Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

De Beste Actieve Ervaringen in Noord-Spanje

Noord-Spanje is een Paradijs voor Actieve Reizen. De natuurlijke omgeving is perfect voor een actieve vakantie, en als je je reis een extra dimensie wilt geven, hebben we een lijst samengesteld van activiteiten waarin Noord-Spanje uitblinkt als een van de beste plaatsen ter wereld om ervan te genieten.

2024-07-21

Welke Activiteiten Moet Ik Kiezen in Noord-Spanje?

Noord-Spanje biedt een scala aan activiteiten van wereldklasse. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van activiteiten die volgens ons op je multi-avontuurreis naar Noord-Spanje moeten staan.

Het vinden van de juiste plek en de juiste aanbieder of gids kan een jungle zijn. Spain is More is gespecialiseerd in het aanbieden van op maat gemaakte ervaringen in Spanje, inclusief actieve multi-avontuurreizen in Noord-Spanje. We kunnen helpen bij het organiseren van de exacte activiteit of activiteiten die passen bij jouw vaardigheidsniveau, van beginners tot meer ervaren avonturiers. We werken samen met de beste aanbieders en gidsen in de regio en kunnen zorgen voor alle benodigde uitrusting, evenals ervaren gidsen die een veilige en onvergetelijke ervaring garanderen.

Of je nu op zoek bent naar een milde introductie of een meer uitdagend avontuur, Spain is More kan helpen een ervaring te creëren die perfect past bij jouw niveau, tijd en vakantieplanning.

Spain is More is gespecialiseerd in het aanbieden van op maat gemaakte ervaringen in Spanje, inclusief actieve multi-avonturenreizen in Noord-Spanje.

Ben je klaar om de magie van Noord-Spanje te ervaren? Volg onze blog en laat ons je meenemen op een reis door enkele van de meest opwindende en unieke activiteiten die deze fantastische regio te bieden heeft. Onze deskundige begeleiding en zorgvuldig geselecteerde partners zorgen ervoor dat je het beste uit je actieve vakantie haalt – zonder de moeite om zelf de verborgen pareltjes te vinden. Laat ons van je volgende avontuurlijke vakantie iets heel bijzonders maken!

 

Kloofwandelen in Noord-Spanje

(Cantabrië, Asturië en Aragon)

Barrancos Spain is More

Noord-Spanje biedt enkele van de beste omstandigheden ter wereld voor canyoning, of barranquismo, zoals het in het Spaans wordt genoemd – voor alle niveaus. Typisch vanaf ongeveer 8 jaar. Het is de ideale ervaring voor degenen die van buitenactiviteiten houden die verder gaan dan een gewone wandeling en die hun grenzen willen testen onder de deskundige begeleiding van onze ervaren gidsen.

Wat is Barrancos of Barranquismo?

Stel je een natuurlijke speeltuin of een waterpark voor, gevormd door de natuur. Meestal beweeg je door een beek, een zijrivier als je wilt, naar beneden langs een berghelling voordat de beek de hoofdbeek ontmoet. Natuurlijke glijbanen, abseilen, sprongen, zwemmen of gewoon wandelen door de beek vormen samen het concept van 'barranco'.

Er zijn kloven in Noord-Spanje voor elk niveau. We kennen fantastische plekken waar zowel avontuurlijke kinderen vanaf 8-10 jaar als behendige volwassenen samen een paar uur zullen doorbrengen die een hoogtepunt van je reis zullen zijn.

We kennen fantastische plekken waar zowel avontuurlijke kinderen vanaf 8-10 jaar als behendige volwassenen samen een paar uur zullen doorbrengen die een hoogtepunt van je reis zullen zijn.

Onze gidsen zorgen ervoor dat je het beste materiaal hebt en deskundige begeleiding krijgt tijdens de hele tocht door de rivier. Je wordt uitgerust met een helm, wetsuit en harnas voor het abseilen, enz. Je hoeft alleen zwemkleding en wandel- of sportschoenen mee te nemen die nat mogen worden. Ze maken ook foto's van de ervaring, die je na de activiteit gratis ontvangt.

Als je je reis wilt verrijken met een buitengewone ervaring, bevelen we 'barrancos' met Spain is More van harte aan.

 

Surfen in Noord-Spanje

(Baskenland en Cantabrië)

Surf Northern Spain Holiday

Surfen is enorm populair op veel plaatsen in Noord-Spanje, waar we enkele van de beste surfomstandigheden ter wereld kunnen bieden. Surfen is voor iedereen, ongeacht leeftijd. Misschien heb je wel eens video's gezien van surfers die 'tube-rides' maken onder metershoge golven op Hawaï. Het hoeft niet zo extreem te zijn, maar je moet ergens beginnen! Surfers van over de hele wereld komen naar Noord-Spanje om te surfen en om deel uit te maken van de unieke surfgemeenschap.

