Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

8 redenen om de Camino dos Faros te lopen

Hoewel deze route geen echte pelgrimsroute is, is het perfecte wandeling voor iedereen die de Costa da Morte verder wil verkennen. 

2020-11-19

De Camino dos Faros een wandelroute die langs de kust van de Costa da Morte, in het noordwesten van Galicië, loopt en alle vuurtorens passeert.

We geven je 8 redenen waarom je deze camino zou moeten lopen. 

 

HET IS EEN GEWELDIG AVONTUUR

De prestigieuze krant "The Telegraph" bevool deze route aan voor hun lezers die op zoek zijn naar een "groot avontuur".  De krant omschrijft de Galicische kust als 'dramatisch' en definieert deze als 'gevaarlijk voor zeilers' maar 'gewoon indrukwekkend voor wandelaars'. Je komt onderweg historische vuurtorens, wrakken, kliffen en baaien tegen. 

 

DUIZEND VERSCHILLENDE LANDSCHAPPEN

Duizenden landschappen kom je onderweg tegen. Je loopt van het ene landschap in het andere. Vuurtorens, stranden, duinen, rivieren, kliffen, bossen, estuaria met een groot aantal vogels, granieten zeeën, castros, dolmens, vissersdorpen, uitzichtpunten naar de zee, zonsondergangen en ga nog maar even door. Het is een wandelpad die de wandelaar mee neemt naar een wereld van unieke sensaties. 

 

GEWELDIGE GASTRONOMIE

Galicië staat garant voor een uitstekende keuken. Als je van vis en zeevruchten houdt, is deze route iets voor jou! 

 

CULTUREEL ERFGOED

Deze route zit vol met kleine steden en dorpen die je hun prachtig bewaarde erfgoed laten zien en waar je kunt zien hoe het leven was en is op het platteland van Galicië.

 

ZACHT KLIMAAT HET HELE JAAR DOOR

Vanwege de ligging dicht bij de zee, zijn de temperaturen het hele jaar door mild. Zelfs in de zomer, waar het op andere plaatsen te warm is, is het aan de kust prima toeven. 

 

ZEER WEINIG MENSEN

Omdat het een camino is die nog erg onbekend is, is het er nog niet druk. Dus als je van rust en stilte wilt genieten, is dit zonder twijfel jouw wandeltocht. 

 

ZEER GOED GEMARKEERDE ROUTE

Net zoals de pelgrimsroute naar Santiago wordt gemarkeerd door gele pijlen, is deze route gemarkeerd met kleine pijlen en groene stippen die je helpen de route te volgen. Geen zorgen dus om te verdwalen! 

 

JE RAAKT IN VORM

Als je de Camino dos Faros loopt, geniet je niet alleen van het buitenleven, de natuur en rust, maar ben je ook actief bezig. Sommige etappes hebben een behoorlijke moeilijkheidsgraad, anderen zijn weer gemakkelijk. Ook nog eens een mooie afwisseling dus. 

Nog meer lezen over de voordelen van een actieve vakantie? Klik dan hier

Kortom, als je van wandelen, rust en uitdaging houdt, is dit de perfecte camino voor jou. Wij organiseren een reis in kleine hotels langs deze route. Je legt in 6 wandeldagen ongeveer 150 km af, van Ponteseco naar Finisterre. Leg de organisatie in onze handen en zorg ervoor dat je alleen nog maar hoeft te genieten. Klik hier voor meer informatie en neem contact met ons op! 

Terug