Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Onze tips voor het kiezen van de juiste schoenen voor je Camino.

Om optimaal van je Camino te kunnen genieten, is het erg belangrijk om geen enkel probleem te hebben met je voeten. Daarom gaan we u wat tips geven om schoeisel te kiezen voor de Camino de Santiago.

2018-04-16

Omdat ieder van ons een andere voet heeft, zou deze post erg lang kunnen worden, maar laten we hier enkele richtlijnen bespreken om het juiste schoeisel te kiezen zodat je zonder problemen van de Camino kunt genieten.

1) Sneakers zijn geen optie. De zool is te zacht en dit zal uiteindelijk pijnlijk zijn voor je voeten door alle stenen die je in op je Camino zal tegenkomen.

2) Wandellaarzen of wandelschoenen? Dit is een persoonlijke voorkeur, op basis van wat je het prettigst vindt. De verschillende Camino's laten beide opties toe. De laarzen geven meer warmte en beschermen meer je enkels. Wandelschoenen zijn dan weer comfortabler wanneer het erg warm is, In beide modellen heb je tegenwoordig genoeg keuze en variatie. Ze moeten in ieder geval goed je voeten kunnen laten ventileren.

3) De voeten moeten altijd droog zijn, dus het vermogen van een schoen om te ademen is erg belangrijk bij het kiezen van een schoen.

4) Vergeet niet dat jesokken ook ademend moeten zijn, anders is je investering in goed ademende schoenen niet nuttig.

5) Bekijk de zool van het schoeisel, het moet consistent, flexibel en antislip zijn. De stenen in natte toestand kunnen slippen veroorzaken, dus het kan geen kwaad dat je schoenen een goede grip hebben. Het ContaGrip-systeem dat sommige schoenen hebben, voorkomt onvrijwillig uitglijden wat ernstige verwondingen kan voorkomen.

6) Maat kiezen: Wanneer je je schoenen uitprobeert, laat ze dan los, breng je tenen tot helemaal de voorste rand van de schoen en probeer dan een vinger achteraan in de schoen te steken. Dit is de ideale maat, want na lange wandelingen zullen je voeten uitzetten en als er geen plaats is in je schoen voor je voeten om uit te zetten, zul je blaren en wonden creëren.

Ten slotte is het belangrijk dat je een ander paar schoenen vergeet mee te brengen om je voeten te laten rusten na de etappe van de dag.

Lees hier ook onze tips over het inpakken van je rugzak en hier voor tips om je voeten te verzorgen.

Terug