Iedereen kan meedoen, zolang je maar moed hebt. Je kunt meestal de bodem raken waar de beginnersopleiding plaatsvindt, en je vaardige instructeur zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je de sensatie ervaart van het rijden op je eerste golf naar de kust. Een cursus kan variëren van een paar uur tot meerdere dagen met 2-3 uur surfen per dag. Als je de techniek al beheerst, is het ook mogelijk om alleen de uitrusting te huren.

De keuze van het strand hangt af van je niveau. Sommige stranden hebben ideale omstandigheden voor beginners, terwijl andere voor meer gevorderde en echt ervaren surfers zijn. Wij hebben bij Spain is More volledige kennis en kunnen de perfecte plek vinden die bij jouw niveau past.

Het strand en de omstandigheden moeten de juiste ervaring bieden voor het succes van de cursus. Verschillende stranden hebben gebieden die beschut liggen achter kliffen, of de stromingen zorgen ervoor dat het strand vrijwel altijd geschikt is om te surfen, ongeacht het weer. Een ander belangrijk criterium voor ons bij het kiezen van partners is dat ze bekwame en sympathieke instructeurs zijn met goed materiaal. Het doet ook geen kwaad als de stad en de sfeer uitnodigen tot een vakantiesfeer wanneer je klaar bent met het vechten tegen het board en de golven. Verschillende Noord-Spaanse steden zijn echte 'surf steden' die een unieke omgeving bieden.

Boek je surfervaring met Spain is More en ontdek de fantastische surfcultuur in Noord-Spanje!

 

Grotverkenning (Speleologie) in Noord-Spanje

(Castilië en León, Cantabrië)

Hulevandring Caving Northern Spain

Noord-Spanje, vol met ondergrondse grotten, biedt een magische ervaring in grotverkenning.

De activiteit varieert in moeilijkheid, van gemakkelijke en schilderachtige avonturen tot meer adrenaline-verhogende uitdagingen. Stel je voor dat je bent uitgerust met een wetsuit, helm en abseiluitrusting, begeleid door experts door een gewone stalactietgrot, en vervolgens afwijkt van het gebaande pad naar onverlichte gebieden. De ervaring in deze grotten, met ondergrondse rivieren en prachtige galerijen, is onvergetelijk en perfect voor avonturiers die iets extra's zoeken.

 

Via Ferrata in Noord-Spanje

(Castilië en León, Cantabrië, Aragon)

Via Ferrata

Na het verlaten van de grotten presenteert Noord-Spanje enkele van de beste Via Ferrata-routes van Europa. In wezen is het bergbeklimmen op vastgestelde routes met vooraf bepaalde treden, touwen en netten, waarbij je altijd beveiligd bent en vergezeld door een gids. Deze routes, gelegen in prachtige omgevingen, bieden fantastische ervaringen voor degenen die niet bang zijn voor hoogtes.

 

Kano/Kajak in Noord-Spanje

(Asturië, Baskenland, Galicië)

Kayak Northern Spain

Geniet van rustige kanotochten door bergvalleien, waar de rivier kalm tussen kliffen en pieken stroomt, langs idyllische dorpjes.

In Noord-Spanje zijn er tal van mogelijkheden voor tochten van een paar uur tot enkele dagen. Je wordt meestal stroomopwaarts vervoerd voor je reis terug naar het startpunt. Onthoud dat Spain is More een populaire kajaktocht aanbiedt in de fjorden van Galicië.

 

Wandelvakanties in Noord-Spanje

Hiking Picos de Europa Northern Spain

Wandelvakanties zijn populairder dan ooit. Noord-Spanje, thuisbasis van de beroemde Camino en andere adembenemende bergen zoals Picos de Europa en de Pyreneeën, biedt ideale omstandigheden voor wandelen over meerdere dagen. Spain is More organiseert al sinds 2009 Camino-reizen, maar biedt ook andere wandelervaringen in deze diverse regio.

 

Bergbeklimmen in Noord-Spanje

(Castilië en León, Cantabrië, Aragon)

Bergbeklimmen in Noord-Spanje kan een ultiem extreem avontuur zijn, maar is toegankelijk op alle niveaus. Het gaat erom de juiste bergen te vinden en de beste gidsen met de juiste uitrusting. Er zijn veel uitstekende mogelijkheden in verschillende delen van Noord-Spanje voor deze opwindende activiteit.

Terug