Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Gebruiksvoorwaarden

Wij verzoeken u de volgende gebruiksvoorwaarden te raadplegen voordat u uw vakantie bij "Spain is More" koopt.

"Spain is More 2010 S.L." (hierna simpelweg "Spain is More") is een Spaans online reisbureau, gevestigd te León, in het noordwesten van Spanje.

Spain is More is een gereputeerd reisbureau. Wij organiseren uitsluitend reizen in samenwerking met professionele, zeer toegewijde partners.

Overeenkomstig de Spaanse wetgeving is een reisbureau verplicht lid van de Spaanse reisgaranties. Deze zijn in alle belangrijke opzichten identiek aan andere systemen voor reisgaranties in de EU. Dit garandeert dat onze klanten in Spanje altijd gedekt zijn door onze verzekeringen. Onze klanten worden voor 100% gedekt door de garanties die de Spaanse wetgeving voorziet voor reisbureaus, waaronder "Spain is More " vanzelfsprekend ook valt.

"Spain is More" staat geregistreerd als reisbureau bij de "Algemene Directie Toerisme van Castilla y León ", met licentienummer: CICL.24 - 072.

Raadpleeg de volgende link voor meer informatie en documentatie: http://www.turismocastillayleon.com

 1. Reservering van de reis
 2. De reservering dient te geschieden door middel van een e-mail aan Spain is More, of door middel van uw log-in in de klantenzone van onze website (afhankelijk van de reis ontvangt u al dan niet een log-in).

  De reservering is bindend voor de klant nadat Spain is More per e-mail de nodige persoonlijke gegevens van alle reizigers ontvangen heeft.

  Bij het maken van de reservering verplicht de klant zich Spain is More de volgende informatie over alle deelnemers aan de reis te verschaffen: volledige voor- en achterna(a)m(en) (zoals vermeld in het paspoort), adres(sen), gsm-nummer (bij voorkeur de gsm die u van plan bent mee te nemen op reis), geboortedatum en, indien mogelijk, e-mailadres(sen). De klanten zijn tevens verplicht informatie te verschaffen over mogelijke persoonlijke omstandigheden waarmee tijdens de reis rekening dient te worden gehouden. Dit is van toepassing op alle reizigers (wij verwijzen naar mogelijke handicaps, allergieën, etc.).

  Na aanvraag van de reservering bij Spain is More gaat vervolgens de bevestigingsperiode in. Wij proberen een bevestiging per e-mail te versturen binnen een termijn van twee werkdagen na aanvraag van de reservering. Bij het maken van de reservering aanvaardt de klant de gebruiksvoorwaarden van Spain is More.

  Tot het moment dat Spain is More de reservering bevestigt, kan deze door Spain is More geannuleerd worden, zonder kosten voor de klant of Spain is More.

 3. Prijs
 4. De prijs van de reis is inclusief alle in de prijsofferte genoemde diensten, alsook verplichte belastingen en lasten. Het ontbijt, andere maaltijden en overige activiteiten of diensten zijn niet in de prijs inbegrepen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld in de uiteindelijke prijsopgave. De opgegeven prijs, tenzij anders vermeld, is geldig tot maximaal 10 dagen na opgave.

  Speciale voorzieningen in hotels, zoals internet, toegang tot de spa of wellness etc. zijn meestal niet bij de prijs ingebrepen.
 5. Betaling
 6. Op het moment dat Spain is More uw reis bevestigt, wordt ook uw factuur opgestuurd, eerst voor de betaling van de borgsom en daarna voor het resterende bedrag. U kunt door middel van een bankoverschrijving betalen of met Visa of Mastercard. De informatie met betrekking tot bankoverschrijvingen staat op de factuur. Indien u liever met een creditcard betaalt, ontvangt u een aparte link naar ons –beveiligde– betalingssysteem. Indien u met een creditcard betaalt, ontvangt Spain is More uitsluitend een betalingsbevestiging van uw bank, nooit gegevens over uw creditcard.

  Belangrijk indien u een bankoverschrijving maakt:
  vermeld op de overschrijving a.u.b. het factuurnummer en uw naam.


  De kosten voor betaling met een bankoverschrijving zijn voor rekening van de klant.

