Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

Het geheime recept voor geluk

Leef hier en nu. Alleen naar Santiago de Compostela wandelen is de beste manier om hier en nu te leven.

2017-11-14

Word Pelgrim

De Camino is een ideaal avontuur voor individuele reizigers, en duizenden ondernemen elk jaar de reis alleen. Het is een tijd om volledig ondergedompeld te worden in je eigen gedachten, maar het is ook een gelegenheid om een heleboel interessante mensen te ontmoeten en om duurzame vrienden te maken. Er is een echt samenhorigheidsgevoel op de Camino, hoewel je alleen loopt. Het is niet per se eenvoudig; ver weg van huis, weg van de afleidingen van je dagelijks leven, zul je veel over jezelf realiseren. Misschien moet je enkele waarheden onder ogen zien terwijl je alleen de Camino wandelt. Als je solo wandelt, heb je de kans om je omgeving echt te leren kennen, onderweg ontmoet je de lokale bevolking en andere pelgrims. Solo-tijd is een kostbaar geschenk en iets dat de moeite waard is om te koesteren.

Digital Detox. Check Spain is more, www.spainismore.com for tips on solo travel

Digitale detox

Een van mijn vrienden is net begonnen met een "Ik ben alleen online beschikbaar tussen 20.00 uur en 21.00 uur". Je zou denken dat dit overdreven is, maar je telefoon uitschakelen is inderdaad iets dat een grote opluchting kan geven. Af en toe heb je een pauze nodig van technologie, een digitale detox. Leef hier en nu. Alleen wandelen naar Santiago de Compostela is de beste manier om dit te ervaren. Een pauze van smartphones en tablets, die beide ongelooflijk verslavend kunnen zijn, zorgt voor mindfulness. Het is best moeilijk om in het moment te blijven als je dat moment via sociale media 24/7 met de wereld probeert te delen.

Verre vrienden

Wees tevreden alleen, maar zelfverzekerd genoeg om jezelf aan mensen voor te stellen en je bent er zeker van vrienden of wandelmaatjes te maken in een mum van tijd tijdens het wandelen van de Camino. De Spaanse tapasbarcultuur maakt het bovendien gemakkelijk om te mixen met vreemden. De sociale sfeer in Tapasbars is gemaakt om vrienden te maken; je zult versteld staan ​​hoe gemakkelijk het is om een ​​gesprek te beginnen! Vergeet niet dat iedereen een uniek verhaal heeft, vooral degenen die de Camino wandelen.

Faraway Friends. Check Spain is more, www.spainismore.com for tips on solo travel.

Paden kruisen met mensen die dezelfde verbazingwekkende "uit mijn comfort zone" -ervaring delen - de Camino wandelen - bindt je meteen met hen. De euforie van het bereiken van Santiago de Compostela na enkele weken intensief wandelen, is een ervaring die je voor het leven verbindt met je medereizigers, zelfs wanneer je terugkeert naar het 'echte leven'. Verder zal je ontdekken dat het bijna onmogelijk is om de adembenemende ervaring van het wandelen naar Compostela aan een niet-reizende vriend uit te leggen. Sommige mensen zeggen zeker dat ze nooit op dezelfde manier verbonden zijn met mensen uit hun eigen cultuur zoals ze dat doen met medereizigers/pelgrims die ze onderweg ontmoeten.

Wanneer alles fout gaat

Weet dat elke ervaring waarde heeft. Soms gaat het vlot, soms gaat het fout. Hoe dan ook, weet dat elke ervaring waardevol is. Het kan praktische kennis bieden om toekomstige reizen gemakkelijker te maken, je kijk op het leven veranderen of gewoon een geweldig verhaal opleveren. Weet dat alles wat er gebeurt terwijl je reist waardevol is. Wanneer je alleen wandelt, is er niemand om mee te ruziën, je zult de situatie alleen het hoofd moeten bieden en zo leren van je fouten. De Camino wandelen gaat over beste vrienden worden met jezelf.

Jakobsweg pilgern. Buche bei Spain is more und freue Dich auf die Pilgerreise Deines Lebens!  Maak je klaar voor een levensveranderende ervaring en word een pelgrim!

Is het jouw droom om de Camino – ook wel bekend als de Sint Jakobsroute - te lopen of te fietsen? Laat je droom dan uitkomen met Spain is More. Wij zijn gespecialiseerd in pelgrimstochten naar Santiago, te voet of op de fiets. Wij bieden een op maat gemaakt programma dat voldoet aan jouw behoeftes met overnachtingen langs de route in de leukste hotels met eigen badkamer. Als je voor Spain is More kiest, ontvang je een speciaal voor jou samengestelde reisgids. In deze handige reisgids vind je informatie over de verschillende etappes, een plattegrond met de locatie van de hotels, suggesties voor je paklijst, tips voor bezienswaardigheden en goede restaurants, en nog veel meer.

Boek vandaag nog en maak je klaar voor de pelgrimstocht van je leven

Terug