stad van Baskenland. Het industriële Bilbao werd altijd beschouwd als het lelijke zusje van het elegante San Sebastián. Dit veranderde toen de Amerikaanse architect Frank Gehry Bilbao uitkoos voor zijn prachtig futuristisch ontwerp: het Guggenheim Museum. Bovendien is het eten voortreffelijk. Baskenland is het gastronomische Mekka van Spanje en deze regio kent de meeste Michelinrestaurants ter wereld.

Dag 2: Bilbao

Bilbao is de grootste stad van Baskenland. Het industriële Bilbao werd altijd beschouwd als het lelijke zusje van het elegante San Sebastián. Dit veranderde toen de Amerikaanse architect Frank Gehry Bilbao uitkoos voor zijn prachtig futuristisch ontwerp: het Guggenheim Museum. Bovendien is het eten voortreffelijk. Baskenland is het gastronomische Mekka van Spanje en deze regio kent de meeste Michelinrestaurants ter wereld.

Dag 3: Bilbao-Espinosa de los Monteros

Vanaf 12:30u kun je je bagage afgeven bij het Concordia Station in Bilbao, een uniek Belle Epoque stationsgebouw, daterend uit 1902. Vergeet niet op tijd te lunchen, want om 14:30u wordt je welkom aan boord geheten.

Eenmaal geïnstalleerd in je aangewezen compartiment, rijdt de trein verder naar Balmaseda. Hier bezoeken we het Museum Boinas la Encartada, dat ons terugbrengt in de tijd, naar de periode van de Industriële Revolutie en ons door de geschiedenis leidt van de Baskische textielindustrie. Eenmaal terug in de trein doorkruizen we provincie Burgos, met prachtige uitzichten over de Mena vallei, tot aan Sotoscueva.  Hier brengt de bus je naar Espinosa de los Monteros voor het diner. De nacht breng je door in Sotoscueva.

Dag 4: Espinosa de los Monteros-Cistierna

Na het heerlijke eerste ontbijt te hebben genuttigd, bezoek je Ojo Guareña een karstcomplex, dat bestaat uit een gangenstelsel van 100 km en is, met recht, uitgeroepen tot Nationaal Monument. Daarna bezoek je het mooie stadje Espinosa de los Monteros waar je vrije tijd hebt en waar je luncht. Na de lunch keer je terug naar Sotoscueva waar de Expreso de la Robla klaarstaat om te vertrekken naar Mataporquera. De bus brengt je vervolgens naar Aguilar de Campoo met prachtig uitzicht op de bergen van Palencia. Bezoek voor het diner het stadje. De avond wordt doorgebracht in Mataporquera.

Dag 5: Cistierna - León

De Expreso de la Robla vervolgt zijn weg naar Matallana. Daar rijdt de bus naar de grot Valporquero, beroemd om de stalactieten, stalagmieten, wonderlijke vormen en de Gran Rotonda, een indrukwekkende ondergrondse ruimte van 100.000m3. De trein gaat verder richting San Feliz. Hier eindigt het programma van de Expreso de la Robla. Je wordt uitgezwaaid door de crew en een bus brengt je naar het centrum van León waar je rond 14.00u aankomt. 

De rest van de dag kun je zelf invullen. León was in 910 de hoofdstad van het koninkrijk dat zich later vormde tot het Spanje dat we vandaag de dag kennen. De historische waarde van deze stad komt tot uitdrukking in de grote hoeveelheid monumenten, zoals de kathedraal, San Marcos en de Basilica San Isidoro waar meerdere belangrijke koningen liggen begraven.

De stad heeft een gezellige sfeer door de vele tapasbarretjes en de mooie pleinen. In León leer je het authentieke Spanje kennen.

Je overnacht in een mooi hotel in het centrum van León.

Dag 6: Terugreis vanuit León

Na het ontbijt ga je met de hogesnelheidstrein naar Madrid om vervolgens het vliegtuig te pakken.

Mocht je langer willen blijven in Madrid, León of een andere stad, laat het ons weten. Wij helpen je graag met jouw wensen.

Andere vergelijkbare reizen

Bekijk alle treinreizen

Wat zeggen onze klanten

Lees de aanbevelingen van onze gasten

Onze blog

Meer blogberichten bekijken