Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

De kunst van het inpakken verteld door een ervaringsdeskundige.

Jolande vertelt hoe ze haar rugzak heeft ingepakt.

2018-03-14

Een rugzak is een grote zak die je op je rug draagt. Er onderweg iets uithalen kan lastig zijn, maar als je handig en slim inpakt hoef je niets te zoeken.

Doe je kleding voor na het lopen bij elkaar in een stevig plastic tasje. Deze kleding is tevens bedoeld om in te slapen. Bewaar je handdoek in je toilettas. Maak een etui met eerste hulpspulletjes, zoals pleisters, pijnstillers, secondenlijm, tape, veiligheidsspelden. Door losse spulletjes bij elkaar in een etui of tasje op te bergen houd je overzicht.

Onderin je rugzak, te openen met een eigen rits, stop je regenkleding, slippers voor na het wandelen en je eerstehulptasje. Bovenin, bij voorkeur in een los compartiment zodat je je rugzak niet hoeft te openen, doe je etenswaren voor die dag. Bewaar alles, echt alles, in waterdichte tasjes of hoesjes, denk daarbij ook aan je slaapzak, je wandelboekje, je pelgrimspaspoort.

In de zijvakken bevinden zich je bidon en je wandelstokken. Waardevolle spullen, pasjes, contant geld en een geplastificeerd kaartje met belangrijke telefoonnummers voor het geval je telefoon kapot of kwijt is, bewaar je in een tasje om je hals en doe je alleen af onder de douche waar je het in je gezichtsveld ophangt.

Tekst en foto: Jolanda Stammes

Wil je graag meer weten over Jolanda's Camino? Haar boekje is te bestellen door een mail te sturen naar pelgrimerenzonderberen@gmail.com 

Prijs: 10 euro.

Terug