Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Slapen in een Parador tijdens je camino

Een beetje extra luxe als pelgrim mag...

2019-05-29

Wat vind jij? Als pelgrim tijdens het wandelen of fietsen naar Santiago de Compostella slapen in een Parador. Kan dat? Wij vinden van wel! Een beetje extra luxe na een lange dag wandelen of fietsen op de pelgrimsroute kan soms heerlijk zijn. En als je van Porto naar Santiago de Compostela wandelt (of van Tui naar Compostela) slaap je met Spain is More maar liefst 2 maal in een Parador. In Tui en in Pontevedra. 

Meer informatie over onze camino van Porto naar Santiago en Tui naar Santiago, vind je hier

Parador in Tui

Dit prachtige hotel ligt in de historische Galicische stad Tui, op de grens met Portugal. Het is gevestigd in een majestueus oud gebouw in een rustige, groene omgeving. De Parador van Tui bevindt zich aan de oevers van de rivier de Miño. Vanuit het hotel kun je mooie wandelingen maken door het bergachtige landschap, of langs de oever van de rivier. Klik hier voor meer informatie over dit hotel. 

Parador in Pontevedra 

Dit indrukwekkende 16e-eeuwse herenhuis ligt in het historische hart van Pontevedra en is klassiek ingericht in echte Parador-stijl met een elegant restaurant waar heerlijke, regionale cuisine geserveerd wordt.

De Parador van Pontevedra was vroeger de residentie van graaf Maceda en is fraai gerenoveerd, waarbij zijn vroegere glorie behouden is gebleven. Het pand is gebouwd met robuust, lokaal steen en wordt omringd door mooi aangelegde tuinen en een groot zonneterras. Neem de gebeeldhouwde, stenen trap naar de kamers met een adellijke ambiance dankzij de antieke inrichting en de weelderige stoffen. Individuele reizigers kunnen met name de locatie waarderen — ze gaven een score van 9,3 voor een eenpersoonsverblijf. Nieuwsgierig naar deze Parador, klik hier

Als twee maal extra luxe slapen nog niet genoeg voor je is, kun je ook in Santiago de Compostella ervoor kiezen om in een Parador te slapen. Deze Parador ligt op het plein voor de kathedraal, een unieke plek. Slapen in de Parador van Santiago de Compostela is optioneel. Vraag gerust voor meer informatie hierover. 

Wat is een Parador? 

'Parador' is de naam die in Spanje wordt gegeven aan luxe hotels die worden beheerd door een door de staat gerund bedrijf en die zich meestal bevinden in gebouwen van historisch belang, zoals forten, kloosters en kastelen, maar ook nieuwe gebouwen in natuurreservaten en gebieden met buitengewone schoonheid. Paradores de Turismo de España, het openbare bedrijf dat deze luxehotels leidt, werd opgericht door koning Alfonso XIII om het toerisme in Spanje te promoten. De eerste parador, Parador de Gredos in Ávila, werd in 1928 door de koning geopend. Tegenwoordig zijn er 94 paradores van 3 tot 5 sterren verspreid over heel Spanje, veel langs de Camino de Santiago. 

Stoppen of blijven? 

Parador komt van de Spaanse 'parar' wat betekent stoppen, stoppen of blijven. Het concept achter parador is om uitzonderlijke historische panden voor het publiek te openen en de winsten van hotels te gebruiken om deze prachtige gebouwen te behouden. De meesten van hen hebben ook uitstekende restaurants met een hoogstaande standaard traditionele keuken en lokale en seizoensgebonden producten. Ongeacht de datum of stijl van de Parador, ze zijn allemaal gerenoveerd volgens de hoogste standaard en bieden alle moderne gemakken, zolang ze maar voldoen aan de beschermde bouwvoorschriften en zijn daarmee een echte traktatie voor de pelgrim!

(* overnachten in de Parador van Tui en Pontevedra is uiteraard op basis van beschikbaarheid). 

Terug