Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Alle fietspaden leiden naar Santiago de Compostela

Fietsvakanties langs oude pelgrimspaden, historische monumenten en schilderachtige wijngaarden

2022-10-27

Fietsvakanties langs oude pelgrimspaden, historische monumenten en schilderachtige wijngaarden.

Heb je je ooit afgevraagd hoe een fietsvakantie in Noord-Spanje en Portugal eruit ziet? We hebben enkele voorbeelden geselecteerd om je te inspireren en je op het juiste spoor te brengen bij het zoeken naar je perfecte fietsvakantie-ervaring.

Uiteraard zijn er veel plaatsen om te fietsen in Spanje, wielrennen op de weg, mountainbiken of gewoon een meer ontspannen fietsvakantie. Bij Spain is More krijg je de mogelijkheid om de gastronomie van het noorden van Spanje te proeven, ruiken en beleven, terwijl je je een weg baant door de prachtige landschappen. Je kunt je laten inspireren en ideeën opdoen voor fietsvakanties op het noordelijke schiereiland en de camino Frances naar Santiago. We willen je verleiden en inspireren om deze oude paden uit te proberen die beginnen bij de stad León en die leidt naar Santiago de Compostela.

León

De oude stad van León werd gesticht in 29 v.Chr als een militair kampement en werd later een van de meest prominente locaties in de oprichting van het Spaanse koninkrijk. Vanaf hier regeerden de eerste koningen in hun pogingen om het land van de Moren te veroveren. In het jaar 1188 organiseerde León de eerste bijeenkomst van het Parlement in de Europese geschiedenis, die vandaag wordt beschouwd als de bakermat van het parlementarisme. Tijdens de middeleeuwen van oorlogen, pelgrimstochten en conflicten op het Iberisch schiereiland, heeft León altijd een belangrijke plaats in de geschiedenis ingenomen als een van de belangrijkste plaatsen voor de christelijke gemeenschappen.

Wat is een betere plek om te beginnen met jouw fietsvakanties dan met de indrukwekkende gotische kathedraal in het centrum van León? Beginnend bij het oude stadscentrum neemt de route je mee naar het Leonese hoogland. Later beklim je het hoogste punt van de Franse Camino, Cruz de Ferro op 1504 meter. Vanaf hier rijd je door prachtige valleien totdat je bij de beroemde helling van La Faba aankomt. Eenmaal aangekomen in het gerestaureerde Galicische dorp O Cebreiro, kom je ook Galicië binnen. Na deze verbazingwekkend mooie en misschien uitdagende klim naar de top wacht een lange en spectaculaire daling! In het Galicische achterland gaat de route nu op en neer in een mix van bossen en oude pelgrimspaden. Dit deel is inderdaad mooi en absoluut een genot om met je fiets te doorkruisen.

Op jouw bedevaarten door het Spaanse landschap raden wij je sterk aan om van de fiets te stappen, uit te rusten in een authentiek Spaans restaurant en een aantal van de gastronomische specialiteiten te proberen. Bekijk deze 3 eenvoudige stappen naar specialiteiten uit de Galicische keuken:

De Spain is More-fietsen worden altijd in je starthotel afgeleverd met:

  • Waterdichte Ortlieb-fietstassen
  • Waterdichte Ortlieb stuurtas voor camera en privé-items
  • Helm (verhuur / optioneel). Je kunt ook je eigen helm kopen en die laten afleveren bij de fiets 
  • Shimano-pedalen zonder clips (optioneel)
  • Buis en gereedschappen voor reparaties

Hoe maak je je fiets klaar voor je tocht? 

Het enige wat je nodig hebt is de fiets uit te pakken en het stuur aan te passen met het meegeleverde gereedschap - de pedalen zijn gemonteerd. Het kan niet eenvoudiger!

Boek hier je perfecte fietsvakantie met Spain is More

Terug