Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

Tips om de meest geschikte rugzak voor de Camino de Santiago te kiezen

Je hebt het al beslist, je gaat El Camino de Santiago doen! Nu hoef je alleen maar de rugzak en alle spullen die je gaat meenemen naar dit geweldige avontuur voor te bereiden.

2018-06-18

Dit is het moment waarop een van de grootste kopzorgen van de toekomstige pelgrim begint, want er zijn rugzakken van vele soorten, van verschillende kleuren en merken, met verschillende capaciteiten ... hoe je de juiste kiest? Dat vertellen we je in deze blogpost. 

De overgrote meerderheid van de pelgrims die voor het eerst op avontuur gaan, geven meestal geen speciaal belang aan de keuze van hun rugzakken en kiezen uiteindelijk voor de goedkoopste, zonder rekening te houden met andere details van groter belang.

Het kiezen van de juiste rugzak voor de Camino de Santiago is een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen voordat u aan het avontuur begint, vooral als u ervoor kiest om zelf je rugzak te dragen. Het is ook mogelijk om voor bagagevervoer te kiezen bij Spain is More.

Hier bespreken we de belangrijkste overwegingen:

1) RUGZAK GEWICHT: De rugzak moet licht zijn, het lege gewicht mag niet hoger zijn dan 1,5-2 kg. Het wordt altijd aangeraden om niet meer dan 10% van ons gewicht te dragen, dus het gewicht van de rugzak is een detail om rekening mee te houden.

2) GROOTTE: De maat: we kunnen in de verleiding komen om een ​​te grote rugzak te groot te dragen om meer dingen mee te nemen. Maar het is beter om de geschikte maat te kiezen aan de hand van het aantal dagen je onderweg bent op de Camino. Tussen 35 en 60 liter zou je de meest geschikte maat moeten vinden. Het grootste deel van het jaar (lente, zomer en herfst) zou het voldoende moeten zijn om een rugzak te kiezen tussen 35 en 45 liter en alleen voor de koudste maanden heb je een rugzak van 50 en 60 liter nodig omdat je meer ruimte nodig hebt voor warme kleding. Het ideale is om zo licht mogelijk te gaan en alleen het essentiële in te pakken.

3) SCHOUDERS: De schouderriemen van de rugzak moeten gestoffeerd en opgevuld zijn zodat je een zacht donsje tussen de riemen en je huid hebt als buffer. Ook kan je het gewicht beter dragen dankzij deze brede gestoffeerde schouderriemen. 

4) VERSTELBARE EN AANPASBARE STRAPS: om spierblessures te voorkomen en comfortabel te lopen, moet u de rugzak volledig achteraan dragen en daarom is het van essentieel belang om verstelbare en aanpasbare riempjes te hebben. Heupriem, een borstsluiting, beugels om de handen te ondersteunen en elastische banden om voorwerpen te bevestigen, zijn essentieel.

5) WATERDICHTE RUGZAKKEN EN WATERDICHTE HOES: Dit accessoire is essentieel voor je rugzak. Onderweg op de gekozen route, is het waarschijnlijk dat u op een gegeven moment door de regen loopt en een waterdichte hoes kan voorkomen dat uw bagage nat wordt.

6) BORSTBAND: hiermee kunt u het gewicht nog meer in evenwicht houden.

Tips om de meest geschikte rugzak voor de Camino de Santiago te kiezen

7) VENTILATIE IN DE ACHTERKANT: Aangezien de rugzak aan de achterkant moet worden bevestigd, is het belangrijk dat de rugzak een ventilatiesysteem heeft om het onvermijdelijke zweten te verlichten. 

8) ELASTISCHE BANDEN: ze laten toe om "alles op zijn plaats" te houden. Deze verdichten de inhoud van de rugzak. Dit voorkomt dat je losse dingen hebt die bewegen tijdens het lopen.

9) RITSSLUITINGEN: controleer of de ritssluitingen van goede kwaliteit zijn. Het zijn onderdelen die veel slijtage zullen lijden. Zorg ervoor dat ze de test doorstaan.

10) EXTERNE COMPARTIMENTEN: om te voorkomen dat je de rugzak moet legen of door bagage moet zoeken, is het aan te bevelen dat de rugzak externe compartimenten heeft waarmee je gemakkelijk toegang hebt tot bepaalde spullen zoals een waterfles, zonnebrandcrème of een hoed.

 

Last but not least: PROBEER DE RUGZAK ALVORENS OP AVONTUUR TE VERTREKKEN: een paar weken voordat je begint met de Camino de Santiago, probeer je je bagage voor te bereiden en loop je even rond met het geschatte gewicht. Deze test dient om je kracht te meten en het gewicht te heroverwegen in het geval het overdreven is.

Maak je geen zorgen als je voelt dat er veel dingen zijn waarop je moet letten. De beste rugzak voor de Camino is een rugzak met een capaciteit van 40 tot 50 liter, een goede heupsteun, verschillende compartimenten en goede ritssluitingen. De rugzakken die aan deze vereisten voldoen, hebben meestal de andere details ook wel.

Nu ben je klaar om je voor te bereiden op de Camino de Santiago. Succes!

Terug