Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Transcantabrico Gran Lujo: 5-sterren luxe hotel op rails

Gedetailleerde informatie over de reizen met Transcantábrico Gran Lujo

2023-11-16

Transcantabrico Gran Lujo Trein

Aan boord van El Transcantábrico Gran Lujo geniet je niet alleen van het verrassend ruime interieur, maar ook van persoonlijke aandacht, eersteklas diensten en exclusieve activiteiten die deze reis tot een werkelijk heerlijke ervaring zullen maken.

Dit is een reis terug naar de jaren 1920, toen de historische Pullman-rijtuigen (slaapwagons) die nu voor lounges worden gebruikt, voor het eerst werden ingezet. Samen met de suites creëren ze een authentiek vijfsterrenhotel op wielen met faciliteiten die aan de meest veeleisende verwachtingen voldoen.

Cabines 'Suite Gran Lujo'

Alle cabines zijn ruime suites ingericht in hout, verdeeld in een woonkamer, slaapkamer en badkamer, uitgerust met een eigen badkuip of douche en versierd met exclusieve details.

Hun ruimtelijkheid stelt je in staat om te genieten van een comfortabel tweepersoonsbed (150 x 200 cm) of twee eenpersoonsbedden (80 x 200 cm), een kledingkast, bagageopslag, bureau, kluis en minibar, evenals het meest geavanceerde comfort met LED-schermen, radio, verstelbare airconditioning, multimediaputer met gratis internetverbinding en een interne telefoon.

 

Boek hier je Transcantabrico Gran Lujo

 

De suites bestaan ook uit een woonkamer met een slaapbank die kan worden omgevormd tot een extra bed, grote ramen en de badkamer is uitgerust met een badkuip of douche, ruim en comfortabel, met een hydromassage-douche/stoomsauna, haardroger en een gevarieerde set hoogwaardige welkomstproducten.

 

Lounges Transcantabrico Gran Lujo

De lounges van El Transcantábrico Gran Lujo zijn originele Pullman-slaapwagons uit 1923, authentieke juwelen van het historische spoorwegpatrimonium, speciaal gedecoreerd en ingericht voor deze trein, inclusief een glazen panoramische ruimte.

In deze gemeenschappelijke ruimtes wordt dagelijks à la carte ontbijt en lunch of diner bereid door onze chef-kok en geserveerd. De bar is geopend van vroeg in de ochtend tot ver na middernacht, en er is 24 uur per dag klantenservice beschikbaar.

De theekamer, de panoramische wagon, de bar, de restaurantlounges, de kroegwagon, waar elke avond feesten, muziek of liveoptredens worden aangeboden, maken het aanbod van luxe compleet.

 

De reis omvat

  • Suite Gran Lujo (Grand Luxury Suite) kamer in de trein Welkomstdrankje en snack.
  • Bemanningsservice om uw bagage op te halen.
  • Toiletartikelen en slippers.
  • Alle niet-alcoholische dranken in de suite zijn gratis.
  • Alle ontbijten, met à la carte gerechten en buffetproducten.
  • Alle lunches en diners op gastronomisch niveau worden geserveerd aan boord van de trein of in eersteklas restaurants (inclusief wijn, water, frisdranken en koffie).
  • Activiteiten aan boord: live muziek en optredens, feesten in de bar, dansen en nog veel meer.
  • Toegangsbewijzen voor musea, monumenten en shows.
  • Excursies en geplande bezoeken.
  • Diner - afscheidsfeest.

De reis heeft ook een luxe touringcar die de trein gedurende de hele reis begeleidt om reizen tijdens sommige rondleidingen en excursies te vergemakkelijken.

Elke dag heeft je de belangrijkste kranten en tijdschriften tot je beschikking. Onze meertalige gids zal een onafscheidelijke metgezel zijn gedurende de hele reis, samen met de rest van het team (expeditiemanager, gids, obers, koks en technisch personeel).

's Avonds kunt u uitrusten. De trein blijft 's nachts geparkeerd staan zodat je goed kunt rusten. Bovendien zijn de stations waar je stopt geopend en is er beveiliging aanwezig.

 

Gastronomie

Zowel in de eetwagons van de trein als in de gerenommeerde restaurants langs de route, is de gastronomie de verantwoordelijkheid van de meest gerenommeerde keukens en chefs van Noord-Spanje, een gebied dat al tot de besten van Europa behoort wat betreft de kwaliteit van zowel de professionals als de producten.