  De borgsom bedraagt 40% van de totale prijs van de reis en dient betaald te worden binnen een termijn van 3 dagen volgend op de bevestiging, tenzij anders aangegeven op de factuur. Het uitblijven van betaling binnen de op de factuur aangegeven termijn houdt in dat de klant de verantwoordelijkheid op zich neemt voor een mogelijke stijging in de prijs van de vluchten, de niet beschikbaarheid van kamers in de gekozen hotels, etc. Tussen het moment van bevestiging en de betaling van de borgsom behoudt Spain is More zich het recht voor de reservering te annuleren indien er wijzigingen optreden in de prijs van de vluchten, van de autoverhuur of iedere andere prijs waardoor de eerder opgegeven totale prijs verandert en niet meer nagekomen kan worden. In dat geval wordt de reis geannuleerd zonder kosten voor Spain is More. Na bevestiging van de reis door Spain is More is de klant verplicht de borgsom te betalen, ongeacht de omstandigheden.

  De resterende 60% dient ten laatste 30 dagen voor de aanvangsdatum van de reis betaald te worden. Indien het bedrag later betaald wordt, behoudt Spain is More zich het recht voor de reis te annuleren en de borgsom niet terug te geven.

  Indien u uw reis minder dan 30 dagen voor aanvang reserveert, dient u het totale bedrag van de reis binnen 3 dagen na de bevestiging ervan te betalen.
 7. Annulering
 8. indien Spain is More de reis voor aanvang zou annuleren of belangrijke wijzigingen zou aanbrengen, zal de klant daar onmiddellijk van op de hoogte gesteld worden.

  De contracten met speciale wensen van de klant, zoals theaterentrees of voetbaltickets, of andere reisonderdelen waarvoor een entreeticket nodig is, zijn uitsluitend geldig indien aangegeven in de uiteindelijke prijsopgave. De prijs van deze activiteiten dient in zijn geheel aan Spain is More betaald te worden, samen met de borgsom. Eenmaal besteld kunnen deze toegangsbewijzen niet gewijzigd of teruggegeven worden, ongeacht de annuleringsregels, tenzij de klant over een aparte annuleringsverzekering beschikt. In dat geval dient de verzekeringsmaatschappij te zorgen voor mogelijke schadeloosstellingen. U heeft niet het recht de speciale wensen te annuleren of in te trekken. Indien mogelijk zullen de toegangsbewijzen altijd naar de klant opgestuurd worden vóór aanvang van de reis. Moest dit voor ons onmogelijk zijn, dan kunnen de toegangsbewijzen op de bestemming afgehaald worden, aan de hand van door Spain is More verschafte informatie. Spain is More neemt geen verantwoordelijkheid op zich voor wijzigingen, veranderingen of annuleringen met betrekking tot zodanige evenementen (wedstrijden, voorstellingen, concerten, etc.). Alle prijsverhogingen door wijzigingen of veranderingen in vluchten, hotels, etc. zijn verantwoordelijkheid van de klant. Indien nodig zal Spain is More echter op verzoek van de klant helpen bij het wijzigen van de reserveringen.

  Indien de klant de reis meer dan 60 dagen voor aanvang annuleert, verliest hij/zij de borgsom. Indien de reis tussen de 60 en 30 dagen voorafgaand aan de reis geannuleerd wordt, verliest hij/zij 60% van de totale prijs van de reis. Het totale bedrag van de reis gaat verloren in geval de annulering plaatsvindt gedurende de 30 dagen voorafgaand aan de aanvang van de reis.

  De toegangsbewijzen (zie boven) vallen niet onder de annuleringsnormen. Deze toegangsbewijzen kunnen niet terugbetaald worden, geheel noch gedeeltelijk. Indien de reis geannuleerd wordt, zullen genoemde entrees apart beschouwd worden en niet als deeluitmakend van de borgsom. U vindt hieronder meer informatie over de reizen en de annuleringsverzekering.
 9. Wijzigingen in het reisplan / in de reis
 10. indien de klant tot 10 dagen voor aanvang van de reis het reisprogramma wil wijzigen, zoals het reisplan van de hotels, de klasse van de huurauto of een activiteit wil toevoegen, kunnen er wijzigingen optreden in de uiteindelijke prijs; daarnaast zal er per wijziging 35 € in rekening gebracht worden voor administratiekosten.

