Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Wandel de Camino, je zult er geen spijt van krijgen 

In deze post vertellen we je waarom je El Camino zou moeten doen en hoe het je leven zal veranderen.

2021-01-04

Heb je nog nooit een vriend ontmoet die je veel heeft verteld over de Camino de Santiago? Probeerde die jou te overtuigen om de Camino te lopen maar heb je uiteindelijk nooit de stap gezet? Als je je blijft afvragen waarom de Camino de Santiago je aantrekt en waarom iedereen deze route wil proberen, heb je misschien een duwtje nodig. Als je denkt aan wat je tijdens je vakantie dit jaar kunt doen en de Camino de Santiago een optie is, moedigen wij je aan om er gewoon voor te gaan en deze droom vol avontuur waar te maken. Om je die boost te geven die je nodig hebt, gaan we je verschillende redenen geven waarom je El Camino de Santiago zou moeten doen:

1) HET PAD VAN OVERWINNEN

Hier is een van de belangrijkste redenen om de weg te bewandelen: overwin je eigen grenzen. De Camino leert je om niet op te geven en vooruit te blijven gaan om je doelen te bereiken. Ongetwijfeld een van de meest waardevolle levenslessen.

2) WIE ZOEKT DIE VINDT

De stress van onze dagelijkse routine doet ons soms ons ware zelf, onze verlangens en zelfs onze sterke en zwakke punten vergeten. Tijdens dagen en uren van wandelen, zal je geest diepe gedachten oproepen, waardoor je weer dichter bij jezelf komt, evenals je ware aspiraties.

3) JE ZULT LEREN EVALUEREN WAT ER WERKELIJK BELANGRIJK IS

De Camino leert je te waarderen wat je hebt in je dagelijkse leven. Je zult nooit meer hetzelfde kijken naar een douche, een kledingstuk, een maaltijd of zelfs een bed. In slechts een paar kilometer leer je onderscheid te maken tussen wat echt nodig is in je leven en wat niet.

4) JE OPENT JEZELF EN LEERT NIEUWE MENSEN KENNEN

De Camino de Santiago is de perfecte ervaring om mensen te ontmoeten die een soort van smaak of affiniteit met je delen. Denk er eens over na: zelfs al is het alleen maar omdat je hier bent, je hebt al veel gemeen. Met de juiste instelling kun je heel gemakkelijk andere pelgrims ontmoeten met wie je veel dingen kunt delen, zonder je te moeten binden aan hun gezelschap als je later alleen wil lopen. Het ontdekken van de motivaties van de andere pelgrims om de Camino te doen en wat hen ertoe heeft gebracht het te wandelen, is de moeite waard om te ontdekken.

5) "SOLIDARITEIT" VERWERFT EEN NIEUWE BETEKENIS

Als je de Camino nog niet hebt gelopen en je besluit het te doen, zal een van de dingen die je het meest zullen verbazen het kameraadschap en de solidariteit zijn die bestaan tussen de pelgrims. Er is een lange traditie die nog steeds bestaat, je kan het de geest van de pelgrim noemen, waarbij de meest ervaren pelgrims de onervaren pelgrims helpen en hun ervaring delen zodat de nieuwelingen later hetzelfde kunnen doen.

Camino De Santiago in Galicia

6) LINGUISTISCHE ERVARING

Op je reis naar Santiago zul je het enorme taalkundige potentieel ontdekken dat je binnenin je hebt, aangezien veel van deze nieuwe contacten buitenlanders zullen zijn, met wie je zult moeten spreken in het Engels of in de taal die je kiest, zodat een levenslange vriendschap kan ontstaan.

7) JE ZULT OP PLAATSEN KOMEN DIE JE ANDERS NIET ZOU BEZOEKEN

Terwijl je de Camino loopt, steek je bruggen over, bewandel je Romeinse wegen, kom je eeuwenoude paden tegen en doorkruis je dorpen met de meest gastvrije mensen en dit alles natuurlijk gecombineerd met ongelooflijke landschappen. Je reist te voet door het noorden van het schiereiland, als je op de Franse manier besluit te wandelen; je wandelt langs de Atlantische Oceaan in Galicië, als je op Portugese weg kiest of je bewondert de hele groene Noordkust als je besluit om via de prachtige Camino del Norte te reizen. Kies de route die je wil, de Camino de Santiago stelt je niet teleur, het laat je altijd de omgeving zien vanuit het standpunt van een wandelaar en niet vanuit het raam van een auto, en leert je beetje bij beetje te genieten van natuur en cultuur terwijl je alleen wandelt.

8) MENS SANA IN CORPORE SANO

Vergeet de sportschool. Durf om fit te worden in de open lucht, genietend van een van de beste ervaringen van je leven, terwijl je je longen vult met een zuiverende bries in een aangename, ontspannende en natuurlijke omgeving.

9) EEN WANDELING DOOR CULTUREN

De verschillende routes van de Camino leggen een groot aantal culturele elementen bloot die je ziel zullen overspoelen met kennis en ervaringen waarvan je niet wist dat je ze nodig had totdat je ze vond. Doe het rustig aan en ontdek alle mysteries van deze magische hoekjes.

10) OPNIEUW BEGINNEN

Het beste nieuws is dat er niet maar één pad is naar Santiago de Compostela, en ook zijn de verschillende wegen niet allemaal hetzelfde. Van de drukke Franse weg tot de bijna maagdelijke Camino Primitivo, je hebt veel wegen voor de boeg die je naar Santiago zullen brengen en die je veel verschillende gezichten zullen laten zien van het avontuur dat de pelgrimstocht naar Santiago met zich meebrengt.

11) DOE HET!

Bepaal zelf het doel dat u wilt behalen en beslis wat de beste route voor u is. Als je eenmaal je eerste stap hebt gezet, zal niets ooit meer hetzelfde zijn. Waar wacht je nog op? Reserveer nu de Camino de Santiago!

12) ERVARING VOOR HET LEVEN

De Camino de Santiago lopen is een ervaring die je je hele leven niet zult vergeten. Het is iets dat elke pelgrim je kan garanderen. De Camino zal nooit weggaan, hij zal altijd op je wachten als je besluit terug te gaan. Wanneer je een ontsnappingsroute nodig hebt, laat alles dan een paar dagen achter om na te denken en weg te komen van het lawaai dat je omringt, de Camino zal je met open armen ontvangen.

Terug