Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

De Ultieme Gids voor Actieve Ervaringen in Noord-Spanje

Noord-Spanje: Een Paradijs voor Actieve Reizigers in Alle Seizoenen.

2023-12-14

Welke Activiteiten kan Ik kiezen in Noord-Spanje?

Geniet van de aangename zomertemperaturen en verken de diverse natuurlijke landschappen, die avonturen bieden voor iedereen.

Ontdek onze suggesteies voor enkele topactiviteiten, perfect voor elke self drive reis.

Noord-Spanje biedt een reeks activiteiten van wereldklasse. Sommige activiteiten zijn misschien beter elders, maar hieronder vind je een lijst met activiteiten die je zou moeten overwegen voor je multi-avonturenreis in Noord-Spanje.

Het vinden van de juiste plek en de beste aanbieder of gids kan uitdagend zijn.

 

Spain is More is gespecialiseerd in het aanbieden van op maat gemaakte ervaringen in Spanje, inclusief actieve multi-avonturenreizen in Noord-Spanje.

 

Wij kunnen helpen bij het regelen van de perfecte activiteit of combinatie van activiteiten die passen bij jouw vaardigheidsniveau, van complete beginners tot meer ervaren avonturiers.

We werken samen met de beste aanbieders en gidsen in de regio en zorgen voor alle benodigde uitrusting en ervaren gidsen voor een veilige en onvergetelijke ervaring. Of je nu een zachte introductie zoekt of een uitdagender avontuur, Spain is More kan een ervaring creëren die perfect aansluit bij jouw behoeften en vaardigheden.

 

Kloofwandelen in Noord-Spanje

(Cantabrië, Asturië en Aragon)

'Kloofwandelen' is een bergactiviteit die wandelen, klimmen, springen, zwemmen en abseilen door natuurlijke waterlopen of zijrivieren omvat. Noord-Spanje wordt erkend als een van de beste plaatsen voor kloofwandelen, dankzij de unieke en gevarieerde geografie. Het gebied heeft tal van natuurlijke kloven en rivieren, ideaal voor deze activiteit. Het terrein in Noord-Spanje varieert van zachte stromen tot uitdagender kloven, waardoor het een perfecte plek is voor zowel beginners als ervaren kloofwandelliefhebbers.

 

Surfen in Noord-Spanje

(Baskenland en Cantabrië)

Surf Northern Spain Holiday

Noord-Spanje staat bekend als een van de beste surfgebieden ter wereld, waar surfers van over de hele wereld naar toe trekken. Je kunt surflessen nemen van verschillende lengtes of gewoon apparatuur huren en zelf op ontdekking gaan.

De keuze van het strand hangt af van jouw niveau, met veel stranden die gunstige omstandigheden bieden voor beginners en beschermde gebieden voor meer gevorderde surfers, zelfs op winderige dagen.

Het is belangrijk dat het strand een goede ervaring biedt, met sommige gebieden beschut door kliffen of stromingen die het bijna altijd geschikt maken voor surfen.

De aanbieder moet bekwaam zijn, met goede gidsen en geschikte uitrusting, wat bijdraagt aan de vakantiesfeer nadat je klaar bent met het worstelen met de golven.

 

Grotverkenning (Speleologie) in Noord-Spanje

(Castilië en León, Cantabrië)

Hulevandring Caving Northern Spain

Noord-Spanje, vol met ondergrondse grotten, biedt een magische ervaring in grotverkenning.

De activiteit varieert in moeilijkheid, van gemakkelijke en schilderachtige avonturen tot meer adrenaline-verhogende uitdagingen. Stel je voor dat je bent uitgerust met een wetsuit, helm en abseiluitrusting, begeleid door experts door een gewone stalactietgrot, en vervolgens afwijkt van het gebaande pad naar onverlichte gebieden. De ervaring in deze grotten, met ondergrondse rivieren en prachtige galerijen, is onvergetelijk en perfect voor avonturiers die iets extra's zoeken.

 

Via Ferrata in Noord-Spanje

(Castilië en León, Cantabrië, Aragon)

Via Ferrata

Na het verlaten van de grotten presenteert Noord-Spanje enkele van de beste Via Ferrata-routes van Europa. In wezen is het bergbeklimmen op vastgestelde routes met vooraf bepaalde treden, touwen en netten, waarbij je altijd beveiligd bent en vergezeld door een gids. Deze routes, gelegen in prachtige omgevingen, bieden fantastische ervaringen voor degenen die niet bang zijn voor hoogtes.

 

Kano/Kajak in Noord-Spanje

(Asturië, Baskenland, Galicië)

Kayak Northern Spain

Geniet van rustige kanotochten door bergvalleien, waar de rivier kalm tussen kliffen en pieken stroomt, langs idyllische dorpjes.

In Noord-Spanje zijn er tal van mogelijkheden voor tochten van een paar uur tot enkele dagen. Je wordt meestal stroomopwaarts vervoerd voor je reis terug naar het startpunt. Onthoud dat Spain is More een populaire kajaktocht aanbiedt in de fjorden van Galicië.

 

Wandelvakanties in Noord-Spanje

Hiking Picos de Europa Northern Spain

Wandelvakanties zijn populairder dan ooit. Noord-Spanje, thuisbasis van de beroemde Camino en andere adembenemende bergen zoals Picos de Europa en de Pyreneeën, biedt ideale omstandigheden voor wandelen over meerdere dagen. Spain is More organiseert al sinds 2009 Camino-reizen, maar biedt ook andere wandelervaringen in deze diverse regio.

 

Bergbeklimmen in Noord-Spanje

(Castilië en León, Cantabrië, Aragon)

Bergbeklimmen in Noord-Spanje kan een ultiem extreem avontuur zijn, maar is toegankelijk op alle niveaus. Het gaat erom de juiste bergen te vinden en de beste gidsen met de juiste uitrusting. Er zijn veel uitstekende mogelijkheden in verschillende delen van Noord-Spanje voor deze opwindende activiteit.

Terug