Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Camino Finisterre

Santiago de Compostela - Muxia

  • 119 km
  • 5 etappes
Bekijk hieronder onze reissuggesties, die naar wens kunnen worden aangepast

Camino Finisterre

Daar waar alle Camino reizen echt eindigen. Een prachtige veelzijdige pelgrimstocht Lopen naar het einde van de Wereld. Het is een werkelijk lonende en overgeetelijke ervaringen de perfecte Camino Route om te combineren met één van de andere Camino routes.

Foto's van Camino Finisterre

Voorgestelde reizen over de Camino Route naar Finisterre

Kaart: Camino Finisterre (Santiago - Muxía via Finisterre)
Kun je jouw ideale reis niet vinden? Maak je eigen Camino. Selecteer aantal dagen, etappes, startplaats ...

Geschiedenis Camino Finisterre

  • Lengte: 119 km / 74 miles
  • Begin: Santiago de Compostela
  • Einde: Muxia
  • Lengte: 88 / 117 km.
  • Beginpunt: Santiago de Compostela
  • Eindpunt: Finisterre / Muxia

Finisterre (Fisterra in het Galicisch) betekent letterlijk “het einde van de wereld”. De Romeinen hadden deze naam gegeven, omdat toentertijd, tot Columbus het tegendeel bewees, dit gebied het einde van de bekende wereld was. Al eeuwenlang fungeert deze plek voor veel pelgrims als symbolisch eindpunt na het bereiken van Santiago.

Tijdens deze pelgrimstocht van bijna 90 km van Santiago naar Finisterre kun je genieten van de prachtige natuur en kom je langs verschillende bezienswaardigheden. Het is een onbeschrijflijk gevoel als je na dagenlang (of zelfs wekenlang) te hebben gelopen de zee, de prachtige fjorden en de witte zandstranden voor je ziet opdoemen.

De vuurtoren bij Finisterre staat bovenop een steile klif, ver boven zeeniveau. Het wordt omringd door een adembenemend landschap met uitzicht over de ruwe en beroemde kustlijn waar talloze schepen schipbreuk hebben geleden op de verborgen klippen van de rotsachtige kust.

Op weg naar het “Einde van de Wereld” loop je door verschillende dorpjes. Langs de kust zijn er tal van vissersdorpjes waar je in restaurantjes aan de kleine pittoreske havens verse vis en schaaldieren kunt eten.

Deze pelgrimstocht kent enkele varianten. De populairste route is de 88.9 km Camino van Santiago naar Finisterre voor 4 nachten. Na de laatste nacht in Finisterre brengt de bus je terug naar Santiago waar je nog een extra nacht nodig zult hebben voordat je terugvliegt.

Mocht je nog tijd hebben, dan raden we je aan om het laatste stuk langs de kust richting Muxia te lopen en de beroemde en uniek gelegen kerk ‘Santuario de Nosa Señora da Barca’ te bezoeken. Hier moet je een extra dag en nacht voor uittrekken.

De kustlijn tussen Muxia en Finisterre is een van de mooiste kustlijnen van Spanje met veel fijne zandstranden, duinen en pittoreske dorpjes.

Finisterre is mentaal, religieus en historisch gezien het perfecte einde van de trip. Op deze weg vind je veel interessante kerken, Pazos (grote Galicische boerderijen), cruceiros (pelgrimskruizen) en ontelbare hórreos (typische Galicische graanschuren gebouwd op pilaren). Het is een rustige Camino, omdat veel pelgrims ervoor kiezen om in Santiago de Compostela te eindigen.

Het regent vaak in dit deel van Galicië en de ochtenden zijn veelal mistig, maar de tocht naar Finisterre, en vooral als je besluit door te gaan tot aan Muxia, geeft je de kans om het authentieke Galicië te ervaren dat in vele opzichten uniek is.

Buen Camino!

Hotels langs Camino Finisterre

Onze blog

Meer blogberichten bekijken