Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Pilgrims of León: Cindy uit België

(#POL) We hebben Cindy gevraagd wat ze van de commercialisering op de Camino Frances vindt.

2018-06-05

Wat verraste je het meest tijdens het lopen van de Camino Frances?

Ik was zeer verrast over het aantal jonge mensen op de Camino omdat mijn vriend me vertelde dat er veel gepensioneerden en 50-plussers de Camino doen. Ook was ik verrast met de hoeveelheid Koreanen op de Camino Frances.

Wat is je motivatie om de Camino Frances te doen?

Ik heb altijd al de Camino Frances willen doen, maar ik heb nooit tijd gehad. Ik ben momenteel werkzoekende, dus ik heb nu tijd. Het afgelopen jaar was erg stressvol voor mij, dus het voelt geweldig om hier dagelijks aan lichaamsbeweging te doen op de Camino Frances. Tijdens het lopen van de Camino, realiseer je je wat echt belangrijk is in het leven.

Wat denk je van de commercialisering van de Camino Frances? Elk jaar zijn er steeds meer leuke hotels met eigen badkamers, betere restaurants, mensen die spullen verkopen naast de weg.

Ik kan dat alleen omhelzen. Ik zou het leuk vinden om wat meer luxe te hebben op de Camino Frances. Voor mij is de uitdaging het wandelen op zich. Ik vind niet dat je te streng voor jezelf moet zijn, het lopen van de Camino hoeft niet per se te betekenen dat je het zo eenvoudig mogelijk doet, of dat je ervan moet afzien. Iedereen doet zijn/haar Camino op zijn/haar manier. 

Als je erover nadenkt, is het geheel sowieso nep. De enige reden waarom pelgrims vanuit heel Europa de kathedraal in Santiago de Compostela bezochten, was omdat ze 1000 jaar geleden geen ander vervoersmiddel voor handen hadden. Ze moesten te voet komen en over moeilijke paden zien te overleven omdat ze gewoon geen alternatieven hadden.

Denk je dat het veilig is om naar Camino Frances te lopen?

Ja, het is erg veilig. De enige onaangename ervaring die ik had was in de gemeenschappelijke doucheruimte van een hostel waar je je handdoek niet in de douchecabine kon hangen omdat het zo klein was. De privacy is soms beperkt in die gemeenschappelijke doucheruimtes. Maar afgezien daarvan zou ik zeggen dat het heel veilig is.

Ook zijn de wegen erg veilig, soms loop je dicht bij de auto's maar meestal is dit maar een heel klein stukje.

Wat denk je ervan om een ​​bus of een taxi te nemen terwijl je op de camino loopt?

Ik denk niet dat er een probleem is met het nemen van een taxi of een bus. Zoals ik al zei, iedereen voltooit zijn / haar Camino op zijn / haar eigen manier. Maar ik hoop dat ik geen bus hoef te nemen, ik wil graag de hele Camino gewandeld hebben. 

Tip voor andere pelgrims?

Pak zo licht mogelijk!

Het team van Spain is More wil Cindy graag bedanken dat ze de tijd heeft genomen om onze vragen te beantwoorden en we wensen haar een "Buen Camino"!

Als je, zoals Cindy, ook geïnteresseerd bent in een Camino reis met net dat ietsje meer comfort, bekijk dan onze reizen op de website. Al onze Camino reizen zijn inclusief accommodatie in hotels met privébadkamer en je kan tevens bagagevervoer bijboeken zodat je rugzak van hotel naar hotel wordt vervoerd.

Terug