Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Pilgrims of León: Byungjun Kim

(#POL) Byungjun Kim vroeg ons waar hij de lekkerste Churros con Chocolate kon vinden in León.

2018-03-23

Hallo Byungjun, waarom wandel je de Camino?

Ik ben 29 jaar oud en werkte als ontwerper in Zuid-Korea, mijn dagelijks leven was erg stressvol en ik voelde me niet goed. Ik ging naar de dokter en hij vertelde me dat medicatie mij niet zou genezen, alleen een verandering van levensstijl. Dus ik nam ontslag, kwam naar Spanje en startte met het wandelen van de Camino Frances. En ik voel me veel beter nu, het leven is veel eenvoudiger. De lucht in Spanje is ook heel fris, in Zuid-Korea is er veel vervuiling! De natuur in Spanje is ook heel mooi.

Waar ben je begonnen met het wandelen van de Camino Frances?

Ik ben in Pamplona begonnen, ​​ik loop ongeveer 25-30 km per dag. Een paar dagen geleden bezeerde ik mijn voet, ik ging naar de dokter hier in León en hij vertelde me dat ik drie dagen niet mocht lopen. Morgen begon ik weer met het wandelen. Op naar de volgende etappe!

Interview pilgrims of León

Heb je veel pelgrims ontmoet?

Ja, ik maak elke dag nieuwe vrienden! Uit Italië, Nederland, Duitsland ... Je ontmoet altijd geweldige mensen op de Camino.

Wat vind je van Spanje?

Ik hou ervan! Ik vloog naar Barcelona en bleef daar een paar dagen, ik zou er graag willen wonen. Ik ben gefascineerd door Gaudí en de architectuur, ik heb net Casa Botines van Gaudí bezocht hier in Calle Ancha. Straks wil ik graag de beste “churros con chocolate” willen proeven!

Zal de Camino jou veranderen?

Ik denk absoluut dat de Camino me zal veranderen, ik ben op zoek naar een eenvoudigere manier van leven en ik kan het effect van El Camino al voelen.

Heel erg bedankt Byungjun, we wensen je een “Buen Camino”!

Terug