Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Vijf redenen om de camino te wandelen buiten het hoogseizoen.

De camino wandelen of fietsen buiten het hoogseizoen? Vijf redenen om dit te doen.

2018-11-30

De Camino de Santiago is verlaten in de winter. De restaurants zijn bijna leeg en hoewel sommige hotels gesloten zijn, heb je geen problemen met het vinden van accommodatie. Het is waar dat het regent, het koud is en ja, het sneeuwt zelfs, maar dat doet er niet toe. Als je wordt aangetrokken door de rust en te wandelen zonder haast, is het winterseizoen ideaal om naar Santiago te wandelen. Want:  

- Deze periode is ideaal voor degenen die de Camino willen lopen zoals deze oorspronkelijk bedoeld is. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een spirituele balans of gewoon een avontuur wilt beleven. Het is tijdens deze maanden dat de Camino de Santiago intiem en persoonlijk is. 

- Als je avontuurlijk bent, beschouw het dan als een persoonlijke uitdaging. Sneeuw, wind of stormen zijn factoren die je moet overwinnen. Ben wel zo goed mogelijk voorbereid.

- Er is geen haast. Je hoeft niet vroeg op te staan, er zijn niet veel wandelaars, dus er zijn niet zoveel problemen om een ​​kamer of een tafel in een restaurant te boeken. De winter wordt gekenmerkt door de kou, de sneeuw, de eenzaamheid. Schema's zijn niet belangrijk, maar tavernes en bars, waar je met de lokale bevolking praat, des te meer!

- Eigenlijk is de Camino tijd voor reflectie. 'Onbetekenende' dingen, zoals het ontmoeten van veel mensen langs de Camino of wandelen op een echt zonnige dag, zijn niet meer van belang, omdat het er vooral om gaat te genieten van de natuur en onze dagelijkse angsten te overwinnen.

- De prachtige landschappen die deze tijd van het jaar te zien zijn. Uitzichten die heel anders eruit zien dan die van het zomerseizoen. 

 

 

Terug