ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE:(+49) 3222/1098400
NL: (+31) 858 883 565
NORGE : (+47) 239 607 02
E : info@spainismore.com

Het geheime recept voor geluk: Leef hier en nu. Alleen naar Santiago de Compostela wandelen is de beste manier om hier en nu te leven.

Het geheime recept voor geluk: Leef hier en nu. Alleen naar Santiago de Compostela wandelen is de beste manier om hier en nu te leven.

#Reizen #Solotravel #Mindfulness #Hierennu #Outofmycomfortzone #Digitaldetox #Zelfhelend #Ontdekkingstocht #Mijlpalen #Pelgrim #Vrijheid #Spainismore

Word Pelgrim

De Camino is een ideaal avontuur voor individuele reizigers, en duizenden ondernemen elk jaar de reis alleen. Het is een tijd om volledig ondergedompeld te worden in je eigen gedachten,...

Lees verder

Gaztelugatxe: Beleef het echte Game of Thrones

Gaztelugatxe: Beleef het echte Game of Thrones

Het spectaculaire schiereiland San Juan de Gaztelugatxe stond altijd al op het “to do-lijstje” van toeristen in Noord-Spanje. Sinds kort is Gaztelugatzem ofwel “Daenerys Targaryen’s Dragonstone” dankzij de populaire reeks Game of Thrones ook voor het grote publiek een niet te missen bestemming geworden.

Het is makkelijk om te begrijpen waarom de makers van Game of Thrones gekozen heb...

Lees verder

Het leven in León

Het leven in León

Nee, ik lig niet elke dag op het strand. En nee, het is niet elke dag lekker weer. León ligt noch aan de Costa Brava, noch aan de Costa del Sol. Om precies te zijn, het ligt in de regio Castilië en León, in het binnenland, op 2 uur rijden van de Cantabrische kust.

18 aug. 2017
Tekst en foto´s: Laila Ras

León is een stad die weinig Nederlanders kennen. Spanjaarden kijken ook weinig enthousiast bij het noemen van de naam, maar in de m...

Lees verder

De pelgrimstocht per E-bike, de trend van 2018? Wat Spain is More betreft wel.

De pelgrimstocht per E-bike, de trend van 2018? Wat Spain is More betreft wel.

Op de Camino zul je niet meer alleen wandelaars en fietsers tegenkomen, maar ook e-bikers. Is het gebruik van een e-bike wel een prestatie? Wij vinden van wel! Daarom zal Spain is More in 2018 ook de Camino per E-bike aanbieden.

We merkten dat er onder onze klanten steeds meer vraag was naar een pelgrimstocht met de elektrische fiets. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben zelf ervaren hoe het is om op een fiets te fietsen met hulp van een motortje en we zijn verkocht....

Lees verder

Hotels langs de Camino Ingles

Hotels langs de Camino Ingles

De Camino Ingles is een route die nog niet ontdekt is door de massa. Je zult weinig pelgrims op het pad zien, waardoor je echt het authentieke Galicië leert kennen met al haar wonderen.

Onze hotels langs de Camino Ingles betreffen charmante hotelletjes met altijd een privé-kamer en eigen badkamer. Wij proberen altijd onze favoriete hotels voor je te boeken. 

Neem hier een kijkje wat voor soort hotels je...

Lees verder

Hotels langs de Camino Finisterre

Hotels langs de Camino Finisterre

Zelfs tot aan het ´einde van de wereld´ is het prettig om in comfortabele hotels te overnachten.

Elke dag zal er een warme douche en een bed op je wachten. Deze hotels met schone lakens en handdoeken zullen jouw pelgrimstocht zelfs in de meest letterlijke zin draaglijker maken: het zorgt voor minder kilo´s op de rug.

Lees verder

Natuur, cultuur en gastronomie in de Picos de Europa

Natuur, cultuur en gastronomie in de Picos de Europa

De bergketen Picos de Europa is een ware speeltuin voor wandelaars en avonturiers. Het heeft meerdere pieken van 2600 meter hoog, de steile klimwand Naranjo del Bulnes en de beroemde wandelroute Ruta del Cares. Om de hoek – binnen een straal van 20 km - ligt de zogenoemde Groene Kust met de meest schitterende stranden. Ik bezoek enkele hoogtepunten.

Foto´s en tekst: Laila Ras, 10/07/17

De bergketen ligt in drie verschillende regio’s die alle drie toegang bieden tot dit Nationaal Park. Ik kies er voor om in Potes te verblijven in het C...

Lees verder

Hotels langs de Camino del Norte

Hotels langs de Camino del Norte

Bekijk het overzicht van hotels tijdens je pelgrimstocht langs de kust.

De overnachtingen in onderstaande hotels zullen je pelgrimstocht aangenaam maken. Na een goede nachtrust in een privé-kamer, ben je klaar voor de volgende etappe.

Deel dit op: Twitter Facebook Compartir en LinkedIn GooglePlus

Lees verder

Waarom het noorden van Spanje?

