Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

De meest opmerkelijke Parador hotels in Noord-Spanje

Lees het verhaal van de oudste en meest opmerkelijke Parador hotels in Spanje. De oude kloosters, kastelen, pelgrimshospitalen, enz. staan nu als authentieke architectonische juwelen. Reizen door Spanje in de Parador biedt een uniek inzicht in de Spaanse geschiedenis

2022-12-12

PARADOR DE OROPESA - TOLEDO

Categorie: Paleis en kasteel

Datum: 1930

De eerste Parador in een gerenoveerd historisch gebouw was dit middeleeuwse kasteel gelegen tussen de Sierra de Gredos en de Taag. Het werd de eerste monument-Parador van de publieke hotelketen, die de weg opende naar een netwerk van accommodaties in kastelen, paleizen, kloosters en kloosters. Het kasteel bestaat uit twee delen: het oude kasteel en het nieuwe. Het oude deel werd gebouwd door de Arabieren tussen de 12e en 13e eeuw. Rond 1402 werd het nieuwe deel bijgebouwd, dit werd het landhuis van de Álvarez de Toledo, de graven van Oropesa en diende als een schuilplaats voor soldaten, religieuzen en edelen uit andere tijdperken.

In dit hotel voelt u zich terug in de tijd, kunt u ontspannen en genieten van een spectaculair uitzicht over de Sierra de Gredos. Bovendien heeft de parador een uitstekende gastronomie en geeft het de monumentale rijkdom van de streek perfect weer.

Reizen met Parador hotels in Spanje

Reizen met Parador hotels in SpanjeReizen met Parador hotels in Spanje

 

Spain is More is trots om een 'selected partner' te zijn met Paradores. Onze samenwerking betekent dat we u overnachtingen en op maat gemaakte routes kunnen aanbieden tegen voordelige prijzen in alle Parador-hotels in Spanje

 

PARADOR DE CIUDAD RODRIGO

Categorie: Alcázar

Datum: 1930

Dit kasteel vormde het verdedigingssysteem van de stad in de 14e eeuw. In 1929 maakte het stadhuis zijn eerste aanpassing door een deel van het gebouw en de beschikbare ruimtes om te vormen tot een regionaal museum en hostel. In 1931 werd het een Parador toen het werd afgestaan aan de staat. De Parador groeide als gevolg van de toename van de vraag naar hotels. De opeenvolgende hervormingen die in de afgelopen 50 jaar werden doorgevoerd, hebben de oorspronkelijke configuratie van de Parador veranderd. Het pand werd beschermd door de ‘La protección genetica de los castillos’  in 1949 en nu nog steeds door de verklaring van cultureel belang in de categorie van monument. Het hotel kijkt uit over de stad en de vruchtbare vlakte van de rivier Águeda. Laat je meeslepen door de locatie en geniet van je verblijf met prachtige uitzicht op de landschappen van Campo Charro.

Reizen met Parador hotels in Spanje

Reizen met Parador hotels in SpanjeReizen met Parador hotels in Spanje

PARADOR DE HONDARRIBIA

Categorie: Fort

Datum: 1968

Ook bekend als het kasteel van Carlos V. De constructie dateert uit de 10e eeuw en heeft altijd een belangrijke militaire en verdedigende functie gespeeld. De hoge muren beschermden en beschermen nog steeds de middeleeuwse schat die het historische centrum van Hondarribia vormt. De hoogtepunten zijn de stenen muren met klimop die de patio omringd. En de uitzichten vanuit sommige kamers en vanaf het terras aan de Franse kust en de zee geven de onbeschrijfelijke schoonheid van de plek weer.

Reizen met Parador hotels in Spanje

Reizen met Parador hotels in SpanjeReizen met Parador hotels in Spanje

PARADOR DE CARDONA - BARCELONA

Categorie: Kasteel

Datum: 1976

Cardona heeft alle charme van een middeleeuws stadje behouden met zijn vele smalle straatjes. 

De parador de Cardona is één van de meest indrukwekkende middeleeuwse complexen in Catalonië, het kasteel werd omgebouwd tot parador in 1976. De torens, muren en andere gotische elementen zijn in hun pracht te zien. Het panoramische uitzicht over de stad en de Cardener rivier is een geschenk bij het ontwaken. De Parador de Cardona biedt een unieke ervaring om één te worden met de natuur, de geschiedenis te leren kennen en de Catalaanse keuken te ontdekken. 

Reizen met Parador hotels in Spanje

Reizen met Parador hotels in SpanjeReizen met Parador hotels in Spanje

PARADOR DE OLITE - NAVARRA

Categorie: Paleis-kasteel

Datum: 1966

Het paleis is één van de mooiste voorbeelden van gotische, niet-eclectische architectuur in Europa. Majestueus paleis-kasteel Primitivo de Olite. Hier was het paleis van de koningen van Navarra waarvan het oudste gedeelte als Parador was ingericht. Het is een bewoond geweest sinds de Romeinen, waarvan de archeologische overblijfselen in sommige van de torens nog te zien zijn.

In 1966 begon de hervorming om het om te vormen tot een toeristisch parador hotel. De gemeenschappelijke ruimtes en een deel van de hotelkamers zijn geïntegreerd in het paleis. Het interieur verrast door gebrandschilderde ramen, arcades en andere elementen die typerend zijn voor de Middeleeuwen. Hierin voel je je ondergedompeld in een oase van vrede en rust tussen eeuwenoude stenen muren.

