Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Al Andalus: De Ultieme Luxe Treinreis Door Prachtig Andalusië

Alles wat je moet weten over reizen met Al-Andalus

2022-06-10

Reizen aan boord van de Al-Andalus-trein

Stap binnen in een wereld van ongeëvenaarde luxe en de glamour van vervlogen tijden wanneer je aan boord gaat van de Al Andalus-trein in Zuid-Spanje.

Dit is niet zomaar een treinreis; het is een geweldige en unieke levenservaring van elegantie op rails, een reis die al je zintuigen zal prikkelen en je ziel zal vullen met onvergetelijke herinneringen.

Al Andalus is meer dan alleen een trein; het is een drijvend paleis waar geschiedenis en moderniteit samenkomen in de meest betoverende fusie.

Stap terug in de tijd wanneer je het rijk gedecoreerde interieur betreedt, waar antieke meubels en gedetailleerde decoraties de glorie van de gouden jaren van treinreizen tot leven brengen. Elke kamer straalt charme en karakter uit, en je zal je als een royalty voelen in jouw eigen privésalon, die zich 's nachts transformeert van een luxe woonkamer tot een knusse slaapkamer.

De suites aan boord van de trein, Superior en Standaard, bieden een overvloed aan comfort en voorzieningen die zelfs de meest veeleisende reiziger zullen bevredigen. Of je nou kiest voor een ruime Superior-suite met een grote badkamer en een kingsize bed, of een gezellige Standaard-suite met twee eenpersoonsbedden, je zal de ultieme luxe en ontspanning ervaren. Van de minibar tot de persoonlijke service, er zal niets ontbreken op deze reis.

 

Boek hier jouw reis naar Al-Andalus

 

Maar Al Andalus is niet alleen een plek om te slapen; het is een levenservaring. Deze trein biedt een schatkist vol activiteiten die je onderweg zullen betoveren. Verken de mooiste hoeken van Zuid-Spanje tijdens de inbegrepen excursies, die je meenemen naar fascinerende plekken en culturele pareltjes.

Ontdek lokale markten, archeologische schatten en pittoreske dorpjes, allemaal begeleid door deskundige gidsen die de geschiedenis tot leven brengen.

Wanneer je terugkeert naar de trein, is er steeds meer te beleven. Geniet van de prachtige wereld van gastronomie wanneer je aanschuift in de luxe eetwagons van de trein.

Ontbijt, lunch en diner zullen niet alleen maaltijden zijn, het zijn ware kunstwerken bereid met de beste lokale ingrediënten. Proef traditionele gerechten en internationale lekkernijen, vergezeld van de beste wijnen, terwijl je  glimlachen en gesprekken deelt met je medereizigers.

De  avonden aan boord van Al Andalus zijn magisch. Ontspan in elegante loungeruimtes waar je kunt genieten van een glas wijn of een cocktail en de dag kunt laten bezinken. Live muziek, dans en entertainment zullen vreugde brengen aan uw avonden, en je zult dansen tot in de vroege uurtjes.

Dus stap aan boord van Al Andalus en laat je betoveren door de schoonheid en het mysterie van Zuid-Spanje. Het is een reis die je ziel zal verrijken en je herinneringen voor het leven zal geven.

 

Hoe zijn de kamers op Al Andalus?

De suites op de Al Andalus-trein zijn ontworpen voor het comfort en de privacy van de gasten en zijn voorzien van alle gemakken die een eersteklas accommodatie biedt. Overdag is de kamer een comfortabele privéwoonkamer met een bank, terwijl de bedden 's avonds worden uitgeklapt en het omtoveren tot een elegant ingerichte slaapkamer.

Er zijn twee soorten suites:

'Deluxe Suites' (Luxe Suites) Ruime en elegante kamers, die de comfort van de 21e eeuw combineren met de oorspronkelijke kenmerken van deze historische trein.

Ze beschikken over een tweepersoonsbed dat overdag kan worden omgezet in een bank. Mogelijkheid om een extra klein bed toe te voegen voor een kind. Kluisje, minibar, kledingkast, bagagerek en verstelbare airconditioning. Ruime en comfortabele privébadkamer met douche, haardroger en diverse welkomst- en toiletartikelen, met exclusieve geur en toilettas.

