Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Camino Primitivo - De Oorspronkelijke Route

Oviedo - Santiago

  • 312 km
  • 13 etappes
Bekijk hieronder onze reissuggesties, die naar wens kunnen worden aangepast

Camino Primitivo - De Oorspronkelijke Route

De oorspronkelijke Camino Route. Dit was de eerste originele Camino naar Santiago de Compostela. Je start in Oviedo en komt zo langs een van de meest uitdagende Camino Routes. Een Pelgrgimstocht welke je back-to-basic brengt.

Foto's van Camino Primitivo - De Oorspronkelijke Route

Voorgestelde reizen over de Primitieve Camino Route

Geschiedenis Camino Primitivo - De Oorspronkelijke Route

  • Lengte: 312 km / 194 miles
  • Begin: Oviedo
  • Einde: Santiago
  • Lengte: 322 km.

  • Beginpunt: Oviedo.

  • Eindpunt: Santiago de Compostela.

 

Wil je deze Camino de Santiago Lopen? Doe het dan nu voordat anderen deze waanzinnige pelgrimstocht (her)ontdekken.

“Camino Primitivo” is Spaans voor “Primitieve Route”. Deze camino route draagt deze naam, omdat dit de eerste pelgrimsroute met een historische verwijzing is. Het wordt dus omschreven als de oudste pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.

In de 9e eeuw reisde koning Alfons II van Asturië van zijn residentie in Oviedo naar Santiago de Compostela af, om het graf van Sint Jacob te bezichtigen dat een aantal jaar eerder werd ontdekt. De route die de koning aflegde, is goed gedocumenteerd en volgt grotendeels het pad van de huidige “Camino Primitivo”.

De Camino Primitivo komt samen met de Camino Frances bij Melide, waarna je de laatste paar etappes naar Santiago De Compostela over dezelfde route volgt.

De Oorspronkelijke Route is aanmerkelijk heuveliger dan de Franse Route en, met name tussen Oviedo en Lugo, ben je voortdurend aan het stijgen of dalen. Het landschap en de natuur is echter prachtig en je zult je omgeven in laagbevolkte gebieden.

“Primitivo” betekend ook primitief, wat in veel gevallen voor deze camino route zeker geldt. Je zult veel minder dorpen, restaurants en goede hotels langs deze camino route vinden in vergelijking met de andere pelgrimstochten. Dit hoeft je zeker niet tegen te houden om je aan deze versie van de Camino de Santiago Lopen te wagen, want het blijft een uitdagende route met goede en authentieke accommodaties.

Gezien het beperkt aantal hotels langs de route, is het dikwijls niet mogelijk om een etappe te verkorten of te verlengen zoals op de Franse Camino Route.

Primitief is het ook door het beperkt aantal pelgrims op de route. Je zult dus hier tijden het Camino de Santiago Lopen veel vaker “bèèèh” en “boeee” horen dan “buen camino” en “hola”.

Slechts 3% van de pelgrims naar Santiago lopen de Camino Primitivo.

Aangezien er maar weinig dorpjes en restaurants onderweg te vinden zijn, bieden we ook op deze Camino Reis halfpension aan. Elke ochtend krijg je van het hotel een lunchpakket voor onderweg mee.

Behalve het veelvoud aan mooie uitzichten kun je ook genieten van het stadsleven van onder andere Oviedo. Oviedo is een cultureel bolwerk en een van Spanjes mooiste steden. Het heeft een charmante en sfeervolle oude binnenstad. Je komt langs de stad Lugo waar ’s werelds best bewaarde Romaanse stadsmuur staat. Uiteindelijk kom je aan in het bedevaartsoord Santiago de Compostela, een stad om naar uit te kijken.

Hotels langs Camino Primitivo - De Oorspronkelijke Route

Onze blog

Meer blogberichten bekijken