Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

De Camino alleen of samen lopen? Wat is het beste?

Alleen of samen de camino lopen? Alleen lijkt de slechtste optie van de twee. De waarheid is verre van, het hoeft niet zo te zijn.

 

De Camino de Santiago is een unieke en onvergetelijke ervaring. Bovendien is de Camino magisch is en we overdrijven niet. Dus of je het nu alleen of als een stel of in een groep wilt doen, je moet weten dat je op het punt staat één van de mooiste ervaringen aan te gaan die je ooit hebt gehad.

 

We hebben speciaal voor jou de voor- en nadelen op een rijtje gezet van het alleen doen van de Camino, als een paar of als een groep vrienden. Hier komen ze!

 

Voor- en nadelen van het doen van de Camino alleen.

 

A) VOORDELEN

 

Het lopen van de Camino de Santiago kan misschien saai en zelfs deprimerend lijken, maar de waarheid is dat de gevoelens die je gaat ervaren de meest verrijkende van je leven kunnen zijn.

 

1- Je kunt doen wat je wilt en wanneer je wilt.

 

Niemand vertelt je wat je moet doen of hoe je het moet doen. Je hoeft alleen maar elke dag te lopen, zonder dat je rekening hoeft te houden met anderen.

 

2- Verbind meer met de natuur en met jezelf.

 

Er is geen geld waarmee je deze ervaring kunt kopen en het is precies waarmee de Camino je verrijkt. Je hebt veel tijd voor je gedachten, ideeën, een kans om jezelf beter te leren kennen. Vandaag, met de haast en stress om ons heen, vergeten we wel eens wie we zijn, wat ons echte karakter is in een situatie van ontspanning of in een bevrijdende omgeving zoals de Camino de Santiago.

 

3- Je staat meer open voor contact met andere pelgrims

 

Als je de Camino volledig wilt beleven, communiceer je veel met andere pelgrims. Dit gaat gemakkelijker als je alleen bent en 100% open. Dus, praat, deel, maak grapjes, wees vrij en geniet van je tijd.

 

B) NADELEN

 

1- Misschien ben je bang om alleen te lopen

 

Op het gebied van veiligheid op de Camino kun je je zorgen maken, vooral als je alleen loopt als het nog donker is, maar laten we je eens wat vertellen. De veiligheid op de Camino de Santiago is uitstekend.

 

Natuurlijk kun je in gevaarlijke situaties op de Camino terecht komen, maar de kans hierop is erg klein. Vergeet niet dat je altijd op je persoonlijke items moet letten en alle situaties moet vermijden die je in je dagelijks leven ook vermijdt. Logisch toch?

 

2- Je hebt meer kans om te verdwalen

 

Het is duidelijk dat vier ogen meer dan twee zien en je moet je aandacht besteden aan de verschillende tekens op de Camino die de route markeren.

 

Over het algemeen is de Camino uitstekend bewegwijzerd, maar het is goed om altijd alert te zijn op kruispunten en altijd op zoek te gaan naar de beroemde gele pijl die je stap voor stap naar Santiago de Compostela brengt.

 

Voor- en nadelen van het doen van de Camino de Santiago vergezeld door iemand anders

 

Hieronder de voor- en nadelen van het doen van de Camino de Santiago als een groep, als een stel of met vrienden.

 

A) VOORDELEN

 

Enkele van de voordelen van wandelen met je partner of in het gezelschap van je vrienden zijn:

 

1- Je hebt altijd iemand om mee te praten, delen en mee te lachen.

 

2- De andere persoon (of personen) kunnen je in geval van nood helpen.

 

Je weet nooit of je duizelig wordt van inspanning of hitte, of dat je onderweg misschien iets nodig hebt. Met een vriend of met je vriendengroep heb je geen moeite om iets onverwachts samen op te lossen.

 

3- Je voelt je altijd vergezeld.

 

Natuurlijk ben je op deze manier niet bang. Bijvoorbeeld als je alleen loopt in bepaalde situaties of door steden. Je hebt het gevoel altijd beschermd te zijn door je metgezellen.

 

B) NADELEN

 

Dit zijn de belangrijkste nadelen van wandelen met andere mensen.

 

1- Je hebt niet de vrijheid om in je eigen tempo te lopen.

 

Denk er eens over na, als je de Camino met je vrienden of partner doet, ben je niet alleen, je moet wachten of ze moeten op jou wachten. Elke persoon heeft zijn of haar eigen ritme en je moet je hieraan aanpassen en je moet flexibeler zijn.

Zoals je ziet, is er geen ideale manier om de Camino te doen, omdat elke persoon anders is en andere behoeften heeft ... wat ze ook zijn ... Doe de Camino, je krijgt er geen spijt! Wij verzekeren je dat dit de meest unieke ervaring van je leven zal zijn.

Terug