Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

Missen kathedraal Santiago tijdelijk verplaatst

Nu de restauratie van de buitenkant van de kathedraal van Santiago bijna klaar is, wordt begonnen aan de restauratie van de binnenkant.

2019-01-28

Nu de restauratie van de buitenkant van de kathedraal van Santiago bijna klaar is, wordt begonnen aan de restauratie van de binnenkant. Tijdens deze werkzaamheden, die 12 maanden gaan duren en op 28 januari gaan beginnen, kunnen er geen (pelgrims)missen opgedragen worden in de kathedraal. 

De kathedraal blijft wel open voor bezoekers waarbij wisselende delen van de kathedraal afgesloten zullen zijn. Het beeld van de apostel Jacobus zal wel continue toegankelijk blijven, de rituele omhelzing blijft ook mogelijk. De kathedraal is dagelijks open van 9.00 tot 19.00 uur. 

Gedurende de restauratie zal meer 1 deur open zijn, de Puerto Platerias, aan de zuidkant van de kathedraal. 

De dagelijkse missen worden in de tussenliggende periode opgedragen in verschillende andere kerken. Zo wordt de dageijkse pelgrimsmis van 12.00 uur verplaatst naar de Iglesia de San Francisco. Grote vieringen zoals die van Pasen, Kerstmis en de naamdag van Jacobus zullen gehouden worden in de kerk van St. Martin Pinario. Hierbij zal de botafumeiro niet aanwezig zijn. Een overzicht van alle missen, samen met een plattegrond van de kathedraal en an Santiago vind je hier. 

Terug