Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Korte geschiedenis over het lopen van de Camino Santiago

De eerste verhalen over de legendarische Camino de Santiago gaan terug naar de 8e eeuw. De Camino de Santiago, ook bekend als de Sint Jacobsroute, onderscheidt zich als een van de belangrijkste christelijke pelgrimstochten in de geschiedenis. In de afgelopen 1000 jaar trokken veel pelgrims naar de stad Santiago de Compostela.

2023-11-16

Er zijn meerdere wegen die leiden naar Santiago, maar enkele routes trekken beduidend meer pelgrims, omdat deze worden beschouwd als belangrijker en authentieker. 

De beroemdste is de 800 km lange Franse Route door Noord-Spanje. El Camino Frances

 

In de middeleeuwen werd het graf van de apostel Sint Jacob een populaire bedevaartsplaats en veel mensen ondernamen deze - misschien wel de grootste - Camino Reis van hun leven.

 

De Protestante Reformatie en politieke onrust in de 16e en 17e eeuw zorgden voor een daling van het aantal pelgrims door Europa.

Tot halverwege de 20e eeuw nam het aantal bezoekers aan Santiago de Compostela jaarlijks af, maar vanaf de jaren 80 is de pelgrimstocht weer in trek bij pelgrims wereldwijd.

Naast de spirituele ervaring, brengt de Camino Route pelgrims langs belangrijke dorpjes en steden waar indrukwekkende cultuurhistorische monumenten van Spanje zijn te ontdekken. In 1993 werd de Camino de Santigo als eerste wandelroute opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Geschiedenis Camino Santiago


Voor veel mensen is stilstaan bij het standbeeld van de apostel Sint Jacob, zijn rustplek en de kathedraal in Santiago de Compostela een vorm van zuivering, bevrijding en het begin van een nieuw leven.

Voor anderen is de tocht een sportieve uitdaging met het eindpunt Santiago de Compostela als symbool voor het behalen van dit doel.

Ongeacht de motivatie heeft de Camino Reis voor iedereen veel betekenis waarover alleen diegenen die deze uitdaging zijn aangegaan kunnen meepraten.


Lees hier meer over de geschiedenis.

¡Buen Camino!

Terug