Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Waarom kajakken? De voordelen op een rij.

We leven in een hectische wereld waarin we proberen het tempo van het dagelijks leven bij te houden, omringd door lawaai en elektronische apparaten. We brengen onze tijd door in stedelijke omgevingen en gaan niet meer zo vaak de natuur in als we zouden willen.

2021-01-04

We leven in een hectische wereld waarin we proberen het tempo van het dagelijks leven bij te houden, omringd door lawaai en elektronische apparaten. We brengen onze tijd door in stedelijke omgevingen en gaan niet meer zo vaak de natuur in als we zouden willen.

Maar het is essentieel om uit deze hectische wereld te komen en te ontspannen. Kayakken gaat niet alleen over het buiten zijn in de natuur, het is ook één ​​van de beste manieren om tot rust te komen.

Je blijft zitten in je kayak en je hoort alleen het geluid van je peddel in het water.

Wat zijn de voordelen van kayakken?

1. Het brengt je dichter bij de natuur

Het compacte formaat van je kayak geeft je de vrijheid om eilanden, baaien, enz. te verkennen en je kunt zelfs een stop maken en aan wal landen om rond te lopen als je iets interessants ziet. Je krijgt de natuur en de dieren te zien, omdat je heel dichtbij kunt komen als je stopt met peddelen.

2. In het water zijn is ontspannend

Van water is bekend dat het een ontspannend effect heeft op mensen. Het creëert een gevoel van rust en het is een nederige ervaring om te zien hoe groot en enorm het water om je heen echt is.

3. Je bent letterlijk en figuurlijk in beweging

Velen van ons doen te weinig aan lichaamsbeweging. We moeten keer op keer tijd vinden om ons lichaam te bewegen en kayakken is een perfecte gelegenheid om dit te doen.

Kayakken is een lichaamssport die vele voordelen voor de gezondheid heeft, denk aan:

• Verbeterde cardiovasculaire gezondheid

• Training van het bovenlichaam

• Training van benen

• Versterking van de core van je lijf

•Gewichtsverlies

4. Endorfines maken de hersenen gelukkig

Oefening (vooral cardio) is gekoppeld aan de afgifte van endorfines in de hersenen. Endorfines staan ​​bekend als "de dingen die je hersenen gelukkig maken", dus door te kayakken voed je je brein met goede energie.

Wanneer je hersenen endorfines afgeven, neemt het stressniveau in je lichaam af. Als je lichaam minder gestrest is, zal je geest ook minder gestrest zijn.

5. Kajakken is een bewegende meditatie

Als je yoga hebt gedaan, weet je wat meditatie is. Meditaties richten zich op je ademhaling in relatie tot je bewegingen.

Als je paddelt, maak je steeds dezelfde beweging. Het is net alsof je steeds dezelfde houdingen doet in yoga en we weten dat yoga ontspannend is.

6. De zon

Als je binnen bent, is het onmogelijk om de broodnodige vitamine D te krijgen. Kayakken biedt je een uitstekende manier om buiten te zijn en ook om wat zonneschijn te krijgen.

Op een dag met een stralende zon kun je de schoonheid van de wereld om je heen zien, terwijl je voelt dat de warmte van de zon je huid raakt.

7. Sociaal of eenzaam

Als je ontspant als je in de buurt bent van anderen, is het een geweldige manier om samen met vrienden het water op te gaan. Praten over wat er onlangs met je is gebeurd en het delen van de prachtige uitzichten om je heen kan een mooie sociale activiteit zijn.

Als je de hele tijd in de buurt van mensen bent en je wat rust en stilte nodig hebt, kan kayakken je ook die ontsnapping bieden. Ga er alleen op uit in je kayak en geniet!

Kayakken kan je de vrijheid geven die je nodig hebt, of dat nu betekent dat je je vrienden meebrengt, of eropuit gaat om een ​​pauze te nemen.

Wat de reden ook is waarom mensen kayakken, één ding maakt ze het blijven doen: het onbeschrijfelijke gevoel dat je alleen krijgt door in je kayak te stappen, van het land weg te duwen, de peddel in het water te steken en de eerste slag te nemen! Als je je dagelijkse routine, problemen en stress op het land verlaat, zweef je en ben je letterlijk vrij!

Meer weten over onze kayak tours? Klik hier. 

Terug