Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Gele pijlen en andere symbolen

Op het pad zie je overal gele pijlen die je de weg wijzen. Ook zijn er veel markeringen te vinden met het embleem van de Sint-Jacobsschelp.

2023-04-15

Symbolen van de Camino de Santiago

 

Tijdens de Pelgrimstocht naar Santiago Lopen rapen pelgrims stenen op die hun lasten symboliseren en leggen die bovenop een stapel stenen.

Als je tijdens het Camino Lopen ineens wordt overvallen door gepieker, moet je een steen oprapen en tegen jezelf zeggen dat als je die steen neerlegt je de zorgen achterlaat.

 

De gele pijlen: uw gids op de weg

Stel je een schilderachtige route voor, gemarkeerd door felgele pijlen, die je door bossen, over heuvels en door charmante dorpjes leidt. Dit is de Camino de Santiago.

Deze Camino Pijlen, die je op bomen, rotsen en borden aantreft, hebben hun eigen fascinerende geschiedenis. Ze zijn in 1984 ontworpen door pastoor Elías Valiña, die gele verf gebruikte van wegwerkzaamheden. Nu zijn deze pijlen niet alleen gidsen, maar ook symbolen van het avontuur en de gemeenschap van de Camino.

 

Sint-Jacobsschelp

Door de eeuwen heen is de Sint-Jacobsschelp uitgegroeid tot het belangrijkste symbool van de Camino de Santiago. De schelp komt veel voor langs de kust van Galicië, vlakbij Santiago de Compostela. Het verhaal gaat dat monniken die de pelgrimstocht naar Santiago liepen een schelp meenamen voor degenen die de voettocht niet zelf konden doen om te bewijzen dat ze het met succes voltooid hadden.

Tegenwoordig maken pelgrims de schelp aan het begin van hun bedevaartstocht aan hun backpack vast als symbool voor hun poging om Santiago te halen.

 

Kruis van Sint-Jacob

Het kruis van Sint-Jacob (rode zwaardkruis) en het zegel van de Orde van de Tempeliers zijn ook twee symbolen die geregeld langs de weg te vinden zijn. Vaak zie je de Sint-Jacobsschelp versierd met een van deze tekens.

 

Wil jij nou ook de Camino De Santiago Lopen - of fietsen - Neem dan contact met ons op, en we helpen je graag op weg!

¡Buen Camino!

Terug