ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 3222/1098400
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com

Welke pelgrimsroute moet ik kiezen?

Er zijn verschillende pelgrimsroutes die – alle aangegeven met het pelgrimssymbool de “Sint-Jacobsschelp” – aan het eind samenkomen bij het graf van de apostel Sint Jacob in de Kathedraal van Santiago de Compostela. Hoewel de Franse route (Camino Frances) de meeste pelgrims trekt, zijn er door de eeuwen heen meerdere pelgrimsroutes door Noord-Spanje ontstaan die naar Santiago de Compostela lopen.

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden als je jouw beginpunt en route wilt bepalen: het seizoen, het aantal dagen dat je beschikbaar bent, je conditie en je persoonlijke voorkeuren, etc. We hopen dat onderstaande beschrijvingen je helpen om de route te kiezen die het best bij jou past. Buen Camino!

Camino Frances

(775 km.) Dit is verreweg de beroemdste, de meest bewandelde en de meest traditionele route. Ongeveer 70% van alle pelgrims bereiken Santiago via de Franse Route. Deze Camino begint in St-Jean-Pied-de-Port in het Franse gedeelte van de Pyreneeën en gaat dwars door Noord-Spanje naar Santiago. Naast de natuurlijke, artistieke en historische rijkdom, is de Camino Frances een van de best gemarkeerde routes. Aangezien het de drukste weg is, is het niet moeilijk onderweg eten en drinken te vinden.

Klik hier om de Franse pelgrimsroute te bekijken.

Camino Primitivo

(321 km.) De Camino Primitivo, of de Oorspronkelijke Route, is de oudste van alle Camino’s naar Santiago. Ongeveer 4% van alle pelgrims loopt naar Santiago via de Oorspronkelijke Route. De weg loopt van Oviedo in Asturië via Lugo naar Santiago. Deze weg vraagt veel van de pelgrims, want het gaat door dunbevolkte berggebieden met heel weinig voorzieningen in de minder bekende delen van Galicië en Asturië. Een groot voordeel van deze weg is de prachtige ruige omgeving waar de reizigers van kunnen genieten. Je komt langs de twee historische steden Oviedo en Lugo. Omdat deze route weinig geasfalteerde wegen kent, is het bij uitstek geschikt voor wandelaars. Het is waarschijnlijk een van de mooiste pelgrimsroutes.

Klik hier om de Oorspronkelijke pelgrimsroute te bekijken.

Camino del Norte

(815 km.) Deze pelgrimsroute staat bekend om de prachtige vergezichten. Circa 7% van alle pelgrims die in Santiago aankomen, hebben deze route afgelegd. Camino del Norte begint in Hondarribia of Irun op de grens tussen Frankrijk en Spanje en loopt langst de kust naar Santiago. In vergelijking met de andere routes is er minder cultureel erfgoed te vinden en de meeste bezienswaardigheden zijn veelal geconcentreerd op bepaalde plekken zoals in Mondoñedo. Een bijkomend voordeel is dat dit pad langs meerdere prachtige stranden voert. Dat maakt het mogelijk om onderweg een verfrissende duik te nemen in de oceaan.

Klik hier om de de Kustroute te bekijken.

Camino Portugues

(242 km) Dit is na de Camino Frances de populairste route. Van alle pelgrims die in Santiago arriveren, komt 14% via de Camino Portugues. Met Spain is More begin je in Porto en kom je Spanje binnen via de stad Tui. De Camino loopt door de dichtbevolkte gebieden van Galicië, door steden als Vigo en Pontevedra, door historische dorpjes als Padron en Caldas en een aantal gehuchten. Hoewel sommige pelgrims zich negatief uitlaten over het groot aantal asfaltwegen, is er weinig verkeer op deze route.

Klik hier om de Portugese pelgrimsroute te bekijken.

Camino Finisterre- Muxia

(89 km. – 119 km. naar Muxia via Finisterre.) Dit is de enige pelgrimsroute die niet in de Galicische hoofdstad eindigt. Voor de overgrote meerderheid van de pelgrims is dit een verlengstuk van hun avontuur naar Santiago. Verbrand je kleren en je wandelschoenen aan het “einde van de wereld” terwijl de zon in de Atlantische Oceaan verdwijnt. Een herinnering die pelgrims mee naar huis nemen en hun hele leven meedragen. Dit pad wordt steeds populairder.

Klik hier om de pelrimsroute naar Finisterre te bekijken.

Camino Ingles

(155 km.) Ferrol is het beginpunt van deze Camino. Slechts 2% van alle pelgrims naar Santiago neemt deze weg. Ferrol was oorspronkelijk de toegang tot Galicië voor de pelgrims uit Groot-Brittanië – vandaar de naam de Engelse Route – en uit Noord-Europa. Ze liepen vervolgens naar Santiago om de apostel te omarmen. De temperaturen zijn (zelfs in de zomer) prima geschikt om in te wandelen. Dit is geen drukke route. Houd er rekening mee dat deze route voor fietsers te kort is om in aanmerking te kunnen komen voor het Compostela-certificaat.

Klik hier om de Engelse pelgrimsroute te bekijken.

Terug

Webmap| Hoe te reserveren| Vragen| Links| Gebruiksvoorwaarden| Wettelijke waarschuwing| Contact Veilig betalen met: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal