Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

De Camino Santiago Lopen: alleen of samen Wat is het beste?

De Camino de Santiago Lopen: Alleen? Of samen?

 

Het lijkt misschien alsof alleen lopen de minst aantrekkelijke optie is, maar dat is verre van de waarheid.

De Camino de Santiago Lopen is een unieke en onvergetelijke, en voor sommige een once in a lifetime - ervaring. En ook is het afleggen van de Camino magisch, en hier overdrijven we echt niet.

Dus of je nu alleen op pad gaat, als stel of de camino met een groep wilt afleggen, je moet weten dat je op het punt staat één van de mooiste ervaringen aan te gaan die je ooit hebt gehad, en de herinnering zul je je leven lang bij je dragen.

We hebben speciaal voor jou de voor- en nadelen op een rijtje gezet van het solo wandelen van de Camino, als een stel of als een groep.

Voordelen als je alleen op pad gaat

  • De Camino de Santiago Lopen in je eentje kan misschien saai en zelfs deprimerend lijken, maar de waarheid is dat de gevoelens die je gaat ervaren de meest verrijkende van je leven kunnen zijn.
  • Je kunt doen wat je wilt en wanneer je wilt. Niemand vertelt je wat je moet doen of hoe je het moet doen. Je hoeft alleen maar elke dag de camino te lopen, zonder dat je rekening hoeft te houden met anderen.
  • Verbind meer met de natuur en met jezelf. Er is geen geld genoeg waarmee je deze ervaring kunt kopen en het is precies waarmee de Camino je verrijkt. Je hebt veel tijd voor je gedachten, ideeën, een kans om jezelf beter te leren kennen. Vandaag, met de haast en stress om ons heen, vergeten we wel eens wie we zijn, wat ons echte karakter is in een situatie van ontspanning of in een bevrijdende omgeving zoals de Camino de Santiago.
  • Je staat meer open voor contact met andere pelgrims. Als je de Camino volledig wilt beleven, communiceer je veel met andere “onbekende” pelgrims. Dit gaat gemakkelijker als je alleen bent en je jezelf 100% openzet. Dus, praat, deel, maak grapjes, wees vrij en geniet van je tijd. Maar, misschien heb je er geen behoefte aan, dat kan ook – ook daar is ruimte voor op de Camino ????

Nadelen als je alleen op pad gaat

  • Misschien ben je bang om alleen te lopen. Op het gebied van veiligheid op de Camino kun je je zorgen maken, vooral als je alleen loopt als het nog donker is, maar laten we je eens wat vertellen. Gelukkig is de veiligheid op de Camino de Santiago over het algemeen uitstekend, met slechts zeldzame risicosituaties.   Natuurlijk kun je in gevaarlijke situaties op de Camino terecht komen, maar de kans hierop is erg klein. Vergeet niet dat je altijd op je persoonlijke items moet letten en alle situaties moet vermijden die je in je dagelijks leven ook vermijdt. Logisch toch?
  • Je hebt meer kans om te verdwalen. Het is duidelijk dat vier ogen meer dan twee zien en je moet je aandacht besteden aan de verschillende tekens op de Camino die de route markeren. Over het algemeen is de Camino uitstekend bewegwijzerd, maar het is goed om altijd alert te zijn op kruispunten en altijd op zoek te gaan naar de beroemde gele pijl die je stap voor stap naar Santiago de Compostela brengt.

Voordelen van samen op pad zijn

  • Je hebt altijd iemand om mee te praten, delen en mee te lachen. In goede tijde en slechte tijden tijdens het afleggen van de Camino De Santiago.
  • De andere persoon (of personen) kunnen je in geval van nood helpen. Je weet nooit of je duizelig wordt van inspanning of hitte, of dat je onderweg misschien iets nodig hebt. Met een vriend of met je vriendengroep heb je geen moeite om iets onverwachts samen op te lossen.
  • Je voelt je altijd vergezeld. Natuurlijk ben je op deze manier niet bang. Bijvoorbeeld wanneer je alleen loopt in bepaalde situaties of door onbekende steden. Je hebt het gevoel altijd beschermd te zijn door je metgezellen.

Nadelen van samen op pad zijn

  • Je hebt niet de vrijheid om in je eigen tempo te lopen. Denk er eens over na, als je de Camino met je vrienden of partner doet, ben je niet alleen, je moet wachten of ze moeten op jou wachten. Elke persoon heeft zijn of haar eigen ritme en je moet je hieraan aanpassen en je moet flexibeler zijn en rekening met elkaar houden. En dan moet je jezelf afvragen: Is dat wat je zoekt op de Camino? En wat je wilt? Voor iedereen is dit heel persoonlijk.

Zoals je ziet, is er eigenlijk geen ideale manier om de Camino af te leggen, omdat elke persoon anders is en andere behoeften heeft ... wie en wat ze ook zijn ...

De Camino Lopen, of fietsen… Doe Het! Je krijgt er zeker geen spijt van! Wij verzekeren je dat dit de meest unieke ervaring van je leven zal zijn. Alleen of samen.

Contacteer ons vandaag nog, en kijken samen naar de mogelijkheden voor jouw of jullie camino!

 

 

 

Terug