ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
sim
sim
sim
Op zoek naar een unieke ervaring?

Stel jouw eigen Camino samen bij Spain is More!


sim
De weg naar jouw persoonlijke
  Camino

Kwalitatief hoogwaardige Caminoreizen sinds 2009


Pelgrimsreizen naar Santiago de Compostela

Ideale pelgrimsroute te voet of met de fiets naar Santiago de Compostela

Is het jouw droom om de Camino – ook wel bekend als de Sint Jakobsroute - te lopen of te fietsen? Laat je droom dan uitkomen met Spain is More. Wij zijn gespecialiseerd in pelgrimstochten naar Santiago, te voet of op de fiets. Wij bieden een op maat gemaakt programma dat voldoet aan jouw behoeftes met overnachtingen langs de route in de leukste hotels met eigen badkamer. Als je voor Spain is More kiest, ontvang je een speciaal voor jou samengestelde reisgids. In deze handige reisgids vind je informatie over de verschillende etappes, een plattegrond met de locatie van de hotels, suggesties voor je paklijst, tips voor bezienswaardigheden en goede restaurants, en nog veel meer. Boek vandaag nog en maak je klaar voor de pelgrimstocht van je leven!

Camino Francés

Dit is de populairste en internationaal bekendste Camino en wordt gezien als dé traditionele route. Deze Camino start in Saint-Jean-Pied-de-Port en gaat over de Pyreneeën naar Spanje, daarom wordt deze route ook wel de Franse route genoemd. Een Camino-ervaring voor het leven!

Camino Francés

Camino Primitivo

Ook wel de 'Oorspronkelijke route' genoemd, omdat dit de eerste route naar Santiago was. Wanneer je de 'Primitivo' loopt, wordt het duidelijk waarom deze route steeds populairder wordt. Het is één van de meest uitdagende routes, maar ook één met de meest adembenemende uitzichten.

Camino Primitivo

Camino del Norte

Ook wel de kustroute genoemd, aangezien je langs de spectaculaire noordelijke Spaanse kustloopt. Voel het zand onder je voeten, eet verse zeevruchten en geniet van prachtige idyllische vissersdorpen en moderne steden zoals San Sebastian, Bilbao, Santander en Gijón.

Camino del Norte

Camino Portugués

Deze historische route die in Portugal begint, is bij velen geliefd vanwege de schitterende stranden, het heerlijke eten en de uitstekende wijnen in zowel Portugal als in Spanje.

Camino Portugués

Camino Inglés

De Engelse Route was oorspronkelijk een pad voor Britten en pelgrims die vanuit Noord-Europa per boot in Spanje arriveerden. Een schitterende en klassieke pelgrimstocht vol geschiedenis.

Camino Inglés

Bijzondere Caminoreizen

Spain is More biedt leuke alternatieve Caminoreizen, zoals: de Caminoreis per kajak, Pelgrimstocht Groepsreizen, de Camino met Familie en Kinderen, of een Caminoreis met de auto of motor.

Bijzondere Caminoreizen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Op maat gemaakte Camino reizen

Op maat gemaakte Camino reizen

Start op gelijk welke dag van het jaar, het vertrekpunt van je Camino bepaal jij!
Groepsreizen in Noord-Spanje
Op maat gemaakte Camino reizen
Op maat gemaakte Camino reizen

Onze populairste reizen in Noord-Spanje

Camino Frances (St.Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Camino Frances (St.Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Vanaf 1.050 /pers.

Lees verder
Camino Portugues (Porto-Santiago)

Camino Portugues (Porto-Santiago)

Vanaf 1.270 /pers.

Lees verder
Met het gezin op Caminoreis langs de Spaanse noordkust

Met het gezin op Caminoreis langs de Spaanse noordkust

Vanaf 990 /pers.

Lees verder
Camino Portugues (Porto-Santiago)

Camino Portugues (Porto-Santiago)

Vanaf 1.270 /pers.

Lees verder

Ervaringen van onze gasten

Op de Camino de Santiago

Alles wat je moet weten over de Camino

GESCHIEDENIS VAN DE CAMINO DE SANTIAGO

De meer dan 1000 jaar oude Camino de Santiago behoort tot de meest legendarische en belangrijkste pelgrimstochten ter wereld. Voor veel mensen is stilstaan bij het standbeeld van de apostel Sint Jacob, zijn rustplek en de kathedraal in Santiago de Compostela een vorm van zuivering, bevrijding en het begin van een nieuw leven. Voor anderen is de tocht een sportieve uitdaging met het eindpunt Santiago de Compostela als symbool voor het behalen van dit doel. Ongeacht de motivatie heeft de wandeling voor iedereen veel betekenis waarover alleen diegenen die deze uitdaging zijn aangegaan, kunnen meepraten. De Camino de Santiago is sinds de middeleeuwen een van de belangrijkste pelgrimsroutes voor christenen. In de afgelopen 1000 jaar trokken veel pelgrims naar de stad Santiago de Compostela. Binnen het katholicisme is de Camino een van de drie belangrijkste bedevaartstochten. De andere twee zijn de pelgrimstocht naar Rome (Via Francigena) en de pelgrimstocht naar de Heilige Grafkerk in Jeruzalem.

In de middeleeuwen werd het graf van de apostel Sint Jacob een populaire bedevaartsplaats en veel mensen ondernamen deze - misschien wel de grootste - reis van hun leven. De Protestante Reformatie en politieke onrust in de 16e en 17e eeuw zorgden voor een daling van het aantal pelgrims door Europa. Tot halverwege de 20e eeuw nam het aantal bezoekers aan Santiago de Compostela jaarlijks af, maar vanaf de jaren 80 is de pelgrimstocht weer in trek bij pelgrims wereldwijd. Er zijn meerdere wegen die leiden naar Santiago, maar de Franse Route wordt beschouwd als de belangrijkste route.

Het pelgrimspad brengt pelgrims langs indrukwekkende cultuurhistorische monumenten van Spanje. De Camino was de eerste wandelroute die werd opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Lees hier meer over de Camino. Voor meer informatie kun je op onze blog terecht. Hier vind je verschillende artikelen en de handige gids over de Camino de Santiago"

Caminoreizen: Pelgrimstocht Santiago de Compostela

Pelgrimstocht naar Santiago

 

Wat je kunt verwachten van een bedevaartstocht naar Santiago

Een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela is niet zomaar een wandeling, maar een eeuwenoude bedevaart met een lange geschiedenis. Dit maakt deze bedevaartstocht een legendarische tocht is en het staat op menig bucketlist. Of je nou een fanatieke wandelaar bent of niet, of je het om religieuze redenen doet of niet, de Camino de Santiago lopen belooft een fantastische ervaring te worden.

Lees verder

 

Top
Webmap| Hoe te reserveren| Vragen| Links| Gebruiksvoorwaarden| Wettelijke waarschuwing| Contact Veilig betalen met: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal