ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com

#Caminovitaminen op de Vakantiebeurs

Van 16 tot en met 19 januari 2020 staat Spain is More weer op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. En het belooft dit jaar een speciale editie te worden. Want niet alleen bestaat de Vakantiebeurs 50 jaar (!), Spain is More nodigt onder het mom van ´Caminovitaminen´ ook speciale gasten uit.

Als je een pelgrimstocht wilt gaan wandelen of fietsen komen er veel vragen bij je op. Wat neem ik mee? Waar start ik? Wat is de beste tijd om te gaan? Dan is het fijn om te leren van experts en of pelgrims die al eens eerder onderweg zijn geweest. Maar ook als je al eens een camino hebt gedaan, kom je graag in contact met mede-pelgrims. Om ervaringen uit te wisselen, je te laten inspireren over andere camino´s of gewoon om te delen met anderen. Reden genoeg voor Spain is More om experts, pelgrims en potentiele pelgrims met elkaar in contact te brengen tijdens de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. En we hebben hiervoor een heus eigen theater tot onze beschikking. In dit theater organiseren we, samen met Padvinden.nl, iedere 45 minuten interessante workshops en sessies voor geinteresseerde wandelaars en fietser. 

 

Hoe ziet ons programma eruit?

 

Donderdag 16 januari

Dagelijks om 14.00 uur is er een afgevaardigde van Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob in #Caminovitaminen te gast. Het doel van het Genootschap is de belangstelling voor de pelgrimstocht te vergroten en verdiepen. Dat doen ze onder andere door het op weg helpen van wandelaars, fietsers en anderen die naar Santiago de Compostela willen gaan en het stimuleren van vrijwilligerswerk als ‘hospitalero voluntario’ in een pelgrimsherberg en de  ´Huiskamer van de lage landen´ in Santiago de Compostella. Graag vertellen zij over wat het Genootschap voor een pelgrim kan betekenen en delen zij de kennis die ze over de verschillende camino´s hebben. Uiteraard kun je ook al jouw vragen aan ze stellen.

Om 15.15 uur komt Fred Bakker van buitenwinkel Bever langs om te vertellen over wat iedere pelgrim bezighoudt. Wat neem ik mee? En wat trek ik aan? Fred weet alles over waar je op letten als je een rugzak koopt, welk schoeisel het beste is en welke kleding voor een wandelende of fietsende pelgrim het meest geschikt is. 

 

Vrijdag 17 januari

Vandaag om 13.15 uur en 15.30 uur in #Caminovitaminen: Inge Compen. Haar missie? To create a better world for women. Dat doet Inge als jaren onder de vlag van ´Vrouwkracht´. Samen met vrouwen liep zij als gids, coach en camino-expert al vele malen de camino. Zij wil vrouwen inspireren om hun kracht en mogelijkheden te ontdekken en te kiezen voor hun droom, zodat ze het werk gaan doen dat bij hen past en wat voor hen zinvol is. En hoe ze dat doet, dat deelt ze uiteraard graag!

Dagelijks om 14.00 uur is er een afgevaardigde van Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob in #Caminovitaminen te gast. 

 

Zaterdag 18 januari

Mega trots zijn we dat we vandaag een hele speciale pelgrim mogen verwelkomen. Om 13.15 uur en 14.45 uur is Martin de Vries te gast in #Caminovitaminen. Vooral bekend van zijn film ´Camino, een Feature-length Selfie´, die in 2019 in veel bioscopen in Nederland draaide. Martin vertelt zijn film en deelt graag zijn ervaring op de camino. Martin verleent zijn medewerking aan #Caminovitaminen om 13.15 uur en om 14.45 uur. Omdat we maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben, meld je hier alvast aan. Vermeld duidelijk op welk tijdstip je #Caminovitaminen bij wilt wonen. 

Vandaag om 11.45 uur is er een afgevaardigde van Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob in #Caminovitaminen te gast.

Tot slot geeft Andrea Haandrikman-Schraets om 16.50 uur tekst en uitleg over haar project Caminostones. Dit is een kunstproject dat bestaat uit miniatuur beschilderde stenen die verhalen en boodschappen van deelnemers onthullen. De stenen vormen gratis kunstroutes én gaan op reis. Andrea heeft inmiddels al meer dan 200 stenen onderweg achtergelaten, ook op de camino. Zo liep zij onder andere van Espalion (Frankrijk) naar Santiago de Compostella (Spanje) en in 2019 van Maastricht naar Santiago.

Zondag 19 januari

Erica Cacciolo, ofwel De Menu Coach, vertelt ons vandaag om 12.30 uur alles over een gezonde voeding. Want als je je goed en fit voelt kun je alles uit je leven halen en ben je een leuk(er) mens voor je omgeving. Voeding is ook heel belangrijk, onderweg tijdens je camino. Wat eet je dan wel en wat misschien beter van niet? 

Dagelijks om 14.00 is er een afgevaardigde van Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob in #Caminovitaminen te gast.

