Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Pilgrims of León: Lea uit Canada

(#POL) Vandaag hebben we het verhaal van een pelgrim die de tocht een beetje onderschat had.

2018-03-20

Hoe is je Camino tot nu toe geweest?

Het was geweldig de afgelopen 10 dagen maar daarvoor was het echt even moeilijk. Ik had veel blessures en pijn in mijn lichaam. Ik begon op 20 februari in Saint-Jean-pied-de-Port te lopen. Er lag toen 4 cm sneeuw. Het was een beetje moeilijk.

Hoeveel voorbereiding heb je gedaan voor de Camino?

Nou, ik was nog steeds aan het werk toen ik me aan het voorbereiden was, dus ik deed ongeveer 7 of 8 km per dag.

Luister je tijdens het lopen naar audioboeken of podcasts?

Ja, ik luister graag naar podcasts en ze helpen me om een ​​goed tempo aan te houden.

Wanneer kwam dit idee om de Camino te doen in me op?

Een vriend deed de Camino 4 of 5 jaar geleden. Op het eerste gezicht leek het niet zo'n grote uitdaging, omdat we in Canada gewend zijn aan veel zwaardere wandelingen, waar je veel meer uitrusting moet inpakken om van de ene hut naar de andere te gaan. Maar ik heb de uitdaging op de camino een beetje onderschat want de afstanden zijn hier veel langer.

Wat heeft je het meest verrast tijdens het wandelen van de Camino?

Ik had niet verwacht dat het hier zo mooi zou zijn. Ik heb een blog gelezen over hoe er plaatsen zijn waar je niet zoveel natuur ziet en door lelijke voorsteden loopt.. Dat was misschien een beetje een negatieve blog want de dorpen en de bergen hier, het is allemaal al erg mooi en leuk geweest! Ik wist ook niet dat er echt 'serieuze' paden zouden zijn, zoals bijvoorbeeld het deel in de Pyreneeën van Saint-Jean-pied-de-port naar Roncesvalles. Dat is echt best wel zwaar.

Hoe is jouw ervaring met de Spanjaarden op de Camino?

Ik werkte eerder met Spaanse mensen en ik had al gehoord van algemene dingen zoals; de Spanjaarden houden van wijn en siëstas. Maar ik was zeer verrast hoe gastvrij en aardige mensen hier zijn. Auto's toeteren naar de pelgrims en vandaag schreeuwde er een man vanaf zijn balkon: "Buen Camino!" Ik ken net genoeg Spaans om een ​​koffie te kunnen bestellen enzo.

Hoe pakte je je rugzak in voor de Camino?

Ik heb eigenlijk te veel gepakt, ik heb bijvoorbeeld sandalen en laarzen meegenomen, maar ik realiseerde me in Burgos dat ik ze niet nodig had. Nu loop ik met tracking shoes.

Zal deze ervaring je veranderen?

Eeuh.., ik ben gewend om dit soort dingen te doen.. Maar ik ben altijd verbaasd over de kracht van mijn lichaam, we zijn fysiek in staat om uitzonderlijke dingen te doen.

Heb je tips voor andere pelgrims?

Ja, geef jezelf de tijd om jezelf onder te dompelen in de ervaring van de Camino. Je moet wat sightseeing doen en je tijd af en toe nemen om alles in je op te nemen. Er is geen reden tot haast. En pak ook zeker licht in!

Ga je deze minimalistische levensstijl ook toepassen in je dagelijks leven?

Ja, ik zou graag van van alle spulletjes af willen als ik weer thuis ben.

Heel erg bedankt, Lea. We wensen je een "Buen Camino"! Lees meer over de Camino en vind je weg naar de kathedraal in Santiago de Compostela.

Terug