Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Spain is More Camino-fietsen en uitrusting (MTB, E-bike en Gravel)

Voor de pelgrimsreizen met de fiets biedt Spain is More mountainbikes van de hoogste kwaliteit die uitermate geschikt zijn voor de Camino de Santiago. De fietsen zijn uitstekend onderhouden, zodat je geen problemen onderweg zult hebben.

2023-12-05

De Camino verkennen per Fiets - Uitrusting en Fietsen

Uw conditie en training zijn buiten onze controle, behalve voor het advies dat we kunnen bieden over moeilijkheidsgraden en ervaringen. Echter, het hebben van de juiste uitrusting is cruciaal, en dat is waar wij een grote invloed op hebben. Onze fietsexperts zijn toegewijd om u veilig door de Camino te begeleiden met de juiste uitrusting. U heeft toegang tot een noodtelefoonnummer en een netwerk van fietsenmakers onderweg - en in extreme gevallen, pechhulp.

Wanneer u een fietstocht langs de Camino boekt bij Spain is More, zorgen wij ervoor dat er een state-of-the-art MTB voor u klaarstaat bij uw eerste hotel bij aankomst.

Wij bieden verschillende fietsmodellen aan, zodat u uw fietstocht comfortabel en veilig kunt voltooien op uw eigen manier.

Kies uit Mountainbikes (inbegrepen in de prijs van alle fietstochten), Full-suspension* Mountainbikes (op aanvraag), E-bikes, Full-suspension* E-bikes (op aanvraag) of Gravelbikes** (op aanvraag) (zie uitleg onderaan de pagina).

Geef ons uw lengte door, en onze fietsexperts zorgen ervoor dat u de fiets krijgt die u nodig heeft.

Lees later in de blog meer over de uitrusting, inclusief de grootte van uw fietstassen - onthoud, u heeft altijd bagagevervoer inbegrepen*** op onze fietstochten op de Camino.

Mountainbike voor de Camino (inclusief)

De meeste mensen kiezen voor onze prachtige mountainbike, die bij alle Camino-fietsreizen is inbegrepen. Deze MTB zal voor de meesten de perfecte keuze zijn voor jouw Camino per fiets.

Onze Camino-mountainbikes hebben sterke banden, goede handremmen, 3 kettingbladen vooraan en 9 versnellingen achteraan, in totaal 27 versnellingen. Dit kan handig zijn in het soms heuvelachtige terrein langs de pelgrimsroute. De pedalen zijn standaard fietspedalen, maar bij de bestelling kunnen andere soorten pedalen worden gevraagd (mogelijke extra kosten).

Prijsindicatie (voorbeeld van extra kosten voor 7 dagen huur): Deze fietsklasse is inbegrepen in de prijs

Zie hieronder extra kosten voor andere fietsstandaarden. Het is ook mogelijk om je eigen fiets mee te nemen. Wij helpen graag met het transport.

MTB - MEGAMO - Natural 30

 

Full-Suspension Mountainbike voor de Camino

Onderaan vind je een uitleg over 'full-suspension'. Deze fiets is voor degenen die wat meer vering wensen.

Prijsindicatie (voorbeeld van extra kosten voor 7 dagen huur): +100€/fiets (op aanvraag)

DOUBLE- LAPIERRE - Zesty TR 3.9

 

 

E-bike voor de Camino

Net als de andere fietsen, is het grondig getest om de ontberingen van de Camino te kunnen doorstaan. De e-bike die we voor de Camino hebben gekozen, heeft een sterke batterij met een eenvoudig en gebruiksvriendelijk besturingssysteem. Een e-bike die aan de behoeften van de meeste mensen zal voldoen.

Prijsindicatie (voorbeeld van extra kosten voor 7 dagen huur): +150€/fiets.

E-BIKE - LA PIERRE - Overvolt HT 7.6

E-bike voor de Camino met 'Full-Suspension

De fiets met een extra sterke batterij, ideaal voor degenen die zeer lange etappes willen rijden, of met maximale assistentie over de hele route willen rijden. Heel weinigen doen dit, maar de mogelijkheid bestaat.

Prijsindicatie (voorbeeld van extra kosten voor 7 dagen huur): +200€/fiets (op aanvraag)

E-BIKE HAIBIKE - ALLTRAIL 9 29

Gravelbike voor de Camino

Als een van de zeer weinige bureaus biedt Spain is More Gravelbikes aan. Daarom hebben we een reeks prachtige gravelbikes voor de Camino aangeschaft. Gravelbikes, of grindfietsen, zijn voor degenen die wegen en grindpaden willen combineren. Lees onderaan de blog meer over Gravelbikes.