Reizen met Parador hotels in Spanje

Reizen met Parador hotels in SpanjeReizen met Parador hotels in Spanje

SANTO DOMINGO PARADOR - SANTO DOMINGO DE LA CALZADA

Categorie: Pelgrimsziekenhuis

Datum: 1965

Santo Domingo zelf heeft dit gebouw naast de kathedraal gebouwd om voor zieken en pelgrims te zorgen in de 12e eeuw. Gezien het toeristische belang van de Camino de Santiago werd besloten om het oude gebouw dat in een vreselijke staat verkeerde opnieuw te gebruiken. Het huidige gebouw heeft geprobeerd zijn oorspronkelijke uiterlijk te herstellen. 

De centrale patio is een fundamenteel element van het gebouw geworden met zijn modern glas in betonnen vensters, wat contrasteert met de steen en het oude karakter van het gebouw. Momenteel is het een vorstelijk en elegant complex, met een lobby en majestueuze lounges die een warme en harmonieuze omgeving creëren.

Reizen met Parador hotels in Spanje

Reizen met Parador hotels in SpanjeReizen met Parador hotels in Spanje

PARADOR DE CANGAS DE ONIS

Categorie: Klooster

Datum: 1998

Oud klooster van San Pedro de Villanueva, een van de oudste in Asturië. Het eerste gebouw was een koninklijk pantheon en een pre-romaanse basiliek. Van dit eerste gebouw is er niets meer over, het is gerestaureerd in een Romaanse stijl, waarvan er resten zijn in de kerk. Tussen 1674 - 1699 werd het klooster getransformeerd en aangepast aan de smaak van die tijd. Net als veel andere gebouwen uit die tijd, werd het in de 19e eeuw in de steek gelaten. In 1998 werd het uiteindelijk ingewijd als een toeristisch hotel en breidde het uit met één extra vleugel.

Vandaag is het een prachtig gebouw omringd door de spectaculaire Picos de Europa, een plek van ongeëvenaarde schoonheid. Dichtbij de Parador de Cangas de Onís zijn ruige bergen, witte stranden, verborgen grotten, prachtige meren, bossen van diep groen en rivieren van kristalhelder water zijn. Perfect om te genieten van de idyllische rust in een Parador op deze bevoorrechte plek.

 

Reizen met Parador hotels in Spanje

Reizen met Parador hotels in Spanje

PARADOR DE LEÓN

Categorie: Klooster en ziekenhuis

Datum: 1986

De gevel is één van de meesterwerken van de Spaanse Renaissance. Oorspronkelijk was het een klooster voor pelgrims gesticht in de twaalfde eeuw naast een ziekenhuis op het huidige plein. De constructie was bedoeld om het hoofdkwartier van de Militaire Orde van Santiago in het westen van het schiereiland te huisvesten. Het gebouw is een synthese van religieus en militair, zoals weerspiegeld in de iconografie van de fascinerende gevel die bijna een enorm canvas in steen is. Het klooster werd gebruikt voor verschillende doeleinden totdat het werd geopend als een hotel in handen van de staat in een duidelijke poging om de weg naar Santiago te herstellen.

Tegenwoordig heeft het hotel ruime en elegante kamers om te rusten, en een prachtig restaurant dat een majestueuze traditionele keuken biedt.

Reizen met Parador hotels in Spanje

Reizen met Parador hotels in SpanjeReizen met Parador hotels in Spanje

PARADOR DE SANTIAGO DE COMPOSTELA

Categorie: Koninklijk ziekenhuis

Datum: 1986

Het Koninklijk ziekenhuis van Santiago was een project van de katholieke monarchen om de duizenden pelgrims die in Compostela aankwamen, op te vangen. Dit eerste ziekenhuis van de XVI eeuw was veel kleiner dan het huidige gebouw omdat het bestond uit een kerk en slechts twee kloosters. De uitbreiding kwam pas in de achttiende eeuw. Een aardverschuiving en de behoefte aan ruimte zorgden ervoor dat de twee achtertuinen en de barokke trap van Ferro Caaveiro in steen werden gebouwd.

Jaren later zijn pelgrims vervangen door reizigers, sinds 1954 is het een prachtig hotel dat jaar na jaar zijn oude toewijding aan gastvrijheid hernieuwt. Deze Parador combineert geschiedenis, kunst en traditie. Deze droom van pelgrims en het embleem van Santiago, is gelegen op de Plaza del Obradoiro vlakbij de beroemde kathedraal. De parador heeft een spectaculaire schoonheid in één van de meest bezochte steden ter wereld, Santiago de Compostela.

Reizen met Parador hotels in Spanje

Reizen met Parador hotels in SpanjeReizen met Parador hotels in Spanje

PARADOR DE SANTO ESTEVO

Categorie: Klooster

Datum: 2004

In het hart van de Ribera Sacra ligt het klooster van Santo Estevo, één van de belangrijkste in Galicië en het best bewaard gebleven. Dit klooster heeft sporen van romaanse, gotische, renaissance elementen en drie binnenkloosters die het een enorme originaliteit geven. De oorsprong dateert uit de 6e eeuw en is gerelateerd aan San Martín Dumiense, de 'Apostel van de Suevos'. De schoonheid en monumentaliteit van het gebouw hebben ervoor gezorgd dat het in 1923 tot Historisch Artistiek Monument werd verklaard.

Nu is het een hostel dat toerisme verenigbaar maakt met de stilte van een verborgen vallei. Rust en vrede zijn binnen handbereik in deze spectaculaire plek met een spa met een fantastisch uitzicht.

Reizen met Parador hotels in Spanje

Reizen met Parador hotels in Spanje

 

Terug