Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

8 redenen om de Camino dos Faros te lopen

Hoewel deze route geen echte pelgrimsroute is, is het perfecte wandeling voor iedereen die de Costa da Morte verder wil verkennen. 

2023-09-15

De Camino dos Faros een geweldige wandelroute die langs de kust van de Costa da Morte - De doods kust - gaat,

Gelegen in het noordwesten van Galicië, passeer je tijdens deze wandeling langs verschillende prachtige vuurtorens en adembenemende uitzichten.

Al kiezen velen pelgrims voor de andere populairdere camino routes - Is deze zeker de moeite waard om te ervaren en toe te voegen aan je lijst.

We geven je hier 8 redenen waarom je deze camino zou moeten lopen

1 - Deze Camino is een geweldig en onvergeetelijk avondtuur

Je komt onderweg langs historische vuurtorens en wrakken welke een belangrijke rol hebben gespeeld in de maritieme geschiedenis van de regio.

Deze vuurtorens zijn vaak indrukwekkende bouwwerken en bieden geweldige fotomomenten terwijl je langs de ruwe kliffen en wilde baaien van de Costa Del Morte paseert

De prestigieuze krant "The Telegraph" bevool deze wandelroute in Spanje aan voor hun lezers die op zoek zijn naar een "groot avontuur".

De krant omschrijft de Galicische kust als 'dramatisch' en definieert deze als 'gevaarlijk voor zeilers' maar ´enorm indrukwekkend voor wandelaars'.

2 - Duizenden verschillende landschappen

Duizenden landschappen kom je onderweg tegen. Je loopt van het ene landschap in het andere.

Vuurtorens, stranden, duinen, rivieren, kliffen, bossen, estuaria met een groot aantal vogels, granieten zeeën, castros, dolmens, vissersdorpen, uitzichtpunten naar de zee, zonsondergangen en ga nog maar even door.

Het is een Spaanse wandelroute die de wandelaar mee neemt naar een wereld van unieke sensaties. 

3 - De Geweldige Gastronomie

Galicië staat garant voor een uitstekende keuken. Als je van verse vis en zeevruchten houdt, is deze caminoroute zeker iets voor jou! Deze streek staat bekend om hun verse producten welke iedere dag gegarandeerd vers geleverd worden. Geniet van deze uitstekende keuken vergezeld met een heerlijke Albariño wijn of een ander verfrissend drankje, en laat al je zintuigen hier hun werk doen. 

4 - Cultuureel erfgoed

Deze Spaanse wandelroute zit vol met kleine steden en dorpen die je hun prachtig bewaarde erfgoed laten zien en waar je kunt zien hoe het leven was en is op het platteland van Galicië. Voor vele kan het misschien als "ouderwets" beschouwd worden - maar hebben we echt altijd maar meer nodig? Hier kun je de ware aspecten van het leven terug zien, en hoe geluk maar in iets heel kleins te vinden is. Ervaar hoe trots de mensen hier op hun streek zijn. 

5 - Zacht klimaat gedurende het hele jaar

Vanwege de ligging dicht bij de zee, zijn de temperaturen het hele jaar door  vrij mild. Zelfs in de zomer, waar het op andere plaatsen te warm is, is het aan de kust prima toeven. In het najaar en winter kan het er wel flink aan toe gaan door de inlvoeden van de Atlantsche oceaan - maar dit geeft natuurlijk een geweldig aspect aan je reis en prachtige beelden van de ruigheid van de zee en de kust.

6 - Zeer weinig mensen of andere pelgrims

Omdat het een camino route is die nog vrij onbekend is, is het er nog niet druk. Dus als je echt van rust en stilte wilt genieten, en het gevoel ervaren van een pelgrims route dan is dit zonder twijfel jouw wandeltocht

7 - Zeer goed gemarkeerde route

Net zoals dat al de andere pelgrimsroutes naar Santiago De Compostela  gemarkeerd worden door gele pijlen, is deze caminoroute gemarkeerd met kleinere pijlen en groene stippen die je zo helpen deze route te volgen. Dus maak je geen zorgen, je zal niet verdwalen! 

8 - Je raakt lekker in vorm

Als je de Camino dos Faros loopt, geniet je niet alleen van het buitenleven, de natuur en rust, maar ben je ook lekker actief bezig. Sommige etappes hebben een behoorlijke moeilijkheidsgraad, anderen zijn weer gemakkelijk. Dus zo heb je ook nog eens een mooie afwisseling. 

Wil je meer lezen over de voordelen van een actieve vakantie? Klik dan hier

Als je van wandelen, rust en uitdaging houdt, is dit de perfecte caminoroute voor jou. 

  • Wij organiseren deze reis graag voor je. En je zal op deze route in kleine hotels overnachten.
  • Je legt in 6 wandeldagen ongeveer 150 km af, van Ponteseco naar Finisterre - Het einde van de wereld!
  • Leg de organisatie van jouw camino in onze handen en zo zorg je ervoor dat je alleen nog maar hoeft te genieten.

Klik hier voor meer informatie en neem contact met ons op! 

Terug