 

Inbegrepen bij Al Andalus - Grand Class Room

  • À la carte en dagelijks ontbijtbuffet.
  • Alle diners en lunches, met de beste keuken aan boord van de trein of in toprestaurants (inclusief wijn, water, frisdrank en koffie).
  • Welkomstdrankje en hapje.
  • Afscheidsdiner - galafeest.
  • Reisbenodigdheden verstrekt door Renfe Viajeros (met voorzieningen en pantoffels).
  • Gratis mineraalwater beschikbaar in de minibar van de kamer.
  • Activiteiten aan boord: live muziek, feesten in de pub, show cooking en cocktails, dansen, enz.
  • Tickets voor musea, bezienswaardigheden en shows.
  • Excursies en geplande rondleidingen.
  • Luxe bus die de trein begeleidt tijdens de reis.
  • Belastingen en diensten.
  • Dagbladen en tijdschriften.
  • Veiligheidsdienst.
  • Meertalige gids gedurende de hele reis.
  • Uitstekende bemanning beschikbaar (expeditieleider, gids, bediening, koks, technici, enz.).

 

Al Andalus - Deluxe Suite

Alles inbegrepen zoals in Grand Class Room plus:

  • Accommodatie aan boord van een Deluxe Suite.
  • Mogelijkheid om te genieten van twee privédiners/lunches in uw eigen coupé.
  • Alle niet-alcoholische dranken zijn beschikbaar in de minibar van de kamer (gratis).
  • De bemanning kan uw bagage uitpakken in de garderobe bij aankomst en inpakken op de laatste dag.

 

Gastronomie op Al-Andalus

De lokale keuken zal invloed hebben op elk gerecht dat wordt geserveerd op de verschillende routes die dit paleis op wielen aflegt. De Andalusische gastronomie staat bekend om wereldberoemde producten zoals olijfolie, sherry of Jabugo Iberische ham, met gerechten zoals gazpacho en ossenstaart.

Een nieuwe generatie koks blaast nu nieuw leven in de mediterrane en Andalusische kooktradities. Op andere routes door heel Spanje zullen reizigers genieten van de uitstekende keuken van Extremadura of de traditionele stoofpot (cocido) en gebraden gerechten die Castilië beroemd hebben gemaakt.

Het ontbijt wordt altijd aan boord geserveerd via persoonlijke tafelservice. Er is ook een gevarieerd buffet beschikbaar. Lokale specialiteiten worden tijdens de tour gepresenteerd in de vorm van snoep, tortilla's, taarten, kazen, vleeswaren, enz., waardoor elke dag anders en origineel is, zelfs aan het ontbijt.

Lunches en diners worden zowel geserveerd in de elegante eetrijtuigen van de trein als in gerespecteerde restaurants die deel uitmaken van onze selectie van restaurants tijdens de reis.

Menu's worden van tevoren vastgesteld, waarbij wordt gezocht naar een balans tussen de traditionele keuken van elk gebied, de creativiteit van onze professionals en de innovatie die Spaanse koks internationaal beroemd heeft gemaakt.

Speciale dieetwensen vanwege gezondheid of persoonlijke keuze zullen echter zonder enige concessie aan de kwaliteit van de maaltijden worden behandeld.

Stel ons op de hoogte te voor het boeken van de reis - bij voorkeur bij het reserveren - om ervoor te zorgen dat aan jouw culinaire behoeften wordt voldaan tijdens de reis.

 

Reizen aan boord van Al-Andalus

Gedurende de hele reis zal de trein Al Andalus jouw woonkamer, jouw vervoermiddel, jouw ontmoetingsplek, jouw bar, jouw slaapkamer zijn: een hotel op wielen waar je elke dag ergens anders slaapt en ontwaakt.

Het landschap dat voorbij uw raam in uw suite of de lounge waar u een kopje koffie drinkt, is nooit hetzelfde. Dit eenvoudige feit maakt de reis zelf uniek en anders dan enige andere ervaring.

