Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Waarom Noord Spanje?

Noord-Spanje heeft alles wat je je voor kan stellen: hoge bergen en schitterende stranden, indrukwekkende cultuur en de modernste keuken van het land. En niet te vergeten natuurlijk: hier worden enkele van de beste wijnen van Spanje geproduceerd. Iedere dag is een unieke ervaring. De limiet bepaal je zelf. Dit is een gebied dat nog niet ontdekt is door het internationale massatoerisme, en als we daar het prettige klimaat bij optellen, wordt het duidelijk dat deze regio een vakantieparadijs is. In Noord-Spanje liggen ontelbare geheimen verscholen die wachten om ontdekt, geproefd, gezien en beoordeeld te worden.

 

 

Natuur

De Noord-Spaanse natuur is uniek. Maar weinig plekken ter wereld kunnen bogen op een natuur met zoveel variëteit op een relatief klein oppervlak. Of het nu om stranden, bergen, bossen of rivieren gaat, het landschap in het noorden van Spanje is idyllisch.

 

 

Cultuur

Noord-Spanje heeft een rijke cultuur te bieden. Getuige daarvan is het gevarieerde aanbod in bezienswaardigheden: de rotstekeningen in de grotten van Altamira, de overweldigende kathedralen van León en Santiago, de enorme hoeveelheid kerken in diverse stijlen en natuurlijk de moderne architectuur en het absolute boegbeeld daarvan: het Guggenheimmuseum in Bilbao. 

Tradities spelen een belangrijke rol in het noorden. Je kunt ze van dichtbij meemaken, in de grote steden en in kleine, gastvrije dorpjes.

 

Stranden

Enkele van de beste stranden van Spanje liggen aan de noordkust. Een van die stranden is zelfs uitgeroepen tot beste ter wereld. Tussen de klippen liggen schitterende stranden, met wit zand, waar de meest uiteenlopende sporten beoefend kunnen worden, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon lekker liggen zonnen. Er is voor elk wat wils: kleine, besloten stranden om volop van de natuur te genieten, maar ook grote, uitgestrekte stranden met alle nodige diensten.

 

Gastronomie en wijn

Het noorden is bij uitstek het gastronomische mekka van Spanje, en in alle regio’s worden de heerlijkste gerechten bereid. Langs de gehele kust kan je van de beste zeevruchten en van heerlijke verse vis genieten; het binnenland is dé plek voor meer traditionele gerechten, zoals lamsvlees en speenvarken.

En natuurlijk moeten we het hebben over de enorme verscheidenheid aan wijnen die in Noord-Spanje verbouwd wordt. Enkele van de beste wijnen ter wereld worden hier gemaakt en ze genieten dan ook grote faam, prestige en erkenning. In de laatste jaren zijn er vele kleine bodega’s bijgekomen die knokken om een plekje te veroveren onder de beste wijnen, en het lijkt erop dat ze dat lukt. 

 

Golf

Noord-Spanje is een gestaag groeiende reisbestemming voor golfliefhebbers. De streek is het beste te vergelijken met Ierland en Schotland, waar golf zijn oorsprong kent. De natuur lijkt sprekend op deze noordelijke golfbastions, maar in Spanje is het klimaat beter en het seizoen langer. Bovendien kan je golf hier combineren met spa/wellness, wijnproeverijen, een uitstekende keuken en geweldige culturele en natuurlijke belevenissen. Dit maakt golfen in Noord-Spanje tot een complete ervaring.

De moderne en luxueuze golfterreinen in Noord-Spanje maken op harmonieuze wijze deel uit van het landschap, en hebben weinig gelijkenissen met de velden die overspoeld worden door buitenlandse toeristen.

 

Activiteiten

De gevarieerde natuur biedt vele mogelijkheden om de meest uiteenlopende sporten te beoefenen. In de bergen: hiking, fietsen, klimsport, speleologie, routes voor terreinwagens, etc. Op de rivieren: kano’s, rafting, hydrospeed… En, hoe kan het anders, in zee: duiken, surfen, vissen; verzin het en het kan in Noord-Spanje.

En dat geldt niet alleen voor sport: hier vind je ook de betere spa-hotels en wellnesscentra, ideaal om van enkele dagen welverdiende rust te genieten.

Steden

De steden van Noord-Spanje zijn heel verschillend. Er zijn er die duizend jaar oud zijn, aristocratisch of modern, maar één ding is zeker: allemaal zijn ze een bezoek waard, of het nu is om te verdwalen in de oude stadskernen, om de kathedralen en andere monumenten te bezichtigen, of om de hedendaagse kunst te bewonderen.

Spa en wellness

Enkele van de beste spa’s en kuuroorden ter wereld bevinden zich in Noord-Spanje. Wij werken met hen samen en zijn er zeker van dat je het daar helemaal naar je zin zult hebben. We tonen je de beste plekken om te ontspannen!

Terug