Prijsindicatie (voorbeeld van extra kosten voor 7 dagen huur): +100€/fiets (op aanvraag)

GRAVEL BIKE LAPIERRE CROSSHILL

Fietsuitrusting op de Camino

Spain is More zorgt ervoor dat je de fietsuitrusting hebt die je nodig hebt voor je reis op de Camino, en van een kwaliteit die voldoet aan onze eis dat de uitrusting in orde moet zijn.

Als je wijzigingen of specifieke wensen hebt, kunnen we deze meestal vervullen (mogelijk extra kosten)

Twee zadeltassen achter. PD620-materiaal, waterdichte PS490. Quick-Lock-adapter. Gewicht 2x 760g. Breedte boven 32 cm. Bodembreedte 23cm. Diepte met gesloten fietstas 17 cm Inhoud van 20 liter per fietstas.

Een voortas*. Scotchlite reflector aan de voorzijde. Bestand voor max. belading van 5 kg. Binnenvak voor waardevolle spullen met ritssluiting en karabijnhaak voor sleutels. Hoogte 21 cm Breedte 24 cm. Diepte 13 cm. Gewicht 570g. PD620-materiaal, waterdichte PS490. Volume van 8,5 liter inhoud.

*stuurtas niet inbegrepen bij e-bikes!

Multi tool. Platte en ster schroevendraaier. Inbussleutels 2/2,5/3/4/5/6/8. Torx T25-schroevendraaier. Kettingbreker. Materiaal Staal. Gewicht: 160 g. Afmeting: 7 cm.

Luchtpomp. Soort: Minipomp. Type compatibele ventielen: Frans ventiel (SV), Autoventiel (AV) Maximale druk: 7 bar Gewicht: 88 g. Lengte: 165 mm.

Veiligheidsslot

 

Vuistregel voor Fietsmaten

S/15 (als je lengte 155 - 165cm is).

M/17 (165 - 175 cm)

L/19 (175 - 185 cm)

XL/21 (185 - 195 cm)

XXL/23 (>195)

Bandenmaat: 29 inch.

 

Verzekering en dekking

Basisverzekering bij de prijs inbegrepen

  • Burgerlijke Aansprakelijkheid (fietsgebruiker) met een dekkingslimiet tot € 100.000
  • Spoedeisende medische kosten tot € 1.500
  • Hulp om de kosten te dekken van het terugbrengen van de fiets naar de faciliteiten in geval van een ongeval


Op aanvraag kunt u een "All Risk" verzekering afsluiten die de dekking van de basisverzekering uitbreidt (€6 per dag per fiets)

  • Schade aan de fiets bij een val
  • Diefstal, zolang de fiets geïmmobiliseerd was met een of ander beveiligingselement: ketting, hangslot...
  • Uitbreiding Burgerlijke Aansprakelijkheid tot € 200.000
  • Juridische verdediging tot € 1.500

 


Bekijk hier onze caminos per fiets!


 

* Het begrip 'full-suspension' betekent dat zowel het voor- als het achterwiel van de fiets over veringssystemen beschikken. Dit in tegenstelling tot een 'hardtail' mountainbike, die alleen voorvering heeft. Een full-suspension mountainbike biedt betere controle en comfort op oneffen en technische terreinen, aangezien zowel de voor- als achterwielvering helpt bij het absorberen van schokken en het contact van de wielen met de grond behoudt.

** Een gravelbike, ook bekend als een gravelracer in het Deens, is een type fiets ontworpen om veelzijdig te zijn en in staat om een breed scala aan terreinen aan te kunnen. Het combineert elementen van racefietsen en mountainbikes, waardoor het ideaal is voor zowel verharde wegen als grindpaden. Enkele belangrijke kenmerken van een gravelbike zijn:

Fram geometrie: Gravelbikes hebben vaak een meer ontspannen geometrie dan racefietsen, wat zorgt voor een comfortabelere rijpositie en betere stabiliteit op oneffen oppervlakken.

Banden: Ze zijn uitgerust met bredere banden dan racefietsen, wat zorgt voor betere grip en comfort op gravel en andere zachte ondergronden.

Duurzaamheid en veelzijdigheid: Gravelbikes zijn robuust gebouwd om verschillende soorten terrein aan te kunnen. Ze hebben vaak ook bevestigingspunten voor bagagedragers en spatborden, wat ze populair maakt voor bikepacking en lange afstandsavonturen.

Remmen: De meeste gravelbikes gebruiken schijfremmen voor betere remprestaties, vooral in natte of modderige omstandigheden.

Over het algemeen zijn gravelbikes ontworpen om flexibel en duurzaam te zijn, waardoor ze een populaire keuze zijn voor fietsers die een breed scala aan routes willen verkennen, van verharde wegen tot bospaden en grindwegen.

*** Het moet in de geaccepteerde aanbieding vermeld worden om bij de reis inbegrepen te zijn. Alle prijzen zijn vanaf prijzen en het aantal fietsen is beperkt.

Terug