 

Ps. Wil je in de tussentijd al tips, ervaring en ideeën uitwisselen? Wordt dan lid van onze Facebookgroep ´Camino voor beginners´

 

Graag tot ziens op de Vakantiebeurs! Je kunt hier alvast een toegangskaartje met een speciale korting bestellen. 

 

Je vindt ons op het Fiets- en Wandelplein in standnummer 09.FW03.

 

Annemiek Nefkens 

Happy Holiday Manager en camino-expert 

 

 

Over Vrouwkracht, Inge Compen

Inge ondernam in 2014 haar eerste pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Samen met haar vader stapte ze in 32 dagen de 800 kilometer van de camino francès. Intussen is ze een absolute camino-lover! Santiago voelt voor haar als thuiskomen. Heel wat groepen mocht ze al de kracht van de weg naar Compostela laten ervaren. Meer weten over Inge en Vrouwkracht? Klik hier

Over Martin de Vries

Martin de Vries is directeur, redacteur, programma-maker, producent en ondernemer. En vooral bekend van zijn film ´Camino, een Feature-length Selfie´. Martin vertrok vanuit het Franse Le Puy-en-Velay en via de Camino del Norte legde hij zijn 1600 kilometer lange pelgrimstocht vast met zijn iPhone. Zijn videodagboek draait rond dé caminovraag: waarom wandel ik dit? Martin studeerde Productontwerp aan de Design Academy in Eindhoven. Vanaf 1985 was hij de vaste redacteur van het beroemde Nederlandse tv-programma Van Kooten en De Bie. Bekijk hier de trailer van Martin zijn ´Camino´.

Over het Nederlands Genootschap van Sint Jacob 

Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob is de vereniging van mensen met belangstelling voor het pelgrimsoord Santiago de Compostela in al zijn aspecten zoals;  de apostel Jacobus de Meerdere, de kathedraal, de stad, de tocht ernaartoe, de kunst en cultuur en de religieuze dimensie. Of je nu jong bent of oud, te voet gaat of op de fiets, in één keer of in etappes, vertrekt vanuit je woonplaats of een plaats in Frankrijk, gaat om na te denken over het leven of om een sportieve prestatie te leveren, het Nederlands Genootschap van Sint Jacob helpt je op weg. Meer informatie vind je hier

Over Bever

Bever heeft al sinds het ontstaan een duidelijke relatie met de natuur. De grondlegger, Fred van Olphen, gaf vanuit een duidelijke behoefte aan goed materiaal, om in de natuur te kunnen overleven, bestaansrecht aan Bever. Bever streeft ernaar zoveel mogelijk mensen te laten genieten van al het moois dat de natuur ons kan bieden. 

Over CaminoStones

Andrea Haandrikman-Schraets is de beeldend kunstenaar achter Caminostones. Dit is een kunstproject dat bestaat uit miniatuur beschilderde stenen die verhalen onthullen. Het doel is diegene die de steen vindt positief te verrassen. Er zijn twee soorten stenen: reizende en rustende. De reizende stenen dragen elk een verhaal. Dit verhaal vormt de inspiratie voor de miniatuurschildering van Andrea. En wordt onthult doordat iedere steen een label heeft, met daarop de link naar een webpagina met het verhaal. Met behulp van de wandelaar die de steen vindt, gaat de steen op reis om zijn verhaal te verspreiden. Ook de “rustende” stenen dragen een verhaal dat ontdekt wordt. Deze stenen willen graag op hun plaats blijven liggen. Ook deze routes kunnen eenvoudig worden gevolgd op een website.

Over De Menu Coach

Erica haar passie voor voeding en vitaliteit begon toen ze in de gaten kreeg dat je zelf een behoorlijke invloed hebt op je eigen fitheid en vitaliteit. Ze ging experimenteren met allerlei verschillende voedingspatronen en realiseerde zich dat ze bij bepaalde voedingspatronen zich beter ging voelen. En toen dacht ik: Hoe tof zou het zijn als iedereen dat zou kunnen? En zo is De Menu Coach begonnen: omdat Erica iedereen een vol en vitaal leven gunt vanuit eigen voorkeuren en niet die van een of andere goeroe. 

Over #Caminovitaminen

#Caminovitaminen is een initiatief van Annemiek Nefkens van Spain is More. Zij liep in 2018 in ruim 3 maanden van Vezelay naar Santiago, Finisterre en Muxia. Een prachtige en onvergetelijke ervaring! Annemiek werkt bij Spain is More en is dagelijks bezig met pelgrims die naar de camino willen gaan. Onder het mom van ´Caminovitaminen´ deelt ze haar ervaring en kennis over de camino met andere pelgrims. Wil je meer weten over Annemiek? Klik dan hier

Over de Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs wordt al 50 jaarlijks gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Laat je van 16 tot 19 januari inspireren over jouw volgende vakantiebestemming en ervaar het ultieme vakantiegevoel! Meer informatie en toegangskaarten vind je hier

 

 

Terug

Webmap| Hoe te reserveren| Vragen| Links| Gebruiksvoorwaarden| Wettelijke waarschuwing| Contact Veilig betalen met: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal