Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

De beste Paradores in Noord-Spanje met zwembad

Omdat een goede duik lekkerder smaakt als je daarna een bed met geschiedenis, lokale gerechten en ansichtkaart-perfecte landschappen te wachten staat

2023-12-06

Parador de Costa da Morte

Ingebed in de contouren van een Galicische heuvel, staat het opmerkelijke Parador de Costa da Morte in harmonie met het weelderige groen eromheen. Het dient als een adembenemend uitkijkpunt met uitzicht op het einde van de wereld en is een van de nieuwste toevoegingen aan het prestigieuze Paradores-netwerk.

Gelegen aan de oevers van Lourido Beach en op slechts een steenworp afstand van Cabo Fisterra, smelt het interieur van de Parador naadloos samen met het betoverende lokale landschap. De inrichting van elke kamer haalt inspiratie uit de organische vormen die te vinden zijn in de natuurlijke schoonheid van Costa da Morte. Deze tijdloze en uitnodigende ontwerpen roepen sereniteit en een gevoel van welzijn op, terwijl ze de perfecte achtergrond bieden om te genieten van adembenemend uitzicht op zee.

Parador de Benavente

Halverwege tussen León en Zamora, boven een historisch kruispunt, rijst het Parador de Benavente op over de overblijfselen van de verdwenen Pimentel-vesting. Het behoudt de ongeschonden Renaissance Slakkenhuis Toren, die een prachtig Mudéjar houten plafond en een historische bar herbergt.

De inrichting met tapijten, smeedijzeren lampen en ambachtelijke materialen voert je mee naar een andere tijd. Bovendien maken de Tuinen van La Mota eromheen en het spectaculaire uitzicht over de valleien van Tera en Órbigo het tot een ideale rustplaats, met perfecte hoekjes om te ontspannen, zoals het zwembad en unieke terrassen.

Parador de Toledo

Maak je bezoek aan Toledo onvergetelijk door te verblijven in het Parador de Toledo. Dit door Mudéjar geïnspireerde gebouw biedt de meest adembenemende panoramische uitzichten op de Stad van Drie Culturen vanaf het terras, de lounges en de kamers. Hier vind je een warme en gastvrije sfeer, perfect om te ontspannen na een lange dag van bezienswaardigheden, of het nu is door een verfrissende duik te nemen in het zwembad of te genieten van culinaire hoogstandjes uit de Castiliaanse keuken op het terras. Dit alles terwijl je nooit je ogen afwendt van de prachtige skyline van Toledo.

Parador de Baiona

Ten zuiden van de Rías Baixas, omgeven door de zee en met uitzicht op de prachtige Baai van Baiona, ligt het schiereiland Monterreal. Op deze opmerkelijke locatie wacht het Parador de Baiona op je, een historische vesting met een spectaculair panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan. Deze parel, halverwege tussen een middeleeuws kasteel en een Galicisch herenhuis, beschikt over elegante kamers met decor dat je naar een andere tijd zal transporteren. Opmerkelijke kenmerken zijn onder andere de majestueuze stenen trap in de lobby en de uitgestrekte tuin, compleet met een ruim zwembad, van waaruit je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de hele baai.

Veel pelgrims kiezen dit Parador als hun rustplaats na een lange dag wandelen.

Parador de Limpias

In deze rustige omgeving koos Koning Alfonso XIII het Eguilior-paleis als zijn zomerresidentie, dat nu is omgetoverd tot de Parador de Limpias. Dit historische gebouw nodigt je uit om te genieten van ontspanning en rustige wandelingen door zijn goed onderhouden uitgestrekte tuinen. Het biedt comfortabele en gezellige kamers, de culinaire uitmuntendheid die typerend is voor Paradores, sportfaciliteiten zoals tennis- en paddle-tennisbanen, een seizoensgebonden zwembad en ruime, goed verlichte lounges.

Parador de Vic-Sau

Gelegen in de buurt van Vic, in de charmante regio Osona, is de Parador de Vic-Sau een echt Catalaans juweeltje. Dit gezellige hotel is gevestigd in een prachtig gerestaureerde Catalaanse boerderij en biedt een omgeving van ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Omringd door de majestueuze bergketen Les Guilleries en op een steenworp afstand van het pittoreske stuwmeer van Sau, dompelt de Parador je onder in de rust van de natuur.

Dit etablissement beschikt over ruime en lichte kamers, waarvan sommige met privéterras, waar je kunt ontspannen en genieten van het uitzicht. Daarnaast beschikt het over een zorgvuldig onderhouden prachtige tuin en een buitenzwembad om je verblijf onvergetelijk te maken.

Als je een liefhebber bent van avontuur en buitensporten, dan is dit je ideale bestemming. De locatie van de Parador biedt je de mogelijkheid om verschillende activiteiten te ondernemen in het hart van de natuur. En het beste van alles, het is strategisch gelegen in de buurt van Barcelona, zodat je kunt genieten van lange dagen van het toerisme in de kosmopolitische "Ciudad Condal" en dan terugkeren naar het hotel om te ontspannen en op te laden.

Ontdek de magie van Vic-Sau en maak van je verblijf een onvergetelijke ervaring in de Parador dichtbij Barcelona.


We staan klaar om je een reis vol charme en comfort aan te bieden! Hier kun je onze reizen met paradores ontdekken.

Terug