Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

Kies je Camino De Santiago op basis van de moeilijkheidsgraad: wij helpen je!

Beslissen welke Caminoreis je gaat doen, kan van veel factoren afhangen, zoals duur en moeilijkheidsgraad. Hier gaan we met je praten over de moeilijkheid, zodat jouw beslissing gemakkelijker is. De duur van elke Caminoreis kan altijd aan jouw worden aangepast.

2023-05-03

Het vergelijken van de moeilijkheidsgraad van de verschillende Pelgrimsroutes op de Camino de Santiago kan subjectief zijn, omdat het afhangt van het perspectief en uithoudingsvermogen van elke pelgrim.

Maar over het algemeen kunnen we het volgende met je delen over de verschlllende Pelgrimsroutes:

  1. De Franse route: Het is de meest populaire en bezochte pelgrimsroute op de Camino de Santiago. Het is ongeveer 800 km lang en doorkruist een grote verscheidenheid aan landschappen, van bergen tot vlaktes en wijngaarden. Hoewel er secties zijn met steile beklimmingen, is het grootste deel van de route toegankelijk voor de meeste pelgrims.

  2. Noordelijke route: Deze pelgrimsroute volgt de noordelijke kust van Spanje en biedt spectaculair uitzicht over de Cantabrische Zee. Het is ongeveer 800 km lang en wordt beschouwd als meer veeleisend dan de Franse route vanwege de steile ups en downs.

  3. Portugese route vanuit Porto: De Centraal-Portugese Camino de Santiago is de tweede meest populaire Camino-route na de Franse weg. Het gaat van Porto naar Santiago landinwaarts en bijna direct noordwaarts, en omvat veel belangrijke steden en dorpen, evenals kleine dorpjes in Noord-Portugal en Galicië in Spanje. Het heeft een lengte van ongeveer 240 km en wordt beschouwd als een van de gemakkelijkste en meest toegankelijke routes , met weinig ups en downs.

  4. Portugese kustroute: Deze pelgrimsroute begint in Porto, Portugal, en je volgt de noordelijke Portugese kust voordat deze Galicië binnenkomt. Het is ongeveer 260 km lang en wordt beschouwd als een gemakkelijke route met weinig ups en downs.

  5. Engelse route: Deze pelgrimsroute ontstond in de middeleeuwen voor pelgrims die uit Noord-Europa en Groot-Brittannië kwamen. Het begint in Ferrol of A Coruña en is een van de kortste pelgrimsroute met een lengte van ongeveer 120 km. Het wordt beschouwd als een gematigde route met enkele steile secties.

  6. Primitieve route: Beschouwd als de oudste route, begint het in Oviedo en passeert het bergachtige gebieden in het binnenland van Asturië voordat het aansluit op de Franse route in Melide. Het is ongeveer 320 km lang en wordt beschouwd als een van de meest veeleisende routes met steile en bergachtige secties.

In samenvatting worden de Franse en Portugese Pelgrimsroute als gemakkelijker beschouwd, terwijl de noordelijke en primitieve Pelgrimsroute als meer veeleisend worden beschouwd. De Engelse Pelgrimsroute is matig qua moeilijkheidsgraad. 

We hopen dat dit je heeft geholpen voor het geval je twijfelt welk Pelgrimspad je moet kiezen vanwege de moeilijkheidsgraad, maar houd twee dingen in gedachten:

1) Iedere pelgrim moet altijd rekening houden met zijn eigen fysieke conditie en capaciteiten voordat hij een Pelgrimsroute op de Camino de Santiago Lopen kiest.

2) Hoewel bijvoorbeeld de Camino Del Norte ingewikkeld is, moet je er rekening mee houden dat er hier  meer en minder gecompliceerde secties zijn, en dat er delen zijn die beter aan jouw behoeften/wensen kunnen worden aangepast, dus aarzel niet om ons te contacteren en wij helpen je graag verder op weg!

Terug