Om passagiers een goede nachtrust te garanderen, blijft de trein 's nachts op een station geparkeerd staan. De treinlounges zijn speciaal ontworpen voor ontspanning en ongehinderd genieten van de sfeervolle sfeer, en bieden ook de mogelijkheid om in goed gezelschap van andere reizigers te zijn. Veel vriendschappen zijn ontstaan tijdens een drankje aan boord van Al Andalus.

Na het diner is er een avond vol entertainment. Elke avond is een feestavond met verschillende liveoptredens gedurende de hele reis. Gezien de lengte van de trein zullen deze geen invloed hebben op degenen die de voorkeur geven aan vroegere terugtrekking voor wat privacy in hun suite.

Je kunt er ook voor kiezen om een rustig drankje te nemen in een van de andere salonwagens of een wandeling te maken in de stad waar we overnachten. De trein blijft 's nachts op het station tot de volgende ochtend.

Over het algemeen wordt comfortabele kleding en schoenen aanbevolen voor overdag, wanneer we op excursie gaan, terwijl je 's nachts kunt kiezen voor meer formelere kleding, hoewel er op geen enkel moment een specifieke dresscode vereist is.

 

Overige reisinformatie

DOCUMENTATIE

Alle reizigers moeten geldige documenten bij zich hebben die hun identiteit bevestigen. Voor buitenlanders zijn de documenten die vereist zijn om met de trein te reizen dezelfde als die vereist zijn om Spanje binnen te komen vanuit het land van herkomst. Spaanse burgers kunnen hun nationale identiteitskaart of paspoort gebruiken.

GELD

De wettige valuta in Spanje is de euro. Er is geen verplichting om fooi te geven.

MEDICIJNEN EN GEZONDHEID

In Spanje worden medicijnen gekocht bij apotheken. Reizigers uit EU-landen of staten die overeenkomsten hebben met Spanje, profiteren van dezelfde farmaceutische voordelen als Spaanse burgers. Alle treinen hebben een EHBO-kit aan boord, en de bemanning is getraind om deze te gebruiken. Bovendien staan we voortdurend in contact met gezondheidscentra langs de verschillende routes voor het geval een reiziger speciale medische hulp nodig heeft.

VACCINATIES

In Spanje is geen vaccinatie vereist; het is echter, zoals overal ter wereld, raadzaam om recent een tetanusvaccinatie te hebben gehad en de officiële vaccins te hebben gekregen.

ROKEN

Roken is verboden in Spanje in alle afgesloten openbare ruimtes (inclusief openbare voertuigen en openbaar vervoer). Daarom moeten reizigers zich aan de geldende wetgeving houden en niet roken aan boord. Elke treinreis duurt echter niet langer dan 3-4 uur.

VEILIGHEID

Over het algemeen is Spanje een van de veiligste landen in Europa voor toeristen. Onze treinen hebben een beveiligingsservice en een kluis aan boord, naast beveiligingssurveillance op alle stations onderweg.

COMMUNICATIE

De treinen Costa Verde Express, Transcantábrico Gran Lujo, Al Ándalus en El Expreso de La Robla hebben WiFi-internet en een computer in hun sociale wagens, zodat reizigers toegang hebben tot internet, e-mail kunnen controleren, enz. Alle hutten in El Transcantabrico Clásico en El Transcantábrico Gran Lujo hebben ook WiFi-verbinding (afhankelijk van de dekking).

Als je vanuit Spanje naar het buitenland wilt bellen, moet u 00 gevolgd door de landcode en het telefoonnummer kiezen. Als je een nummer in Spanje vanuit het buitenland wilt bellen, kiest  +34 (de landcode voor Spanje) en vervolgens het 9-cijferige telefoonnummer.

We raden buitenlandse reizigers die hun mobiele telefoons willen gebruiken, aan om contact op te nemen met hun provider om de internationale roamingdienst te activeren en de kosten te informeren.

