Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Portugese Camino de Santiago langs de kust. Antwoorden op al je vragen.

Ontdek alles wat je moet weten over het terrein, het klimaat, de beschikbare diensten, afstand, moeilijkheidsgraad en andere essentiële informatie om je reis tot een succes te maken.

2023-11-27

Ontdek de ultieme gids voor de Camino de Santiago, van Porto naar Santiago de Compostela via de kustroute. Verken elk deel van de Camino Portugués langs de kust, met details over afstanden, moeilijkheidsgraden, landschappelijke schoonheid en handige tips. Ideaal voor pelgrims.

 

Deel Porto - Redondela langs de kust

 

Afstand en Moeilijkheidsgraad

Dit deel van de Camino de Santiago beslaat ongeveer 185 km en staat bekend om zijn gematigde moeilijkheidsgraad, geclassificeerd als 2 op 5. Het eerste deel van de route brengt je langs de rivier de Douro naar de Atlantische kust. Hier zul je geen grote hoogteverschillen tegenkomen, maar het weer kan onvoorspelbaar zijn, en tegenwind kan een uitdaging vormen. Toch gaat de route op sommige momenten landinwaarts en biedt het een ander, beschut uitzicht tegen de Atlantische bries.

Zodra je de grens en de rivier de Miño oversteekt, betreed je een compleet ander landschap. De Galicische kust wordt steil met rotsen en kleinere stranden.

Het uitzicht langs dit deel van de route, zowel vanaf het strand als vanaf de bergen, is adembenemend. Het grootste deel van de route loopt over houten paden totdat je de grens met Spanje bereikt.

Deze route volgt de kust tot aan de haven van Vigo en gaat dan landinwaarts, waar hij samensmelt met de conventionele Portugese route in Redondela.

 

Landschappelijke Schoonheid

Het gedeelte van de Camino de Santiago Portugues van Porto naar Redondela langs de kust is visueel betoverend. Beginnend in Porto volg je de Atlantische kust en geniet je van schilderachtige stranden, steile kliffen en rotsformaties die in de zee duiken. Naarmate je verder gaat, veranderen de landschappen en brengen ze je door bossen en houten paden die een pauze bieden van de zeewind. Het oversteken van de grens naar Spanje brengt je naar de Galicische bergen met panoramisch uitzicht op de kust en het binnenland. Elke wandeldag op dit deel biedt een visueel bevredigende en gevarieerde ervaring.

 

Voorzieningen

Van Porto naar Redondela langs de kust zijn de voorzieningen over het algemeen goed, hoewel er een paar etappes zijn waar de afstand tussen stedelijke gebieden misschien een beetje lang is. Dit is echter niet significant en mag geen probleem zijn als je je reis goed plant.

 

Weer

Van Porto naar Redondela langs de kust kan het weer op de Camino de Santiago variabel zijn. De nabijheid van de Atlantische Oceaan betekent dat het weer snel kan veranderen, en het is belangrijk om voorbereid te zijn op af en toe regen en wisselende weersomstandigheden. Bovendien kan tegenwind een factor zijn om rekening mee te houden op sommige delen van de route. Toch maken het uitzicht langs de Atlantische kust en de unieke ervaring die dit deel biedt, de moeite waard om deze klimatologische uitdagingen aan te gaan.

 

Planning en Etappeverdeling

Van Porto naar Redondela langs de kust raden we aan om de sectie "Gedetailleerd Reisschema" te raadplegen voor een meer gedetailleerde beschrijving van deze route en elk van zijn etappes. Hier vind je specifieke informatie over elk traject, kaarten en tips die je helpen bij het plannen en aanpassen van je pelgrimstocht langs de Atlantische kust op de Camino de Santiago.

 

Vind je reis langs de Portugese Kustroute.

 

Deel Redondela - Santiago de Compostela

 

Als je wilt lezen over het traject van Redondela naar Santiago, klik dan hier.

 

 

Terug