Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

15 redenen om de Camino Portugues te wandelen!

Waarom een ​​andere kant op gaan? We helpen je besluiten!!

2024-02-10

De Camino Portugues

Je hebt misschien al gelezen over de redenen waarom je de Camino de Santiago zou moeten lopen, nu rest de vraag:

Welke camino ga ik lopen?

Hier leggen we graag uit waarom je de Portugeese Jacobsweg zou moeten lopen.

Er bestaat natuurlijk niet zoiets als DE beste camino Santiago, alle Jakobsroutes hebben hun eigen identiteit en hun mooie kanten. En zijn zo verschillend dat je ze niet met elkaar kan vergelijken.

Camino Portugees

We wilden je hier graag 10 redenen geven waarom deze camino te kiezen, maar we hebben er 15 gevonden!

Hopelijk helpen we je om zo een keuze te kunnen maken welke Camino, jouw Camino is.

1)De Portugese Jakobsroute is de tweede Camino meest populaire pelgrimsroute, maar het is nog niet zo druk zoals op de Franse camino.

Dus als je besluit om deze in het hoogseizoen te doen, zul je onderweg toch een aantal momenten van eenzaamheid ervaren. Zoek je dit op jouw camino, dan profiteer hier nu nog van, ieder jaar wordt de Portugese camino steeds populairder.

2) De Portugese Camino is een makkelijkere Camino vanuit het fysieke oogpunt.

3) De Portugese Jakobsroute is een goed bewegwijzerde Camino.

4) Bijna elk moment van het jaar is goed om op deze Camino te wandelen. Het weer langs de kust is het hele jaar door mild en aangenaam.

Portugese camino

​5) De Portugese Jakobsroute heeft genoeg voorzieningen en diensten onderweg (vooral in het Spaanse gedeelte).

6) Het is een zeer groene en afwisselende Camino, waarbij je vele gebieden van bossen en wijngaarden doorkruist.

7) De Camino Portuguese heeft zeer interessante variaties op de oiginele Camino. Zoals bijvoorbeeld bij Pontevedra; hier kun je de La Senda Fluvial do Río dos Gafos nemen in plaats van de normale route die je door het industriegebied van de stad leidt.

8) Op de Portugese Camino wandel je Galicië binnen en passeer je via Tui tot je aankomst in Santiago de compostela, door het meest bevolkte deel van Galicië. Zo je wandel je door steden zoals Pontevedra, en de meer historische steden zoals Padrón of Caldas de Reis en uiteraard passeer je ook de vele kleinere prachtige dorpjes.

9) Deze Jakobsroute leidt je door Pontevedra, wat de hoofdstad is van de Rias Baixas. Deze stad heeft een van de best bewaarde historische centra en als je hier doorheen loopt, waan je je in een oude middeleeuwse stad.

10) De Portugese route is de enige Camino waarop je de authentieke en originele Padrón-pepers kunt eten, die je waarschijnlijk al kent ... sommige zijn pittig en sommige niet! (…maar welke???)

Padron peppertjes

11) Op de Portugese Camino volg je je weg over enkele asfaltgebieden, maar worden deze meestal weinig door voertuigen gebruikt.

12) Het is een Camino vol verhalen en legendes. Er zijn populaire geschriften die zeggen dat het de Portugese Camino was dat men het bekende St.Jakobsschelp-symbool begon te gebruiken.

13) Als je met de Portugese Camino ook de prachtige stad Porto passeert, kun je de bekende Oporto-wijnen proberen en een bezoek brengen aan een van de beroemde wijnhuizen die zich in dezelfde stad bevinden.

14) Het volgen van de Portugese Jakobsroute geeft je de mogelijkheid om twee landen te zien. Op de  Camino Frances, kom je ook door twee landen, maar daar gaat het slechts om de korte start in Frankrijk.

Op de Camino Portugues, of je nu start in Lissabon of Porto, heb je sowieso een paar dagen om te genieten van het Portugese landschap.

15) Ook geeft de Portugese Route je de mogelijkheid om zowel de Portugese als de Spaanse keuken te proeven, welke beide spectaculair zijn.

Een camino voor al je zintuigen!

Maar maak je eigen ervaringen op deze camino, en laat je fascineren door de voordelen ervan

Mis de ervaring van het wandelen van de Camino Portugese niet!

Wil je graag jouw Portugese camino starten, of heb je nog vragen? Contacteer ons dan hier!

Terug