REISVERZEKERING

Reizigers op de Luxe Toeristentreinen zijn alleen gedekt door de Verplichte Passagiersverzekering (SOV in het Spaans). Het is daarom raadzaam om een specifieke reisverzekering af te sluiten voor dekking van annulering, ongevallen buiten de trein, ziekte of vergelijkbare incidenten, zoals aanbevolen door uw reisbureau of verzekeraar.

TOEGANKELIJKHEID

Hoewel al onze Luxe Toeristentreinen zijn gerenoveerd en uitgerust met de nieuwste technologie, zijn het nog steeds vintage stukken; hun interieurs zijn ingericht op een manier die het onmogelijk maakt om te bewegen met rolstoelen of rollators.

Desondanks is reizen mogelijk voor iemand met een beperkte mobiliteit die redelijk zelfstandig is of samen reist met een andere passagier, en die alleen ondersteuning van een rolstoel nodig heeft wanneer ze uit de trein zijn. In dit geval kan, indien gewenst en met redelijke kennisgeving bij het reserveren, een rolstoel beschikbaar worden gesteld aan de klant. Het is echter belangrijk dat dergelijke personen niet zonder hulp reizen en dat hun reisgenoot beschikbaar is om te helpen bij het aan- en uittrekken van de trein, het duwen van de rolstoel, enz., aangezien er geen speciaal personeel beschikbaar is voor dit doel.

MINDERJARIGEN

Bij reizen met een kind wordt een toeslag of vaste prijs in rekening gebracht, afhankelijk van de gekozen trein. Het Reserveringscentrum voor Toeristentreinen kan u informeren over mogelijke accommodatieregelingen en speciale prijzen in deze gevallen.

Alleen de hutten in El Transcantabrico Gran Lujo en de Deluxe Suites van de trein Al Andalus bieden voldoende ruimte voor ouders om hun eigen reiswieg te plaatsen of een extra bed te hebben.

HUISDIEREN

Geen huisdieren zijn toegestaan, behalve geleidehonden die hun eigenaar begeleiden.

STROOMVOORZIENING

De stroomvoorziening in Spanje is 230V 50Hz, met Type F ronde 2-pins stopcontacten.

De Bemanning

De bemanning op onze Luxe Toeristentreinen bestaat uit een team van professionals dat is opgeleid en klaar staat om een perfecte en persoonlijke service te bieden in verschillende talen.

Het team wordt geleid door de Trip Supervisor, die verantwoordelijk is voor het veilig aanmeren van dit treinrondvaartuig. Deze persoon kan rekenen op de hulp van al het andere personeel: de chauffeur, gids, hoofd ober, koks en bedienend personeel, muziek- en entertainmentorganisator, onderhoudspersoneel, buschauffeur en beveiligingspersoneel, die er allemaal voor zullen zorgen dat passagiers niets anders te doen hebben dan van hun reis genieten.

De Trip Supervisor en de gids zullen onafscheidelijke metgezellen van de groep worden, reizigers begeleiden gedurende de hele reis en bieden alle informatie en advies die ze nodig hebben. Het gevarieerde entertainmentprogramma aan boord zal op zijn beurt zorgen voor een boeiende en plezierige tijd, waarbij passagiers worden aangemoedigd om actief deel te nemen.

Onze hele bemanning, in samenwerking met de Trip Supervisor, staat 24/7 ter beschikking van de reizigers, zodat dezelfde hoge kwaliteit en persoonlijke aandacht binnen en buiten de trein wordt gegarandeerd.

Bezoeken en Excursies

BEZOEK DE WEBSITE VAN HET LOKALE TOERISTISCHE KANTOOR

Sevilla Cádiz Jerez Koninklijke Andalusische Rijschool van Jerez Ronda Granada Het Alhambra Linares Museum voor Olie Baeza Úbeda Córdoba Link naar treinreizen

Houd er rekening mee dat wijzigingen in het programma, excursies en coupébeschrijvingen, enz. kunnen worden aangebracht.

 

Boek hier uw reis naar Al-Andalus

Er kunnen wijzigingen worden aangebracht in het programma, excursies en hutbeschrijvingen, onder andere.

Terug