Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

De Camino Portugues wandelen: 15 redenen waarom dat een goed idee is!

Kiezen is verliezen? We geven enkele argumenten om het voor u gemakkelijker te maken om een ​​beslissing te nemen welke Camino het best bij je past. 

2020-12-09

Je hebt al gelezen over de redenen waarom je de Camino de Santiago zou moeten lopen, en je hebt al besloten om het te doen, en nu vertellen we je waarom je zou moeten kiezen voor de Portugese route. 

Allereerst zou ik zeggen dat de ene route niet beter is dan de andere, ze zijn allemaal verschillend en elk van de Camino’s heeft zijn voordelen. We leggen hier enkele van de sterke punten van de Portugese route bloot, zodat als je overweegt om de Camino Portugues te wandelen, je wordt aangemoedigd.

We zouden je 10 redenen noemen, maar we hebben er 15 gevonden dus hier zijn ze allemaal, we hopen dat ze je kunnen helpen om een keuze te maken welke Camino ideaal is voor jou. 

1) Het is de tweede Camino meest populaire pelgrimsroute, maar het is nog steeds niet zo druk zoals op de Franse route. Dus zelfs als je besluit om het in het hoogseizoen te doen, zul je onderweg toch een aantal momenten van eenzaamheid ervaren Profiteer hier nu van, omdat dit kan veranderen in de toekomst sinds deze weg een grote groei doormaakt!

2) De Portugese manier is makkelijker vanuit fysiek oogpunt.

3) Goed bewegwijzerde Camino.

4) Bijna elk moment van het jaar is goed om op deze Camino te wandelen.

The delicious Padron-paprika in Galicia

5) Het heeft genoeg voorzieningen onderweg (vooral in het Spaanse gedeelte).

6) Het is een zeer groene route, die vele gebieden van bossen en wijngaarden doorkruist.

7) Deze Camino heeft zeer interessante variaties op de officiële route. Zoals bijvoorbeeld bij Pontevedra; je kan La Senda Fluvial do Río dos Gafos hier nemen in plaats van de normale weg die je door het industriegebied van de stad voert.

8) Je wandelt door Galicië via Tui en tot je aankomst in Santiago, kom je door het meest bevolkte deel van Galicië, je wandelt door steden zoals Pontevedra, historische steden zoals Padrón of Caldas en uiteraard ook kleine dorpjes.

9) Ga door Pontevedra, de hoofdstad van de Rias Baixas. De stad heeft een van de best bewaarde historische centra en als u er doorheen loopt, waant u zich in een oude middeleeuwse stad.

10) Het is de enige Camino waarop je de authentieke Padrón-pepers kunt eten, die je waarschijnlijk al kent ... sommige zijn pikant en andere niet!

11) Hoewel deze weg enkele asfaltgebieden heeft, worden deze meestal weinig door voertuigen bereden.

12) Het is een reis van verhalen en legendes. Er zijn populaire geschriften die zeggen dat het op de Portugese manier was dat men het scallop-symbool begon te gebruiken. 

13) Als je Porto passeert, kun je de magnifieke Oporto-wijnen proberen en een bezoek brengen aan een van de beroemde wijnhuizen die zich in dezelfde stad bevinden.

14) Je hebt de mogelijkheid om twee landen te zien. In tegenstelling tot de Camino Frances, waar je inderdaad ook door twee landen wandelt, maar daar gaat het slechts om een halve etappe door Frankrijk. Op de Camino Portugues, of je nu start in Lissabon of Porto, heb je sowieso een paar dagen om te genieten van het Portugese landschap.

15) Met betrekking tot het vorige punt, geeft dit je tevens ook de mogelijkheid om zowel de Portugese als de Spaanse keuken te proeven, welke beide spectaculair zijn.

Zoals je ziet, zijn de redenen om deze Camino te wandelen veelvoudig, daarom ook is dit de Camino die het meest is gegroeid in de afgelopen jaren. Mis de ervaring van het wandelen van de Camino Portugues niet!

Terug