Waarom het noorden van Spanje?

Noord-Spanje heeft alles wat je je voor kan stellen: hoge bergen en schitterende stranden, indrukwekkende cultuur en de modernste keuken van het land. En niet te vergeten natuurlijk: hier worden enkele van de beste wijnen van Spanje geproduceerd. Iedere dag is een unieke ervaring. De limiet bepaal je zelf. Dit is een gebied dat nog niet ontdekt is door het internationale massatoerisme, en als we daar het prettige klimaat bij optellen, wordt het duidelijk dat deze regio een vakantieparadijs is. In Noord-Spanje liggen ontelbare geheimen verscholen die wachten om ontdekt, geproefd, gezien en beoordeeld te worden.

Natuur

...

Lees verder

Hotels langs de Camino Portugues

Hotels langs de Camino Portugues

Tijdens de Camino Portugues overnacht je mogelijk in onderstaande hotels (afhankelijk van beschikbaarheid). 

Er is niets heerlijker dan op lange wandeldagen bij te komen in een fijn en charmant hotel. Je zult nog meer uit je tocht halen na een goede nachtrust en een stevig ontbijt.

Porto&nbs...

Lees verder

Hotels langs de Camino Primitivo

Hotels langs de Camino Primitivo

Charmante hotels die deze pelgrimstocht nog bijzonderder maken.

Tijdens de Camino Primitivo overnacht je mogelijk in onderstaande hotels (op basis van beschikbaarheid). Het betreft bijzondere hotels tot in de details verzorgd in mooie grote steden en kleine dorpjes ver van de bewoonde wereld.

Lees verder

Hotels langs de Camino Frances

Hotels langs de Camino Frances

Hier vind je voorbeelden van hotels waar jij na een lange wandeling heerlijk kunt bijkomen.

De accomodaties tijdens onze reizen zijn sfeervolle hotels gelegen in de mooiste gebieden van Noord-Spanje.

Hieronder kun je enkele hotels bekijken op de Camino Frances waar wij mee samenwerken. Het betreft charmante hotels met goed...

Lees verder

Luxe Treinreizen: Transcantábrico Clásico

Luxe Treinreizen: Transcantábrico Clásico

Een culturele en gastronomische reis door het Groene Spanje.

De Transcantábrico Clásico neemt de reiziger terug naar de gouden eeuw van de grote treinreizen, met de comfort van de 21e eeuw. De aangename sfeer, de professionele bemanning en de rijke cultuur en gastronomie van Castilië en L...

Lees verder

Camino accessoires

Camino accessoires

Een pelgrimsreis is niet zomaar een wandeltocht en daarom is een goede voorbereiding aan te raden, zoals de juiste equipment.

Op de site van Camino Comfort vind je leuke tips en tricks voor de pelgrimstocht. Bovendien kun je hier leesvoer vinden over de bedevaartstocht en een kijkje nemen in hun webshop waar je camino-g...

Lees verder

Wandelinspiratie

Wandelinspiratie

De voorpret van de reis is vaak net zo leuk als de vakantie zelf. Mocht je op zoek zijn naar een wandelroute om te oefenen voor de pelgrimstocht of leesvoer ter inspiratie voor een actieve wandelvakantie, dan raden we het tijdschrift Wandelmagazine aan. In dit tijdschrift staan artikelen over korte en lange wandelingen binnen Nederland, maar ook elders in Europa.

Het komende nummer van Wandelmagazine verschijnt 15 september 2017.

THEMA: Langs de mooiste kusten

Jurassic Coast – dino’s achterna

...

Lees verder

Een gastronomische pelgrimstocht via de St Jacobsroute

Een gastronomische pelgrimstocht via de St Jacobsroute

Al eeuwenlang wandelen pelgrims over de St Jacobsroute op zoek naar vergiffenis. Tegenwoordig is het ruige Noord-Spanje onder reizigers vooral een culinaire Mekka.

Het oorspronkelijke artikel is in het Engels. 

Het mooie, ruwe Noord-Spanje was gedurende duizend jaar een belangrijk en heilig gebied voor de Europese christenen. Door de eeuwen heen he...

Lees verder

De verleidelijke charme van San Sebastian

De verleidelijke charme van San Sebastian

Witte stranden, statige architectuur en bars met pintxos. In San Sebastian kom je het allemaal tegen en het verveelt nooit.

De donkere gestalten die ik in het zeewater voor mij zie dobberen lijken op het eerste gezicht zeehonden. Maar opeens komen de figuren in actie: ze beginnen driftig te peddelen en dan, als de tijd hun rijp lijkt, klauteren ze op hun surfboard, hur...

Lees verder

48 uur in Madrid

48 uur in Madrid

Madrid is altijd de plek geweest waar de regio’s van het hele land vertegenwoordigd zijn – waar de flamenco net zo furieus is als in Sevilla en vis net zo vers als die uit Vigo. Hoe haal je het beste uit een bezoek aan deze stad in slechts twee dagen?