De reis zelf is een rondleiding langs de gastronomische identiteiten van Galicië, Asturië, Cantabrië en het Baskenland, waar verschillende culturen hebben gewoond en elk hun eigen stempel hebben achtergelaten op de typische smaken van Noord-Spanje.

 

Een culinaire traditie die is vernieuwd en herwerkt door internationaal bekende chefs, waar reizigers van zullen genieten tijdens de reis.

 

Ons uitgebreide buffetontbijt wordt aangevuld met de persoonlijke aandacht van onze obers. Lokale specialiteiten worden tijdens de rondleiding gepresenteerd in de vorm van zoetigheden, tortilla's, taarten, kazen, vleeswaren, enz., waardoor elke dag anders en origineel is - zelfs aan de ontbijttafel.

Lunches en diners worden zowel geserveerd in de elegante eetwagons van de trein als in gerespecteerde restaurants die deel uitmaken van onze selectie van restaurants tijdens de reis.

De innovatieve keuken van Noord-Spanje en de traditionele recepten van Castilië staan centraal in deze culinaire en culturele reis. Gerechten zoals de Asturiaanse fabada (stoofpot), bergcocido, gebakken vis, desserts zoals frixuelos (lokale pannenkoeken) of Mondoñedo-taart, beroemde Galicische zeevruchten of ansjovis uit Cantabrië zijn slechts een kleine selectie van het uitgebreide en smakelijke culinaire aanbod aan boord van El Transcantábrico Gran Lujo.

Dit alles wordt gecombineerd met de beste wijnen uit verschillende wijnstreken in Noord-Spanje.

Menu's worden van tevoren vastgesteld, waarbij gezocht wordt naar een balans tussen de traditionele keuken van elk gebied, de creativiteit van onze professionals en de innovatie die Spaanse chef-koks internationaal beroemd heeft gemaakt.

Niettemin zullen speciale voedingsbehoeften als gevolg van gezondheid of persoonlijke keuze zonder vooroordelen worden behandeld, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de aangeboden maaltijden.

Het enige wat je dient te doen is ons hiervan op de hoogte stellen - bij voorkeur op het moment van boeken - om ervoor te zorgen dat jouw culinaire behoeften tijdens de reis worden vervuld.

 

Reizen aan boord van de Transcantábrico

De Transcantábrico Gran Lujo zal gedurende zeven nachten en acht dagen jouw woonkamer, jouw vervoermiddel, jouw sociale ontmoetingsplek, jouw bar, jouw slaapkamer zijn: een hotel op wielen waar je slaapt en wakker wordt op een andere plek elke dag.

Het landschap dat voorbij het raam van jouw suite of de lounge waar je een kopje koffie drinkt, is nooit hetzelfde. Dit eenvoudige feit maakt de reis zelf uniek en anders dan elke andere ervaring.

Om passagiers een goede nachtrust te garanderen, blijft de trein 's nachts geparkeerd op een station. De lounges van de trein zijn speciaal ontworpen voor ontspanning en onbelemmerd genieten van de sfeervolle atmosfeer, en bieden ook de mogelijkheid om te socialiseren met andere reizigers. Veel vriendschappen zijn ontstaan over een drankje aan boord van El Transcantábrico.

Na het diner volgt een avond vol entertainment. Elke avond is er een feestavond met verschillende live optredens gedurende de hele reis. Vanwege de lengte van de trein zullen deze optredens degenen die liever vroeg met pensioen gaan en genieten van hun privacy in hun suite, niet beïnvloeden. Je kunt er ook voor kiezen om rustig een drankje te drinken in een van de andere salonwagens of een wandeling te maken in de stad waar we overnachten. De trein blijft geparkeerd op het station tot de volgende ochtend.

Over het algemeen wordt aanbevolen om overdag comfortabele kleding en schoenen te dragen wanneer we op excursie gaan, terwijl u 's avonds kunt kiezen voor meer formele kleding, hoewel er op geen enkel moment een specifieke dresscode vereist is. De enige uitzondering is om toegang te krijgen tot het Casino de Santander op de routes die deze stad bevatten, waar een meer elegante kleding vereist is (bijvoorbeeld zijn shorts of sneakers niet toegestaan).

 

Terug