Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

El Soplao, de nieuwe attractie van Cantabrië

De pas voor publiek geopende grot in een omgeving van sfeervolle dorpjes en stranden.

2015-08-20

Het oorspronkelijke artikel is in het Spaans. Geschreven door Daniel Cabrera in El País.

Water en tijd zijn de actoren van de natuurlijke formatie van de grot El Soplao die 17 kilometer lang is. Onder het oppervlak van Cantabrië hebben rotsen anarchistische vormen bedacht die de natuurwetten in deze oude zinkblende- en galenietmijn uitdagen. Verder naar het noorden heeft de zee de kust gevormd naar zijn wens en is het tij als een goochelaar die fijne zandstranden laat verschijnen en verdwijnen. Landinwaarts strekt Cantabrië zich uit tot aan de loop van de rivieren, de Nansa en Deva, de natuurlijke grens tussen Cantabrië en Asturië.

Andere bezienswaardigheden in Cantabrië

 

1. Het Cabárceno Park: 17 kilometer van Santander ligt het Natuurpark Parque de la Naturaleza de Cabárceno. Honderd diersoorten leven in een gebied van 750 hectares in semi-vrijheid. Je kunt het zien als volpension, omdat het voedsel het enige is waar de parkrangers bij betrokken zijn. Het spectaculaire karstlandschap van deze voormalige openlucht ijzermijn is de ideale plek voor een autoritje. – www.parquedecabarceno.com

2. Santillana del Mar: een hond kruipt een hol in en zo wordt de belankrijkste prehistorische schat ontdekt: de grot van Altamira, twee kilometer van Santillana del Mar. Dit gebeurde in 1875. Vandaag de dag is het gesloten voor publiek en moet je genoegen nemen met een bezoek aan de Neocueva, oftewel een replica. Dit schitterende project van de architect Juan Navarro Baldeweg, geeft een nauwkeurig beeld van de kudde bizons die over het plafond van de Grote Hal van de grot lopen. In Santillana is het verplicht om door de tijd te reizen door middel van een wandeling langs de huizen van de Y-vormige oude binnenstad.

3. Comillas: het is bekend dat Antonio Gaudí meer een spartaan dan een hedonist was. Het is moeillijk voor te stellen dat zo´n sobere man opwellingen had, maar de fantasierijke vormen van zijn gebouwen suggereren anders. Het gebouw ´El Capricho´ (de opwelling) is dan ook de naam van het fantastische gebouw die hij bouwde in opdracht van de Markies van Comillas in het kustplaatsje. De Universidad Pontificia kijkt uit over de kust, vanaf de begraafplaats San Cristóbal aanschouwd door het beeld ´Ángel Exterminador´ van Llimona.

4. Picos de Europa: Van de hemel naar de aarde in vier minuten, en andersom. Oké, dat is misschien wat overdreven, maar dat is bijna wat de kabelbaan van Fuente Dé doet. In zeer korte tijd stijgt of daalt het 760 meter over het imposante centrale massief van de Picos de Europa. De Mirador del Cable, het uitkijkpunt bovenop, is het beginpunt van een wandeltocht.

5. Kunst in Esles: de derde editie van het Festival Artesles biedt de bezoekers een merkwaardig project dat kunst en landschap bij elkaar brengt in het kleine plaatsje Esles in het binnenland van Cantabrië, enkele kilometers van Sarón. De creatieve uitdaging is het samensmelten van de omgeving met artistieke kunstwerken door middel van de transformatie van kerkjes, weiden, huizen of zelfs een oude wasplaats of schuurtje die niet meer worden gebruikt, tot kunstwerken. Het festival in dit plaatsje duurt tot en met september.

Terug