Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Gaztelugatxe: Beleef het echte Game of Thrones

Het spectaculaire schiereiland San Juan de Gaztelugatxe stond altijd al op het “to do-lijstje” van toeristen in Noord-Spanje. Sinds kort is Gaztelugatzem ofwel “Daenerys Targaryen’s Dragonstone” dankzij de populaire reeks Game of Thrones ook voor het grote publiek een niet te missen bestemming geworden.

2017-10-09

Het is makkelijk om te begrijpen waarom de makers van Game of Thrones gekozen hebben voor San Juan de Gaztelugatxe als decor voor hun reeks. Buiten de betoverende schoonheid, heeft deze plaats iets mysterieus en sprookjesachtig. 

Als je Jon Snow, Deanerys Targaryen en de rondzwevende draakjes de smalle, zigzaggende stenen trappen die het eiland verbinden met het vasteland ziet oplopen weet je meteen: dit wordt de nieuwe must-see in Spanje.

En zo het geschiedde. In 2017 zijn de bezoekersrecords al verbroken. Toeristen en "Game of Thrones"-fans komen van overal om dit natuurlijk wonder in het Baskenland te bewonderen.

Op de top van het schiereiland kijkt een klein kerkje uit over de golf van Biskaje. Ondanks het feit dat velen de vermoeiende trappen al hebben afgelegd, is men het nog steeds oneens over hoeveel trappen het nu precies zijn. Wij telden er 241! Volgende keer is het jouw beurt om ze te tellen! 

Het moment dat je de top bereikt, zal een frisse bries en een prachtig uitzicht je verwelkomen. Terugkijkend zal je de woeste golven zien en horen. Geloof het of niet, het is zelfs mooier in het echt dan in de populaire tv-reeks. 

Wanneer je daar staat met de wind in je haren, uitkijkend over de omgeving, is het eigenlijk niet moeilijk om jezelf als een veroveraar van de 'Westeros' te wanen. 

Laat de kans niet liggen om Game of Thrones in het echt te beleven! Contacteer ons of neem een kijkje tussen onze trips naar het Baskenland.

Terug