  Indien een wijziging wordt meegedeeld door de klant gedurende de 10 dagen voor aanvang van de reis, of tijdens de reis zelf, moet de klant het prijsverschil betalen, indien van toepassing, plus 50 € kosten per wijziging.
 11. Aansprakelijkheid
 12. Spain is More neemt geen verantwoordelijkheid op zich voor feiten of omstandigheden die buiten zijn macht vallen, zoals stakingen, diefstal, slecht weer of andere situaties van overmacht die de normale gang van zaken van de gekochte diensten kunnen verstoren. De klant heeft in ieder van deze gevallen de verplichting Spain is More met spoed iedere onregelmatigheid mee te delen op het moment dat het incident heeft plaatsgevonden, zodat Spain is More onmiddellijk de nodige maatregelen kan nemen om de negatieve gevolgen te beperken. U kunt het telefoonnummer en het e-mailadres van Spain is More vinden in de reisdocumentatie die naar u opgestuurd wordt voor aanvang van uw reis.
 13. Vluchttarieven
 14. de via Spain is More gekochte vluchten vallen onder de voorwaarden van de respectievelijke vliegtuigmaatschappijen. De vliegtuigmaatschappijen zijn 100% aansprakelijk voor vertragingen, schade, annuleringen, enzovoort. Spain is More is niet verplicht de kosten te vergoeden die dergelijke omstandigheden voor de klant veroorzaakt kunnen hebben. De klant dient, in voorkomend geval, direct contact op te nemen met de vliegtuigmaatschappij om een mogelijk schadevergoeding te regelen n.a.v. annulering, vertraging, problemen met de bagage, etc.  Het is de verantwoordelijkheid van de klant om zich er van te verzekeren dat het gewicht en de afmetingen van de bagage, evenals het aantal stuks, voldoen aan de door de luchtvaartmaatschappij gestelde regels.
 15. Autoverhuur
 16. Spain is More werkt uitsluitend samen met erkende, professionele huurautobedrijven. De huurvoorwaarden verschillen per verhuurbedrijf, maar meestal zijn een basisverzekering en een onbeperkt aantal kilometers inbegrepen.

  Het bedrijf kan de klant kosten in rekening brengen voor plaatselijke belastingen of heffingen wanneer u de auto ophaalt, of in geval u de auto op een andere plek inlevert dan de ophaalplek.
  Spain is More is niet aansprakelijk voor mogelijke vertragingen bij het ophalen of inleveren van de auto, en ook niet voor de kantoortijden van de autoverhuurbedrijven. De extra kosten door vertraging bij het ophalen of afleveren van de auto zijn voor rekening van de klant, die het verschil rechtstreeks aan het verhuurbedrijf zal moeten betalen.

  Optionele voorzieningen (GPS, kinderzitjes, etc.), een extra bestuurder, een extra verzekering, etc., dienen rechtstreeks met het verhuurbedrijf overeengekomen en verrekend te worden bij het ophalen van de auto. De optionele voorzieningen kunnen via Spain is More gereserveerd worden, maar dienen rechtstreeks aan het bedrijf betaald te worden bij het ophalen van het voertuig.
 17. Vakantiewoningen/landelijk toerisme
 18. Spain is More maakt gebruik van een groot aantal vakantiewoningen, voor het merendeel eigendom van privé-eigenaren. Spain is More werkt uitsluitend samen met gereputeerde eigenaren. De voorwaarden kunnen per landelijk vakantiehuis enigszins verschillen. Het huren van deze huizen houdt in dat de klant onderworpen is aan de aparte voorwaarden van iedere woning.

  Allergieën: zelfs indien in de beschrijving van de woning staat dat er geen huisdieren worden toegestaan, kan het zijn dat de eigenaar zelf huisdieren in het huis gehad heeft. In geval één van de reizigers een allergie heeft, neem dan persoonlijk contact met ons op voordat u overgaat tot reservering, zodat wij de eigenaar kunnen raadplegen.

  Het beddengoed, de handdoeken en dergelijke zijn altijd bij de huur inbegrepen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 19. Reisagent
 20. Alle op de website aangegeven aanbiedingen en beschrijvingen worden georganiseerd door:

  Spain is More 2010 S.L.
  Calle Ancha 23, 3
  24003 León
  Spain
  C.I.F : B24635476 . Título-Licencia : CICL.24 – 072.
  Main responsibility: Virginia Fernández de Vega Chávarri and Rasmus Dissing Pedersen.