In de afgelopen tien jaar heeft Spanjes metropool zich ontwikkeld tot een hypermoderne stad: een multiculturele p...

Lees verder

La Rioja is meer dan wijn

Rioja is wijn, dat weten zelfs Nederlanders. Het is de beroemdste wijn van Spanje, die in de hele wereld aftrek vindt en die het vooroordeel doorbreekt dat het land slechts olijfolie van de dorre grond of met man en macht geïrrigeerde tomaten voortbrengt. Ook intern geniet de Rioja een grote reputatie en hij laat moeiteloos de concurrentie uit andere Spaanse gewesten achter zich. De wijn is zo gerenommeerd dat er zelfs een complete deelstaat naar is vernoemd. Of was het andersom?

De meningen hierover lopen uiteen. Na de dood van dictator Francisco Franco in 1975 was het noodzakelijk een nieuwe democratische grondwet in te voeren en een van de kernpunten daarin was een verregaande decentralisatie die beantwoordde aan de eis...

Lees verder

De parel van Baskenland

SAN SEBASTIAN - Donostia, zoals San Sebastian door de Basken wordt genoemd, is een van die schaarse steden waarbij je bij het eerste contact meteen denkt: dit is liefde op het eerste gezicht. Je bent al meteen verkocht als je bij binnenkomst via de weg langs het smoezelige riviertje Urumea de boulevard opdraait. Voor je ogen ontvouwt zich een van de mooiste natuurlijke baaien op de aardbol: la Concha (de Schelp)

San Sebastian

La Concha ligt ingeklemd tussen twee rotsmassieven, de oostelijke Monte Urgull en de westelijke Monte Igueldo. Een piepklein eilandje, Isla de Santa Clara, in het midden van de baai, doet dienst als buffer ...

Lees verder

Ongetemd Galicië

Ongetemd Galicië

Het verhaal van Spanjes ruige noordwestkust staat geschreven in steen, zo merkt fotograaf Jim Richardson die in Galicië op zoek ging naar zijn Keltische wortels.

Volhardend zijn ze, de pelgrims die doelgericht door het Galicische dorpje O Cebreiro (foto onder) trekken, in het noordwesten van Spanje. De honden blaffen niet, zij zien elke dag pelgrims. O Cebreiro ligt op het laatste traject van de Sint-Jacob...

Lees verder

Droomritten in Spanje

Droomritten in Spanje

Spanje kent talloze ongelooflijk mooie routes. Rijdend door het majestueuze landschap waan je je in een rijdende bioscoopzaal. Je wordt omringd door een prachtige natuurfilm en doordat je zelf rijdt heb je de vrijheid om te stoppen waar je maar wil. Deze tien routes zijn mooie dagtochten tijdens je vakantie of heerlijke omwegen als je onderweg bent naar een andere bestemming.

Navarra: In het spoor van de pelgrims

Eeuwenlang al trekken er pelgrims naar Santiago de Compostela, tegenwoordig ook per auto. Langs dit deel van de route staan talloze bijzondere (pre)romaanse en gotische monumenten ve...

Lees verder

Wandelen naar Santiago

Wandelen naar Santiago

Wandelen naar Santiago  

 

Als je het hebt over wandelen naar Santiago weet iedereen meteen waar je het over hebt: de Camino de Santiago. Men heeft er gelijk, al dan niet altijd even duidelijk, een beeld bij en hebb...

Lees verder

Fietsen naar Santiago

Fietsen naar Santiago

Fietsen naar Santiago

 

Veruit de meeste pelgrims leggen de St Jacobsroute te voet af. De laatste jaren lag het percentage fietsers die over een van de pelgrimroutes in Santiago aankwamen op 15%, maar afgelopen jaar is h...

Lees verder

De Camino de Santiago lopen

De Camino de Santiago lopen

De Camino de Santiago lopen

 

De bedevaartstocht naar Santiago de Compostela is niet zomaar een wandeling, maar een meerdaagse (of meerweekse) wandeltocht met zo nu en dan stevige afstanden, waarbij je soms zelfs meer da...

Lees verder

Compostellaroute: Pelgrimsreizen naar Santiago

Compostellaroute: Pelgrimsreizen naar Santiago

Compostellaroute: Pelgrimsreizen naar Santiago

 

De Compostellaroute is een begrip in Nederland en België en ongetwijfeld zal iedereen weten dat het gaat om de mytische pelgrimstocht die in de Spaanse stad Santiago ...

Lees verder

El Soplao, de nieuwe attractie van Cantabrië

El Soplao, de nieuwe attractie van Cantabrië

De pas voor publiek geopende grot in een omgeving van sfeervolle dorpjes en stranden.

Het oorspronkelijke artikel is in het Spaans. Geschreven door Daniel Cabrera in El País.

Water en tijd zijn de actoren van de natuurlijke formatie van de grot El Soplao die 17 kilomete...

Lees verder