Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

Camino Primitivo

Oviedo - Santiago

  • 312 km
  • 13 etappes
Bekijk hieronder onze reissuggesties, die naar wens kunnen worden aangepast

Camino Primitivo

Ook wel de 'Oorspronkelijke route' genoemd, omdat dit de eerste route naar Santiago was. Wanneer je de 'Primitivo' loopt, wordt het duidelijk waarom deze route steeds populairder wordt. Het is één van de meest uitdagende routes, maar ook één met de meest adembenemende uitzichten.

Foto's van Camino Primitivo

Camino-suggesties

Kun je jouw ideale reis niet vinden? Maak je eigen Camino. Selecteer aantal dagen, etappes, startplaats ...

Geschiedenis Camino Primitivo

  • Lengte: 312 km / 194 miles
  • Begin: Oviedo
  • Einde: Santiago
  • Lengte: 322 km.
  • Beginpunt: Oviedo. 
  • Eindpunt: Santiago de Compostela.

“Camino Primitivo” is Spaans voor “Oorspronkelijke Route”. De route draagt deze naam, omdat dit de eerste pelgrimsroute met een historische verwijzing is. Het wordt dus omschreven als de oudste pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.

In de 9e eeuw reisde koning Alfons II van Asturië van zijn residentie in Oviedo naar Santiago om het graf van Sint Jacob te bezichtigen dat een aantal jaar eerder werd ontdekt. De route die de koning aflegde, is goed gedocumenteerd en volgt grotendeels het pad van de huidige “Camino Primitivo”.

De Camino Primitivo komt bij Melide samen met de Camino Frances, waarna je de laatste paar etappes naar Santiago dezelfde weg volgt.

De Oorspronkelijke Route is beduidend heuveliger dan de Franse Route en, met name tussen Oviedo en Lugo, ben je voortdurend aan het stijgen of dalen. Het landschap en de natuur is echter prachtig en je zult je omgeven in laagbevolkte gebieden.

“Primitivo” kan ook primitief betekenen, wat in veel gevallen voor deze route zeker geldt. Je zult veel minder dorpen, restaurants en goede hotels langs de route vinden in vergelijking met de andere pelgrimstochten. Dit hoeft je niet tegen te houden, want het blijft een uitdagende route met doorgaans goede en authentieke accommodaties.

Gezien het beperkt aantal hotels langs de route, is het dikwijls niet mogelijk om een etappe te verkorten of te verlengen. Dit is bij de Franse Route wel mogelijk.

Primitief is het ook door het beperkt aantal pelgrims op de route.  Je zult vaker “bèèèh” en “boeee” horen dan “buen camino” en “hola”.

Slechts 3% van de pelgrims naar Santiago lopen de Camino Primitivo.

Aangezien er weinig dorpjes en restaurants onderweg te vinden zijn, bieden we ook halfpension aan.  Elke ochtend krijg je van het hotel een lunchpakket voor onderweg mee.

Behalve de veelvoud aan mooie vergezichten kun je ook genieten van het stadsleven van onder andere Oviedo. Oviedo is een cultureel bolwerk en een van Spanjes mooiste steden. Het heeft een charmante en sfeervolle oude binnenstad. Je komt langs de stad Lugo waar ’s werelds best bewaarde Romaanse stadsmuur staat. Uiteindelijk kom je aan in het bedevaartsoord Santiago de Compostela, een stad om naar uit te kijken.

Doe het nu voordat anderen deze waanzinnige pelgrimstocht (her)ontdekken.

Hotels langs Camino Primitivo

Onze blog

Meer blogberichten bekijken