Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

#Caminovitaminen met Maria van Enckevort

#Caminovitaminen voor & door pelgrims, want wie kan je van de beste #Caminovitaminen voorzien?

2020-02-04

“Elke wandeling in de natuur levert meer op dan we zoeken”. Zo sluit Maria van Enckevort haar #Caminovitaminen af. Maria nam vorig jaar deel aan onze pelgrimstocht naar Santiago de Compostela onder begeleiding. Benieuwd wat ze daarover te vertellen heeft? Lees haar #Caminovitaminen. 

Wat is je naam? Maria van Enckevort.

Wat is je leeftijd? 64 jaar.

Welke pelgrimsroute heb je gelopen? Ik heb de camino Frances van Villafranca del Bierzo naar Santiago de Compostela gelopen. Het was een speciale pelgrimstocht georganiseerd door Annemiek van Spain is More en coach Inge van Vrouwkracht.

Wat is je meegevallen? Het wandelen ging als vanzelf, dat is me heel erg meegevallen. Maar ik heb dan ook veel geoefend hier in de Zuid Spaanse bergen, waar ik woon.

Wat is je tegengevallen? Niets. Het is een prachtige, afwisselende route om te lopen en ik heb erg genoten van de natuur!

Wat is je opgevallen? De coaching van Inge gaf een extra dimensie aan de pelgrimstocht. De gesprekken en opdrachten tijdens de camino naar Santiago de Compostela maakten dat het ook een innerlijke reis werd die me meer inzicht heeft gegeven in wie ikzelf ben en waarom bepaalde dingen en mensen op mijn pad komen.

Wat heeft de camino je gebracht? Dat alleen ikzelf mezelf kan veranderen indien nodig!

Welke tips heb je voor andere pelgrims? Ik ben supertrots op mezelf en dankbaar dat ik deze pelgrimstocht heb mogen maken en ik kan hem iedereen die een beetje van zichzelf houdt aanbevelen!

“Elke wandeling in de natuur levert meer op dan we zoeken” John Muir.

Wil je ook mee met een pelgrimsroute onder begeleiding? Er is nog plek op onze camino van Saint Jean Pied de Port naar Logroño. Vertrek eind april. Hier vind je alle informatie. 

Terug