Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Vakanties in Baskenland

Baskenland is een streek vol contrasten met een aanbod voor alle smaken, afhankelijk van waar je je precies bevindt. Overal is er een cultuuraanbod dankzij diverse eersterangs festivals. Baskenland kenmerkt zich bovendien door een overdaad aan cultureel erfgoed, inclusief het Guggenheimmuseum in Bilbao.

Het landschap is gevarieerd: van bergen, ideaal om te hiken, tot stranden van fijn zand aan de voet van indrukwekkende kliffen. De meeste Baskische stranden beschikken over alle nodige diensten en zijn uitermate geschikt voor allerlei soorten watersport, zoals bijvoorbeeld (wind)surf, zeilen, kanoën en duiken.

Speciale vermelding verdient het feit dat de Basken zeer gehecht zijn aan oude volkstradities. Een voorbeeld daarvan zijn hun sportwedstrijden, waarin ze zich meten in hun vaardigheid voor activiteiten die vroeger bij het landleven hoorden. Tegelijkertijd hebben de steden een bijzonder elegant en kosmopolitisch karakter.

De liefde voor lekker eten en drinken is een kenmerk van de Baskische cultuur. Dit is dan ook overal te merken: op de markten, bij de mensen thuis, in restaurants en bij de kookverenigingen. De bezoeker kan kiezen tussen de traditionele keuken, met eersteklasse ingrediënten, en de innoverende keuken met een zeer persoonlijke stempel, die tot ver over de grens befaamd is. Grote keuze dus voor alle smaken. Het is duidelijk dat men hier van bijzonder lekker eten houdt en daar dan ook een duit voor over heeft. Voor velen is eten en drinken een van hun voornaamste tijdverdrijven.

Populairste reizen

Rondje door Baskenland en Cantabrië via de Costa Verde

8 dagen Vanaf 1150EUR/pers
Rondje door Baskenland en Cantabrië via de Costa Verde
Populairste reizen

Unieke wandelvakantie in Picos de Europa.

10 dagen Vanaf 1090EUR/pers
Unieke wandelvakantie in Picos de Europa.
Populairste reizen

Camino de Santiago - Pelgrims Roadtrip

9 dagen Vanaf 855EUR/pers
Camino de Santiago - Pelgrims Roadtrip
Populairste reizen

Een gastronomische reis door Noord-Spanje

9 dagen Vanaf 1090EUR/pers
Een gastronomische reis door Noord-Spanje

Onze blog

Meer blogberichten bekijken