Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Wat is een pelgrimstocht?

Wat betekent het werkelijk om ¨de Camino te lopen¨?

Camino betekent ¨weg¨ of ¨pad¨ in het Spaans en EL Camino is HET pad, oftewel het Sint-Jacobspad. Er zijn meerdere pelgrimsroutes die onder deze naam vallen die alle leiden naar Santiago de Compostela in Galicië, in het meest noordwestelijke punt van Spanje. Jaarlijks lopen er duizenden christelijke en niet-christelijke pelgrims de pelgrimstocht naar Santiago. De populairste route is de Franse route, de Camino Frances, die in Saint-Jean-Pied-de-Port aan de Franse zijde van de Pyreneeën begint. Deze route is circa 800 km lang, maar bijna niemand loopt dit in een keer.

Oorspronkelijk was dit een reis die een Christen moest ondernemen in zijn leven. De moderne pelgrims lopen deze pelgrimsroute tegenwoordig om de meest uiteenlopende redenen. In plaats van een religieuze reis, is het steeds vaker een ´persoonlijke reis´. Voor veel pelgrims is dit een sociale reis, waarbij de nadruk ligt op het ontmoeten van mensen met verschillende nationaliteiten en culturen. Een pelgrim heeft weinig nodig, wat in schril contrast staat met de huidige samenleving waarbij we met een klik tot bijna alles (virtueel) toegang hebben. Tegenwoordig kun je deze pelgrimstocht op veel verschillende manieren doen. Alles wordt uitgelegd op deze site en in onze Spain is More gids die je voor vertrek ontvang. 

Terug