Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Geschiedenis van de Parador hotels

De Parador hotels in Spanje zijn het resultaat van een enorme historische en culturele erfenis, de populariteit van de auto in de jaren 30 en visionaire initiatiefnemers.

2023-11-02

Spanje, één van de landen in de wereld die de meeste toeristen ontvangt, heeft een breed scala aan hotels voor alle smaken en portemonnees. Een van de meest unieke hotelnetwerken is de verbazingwekkende Parador-hotels in Spanje. De oorsprong van 'Paradores' gaat terug tot 1910 toen de Spaanse overheid besloot om een nieuwe hotelstructuur in te richten die niet van te voren bestond.

De keten moest het toeristische imago van Spanje verbeteren. Het idee was om hotels te bouwen op plaatsen waar er weinig particuliere initiatieven waren en tegelijk toeristen naar plaatsen met een grote natuurlijke schoonheid of gebieden met een divers cultureel erfgoed te lokken; artistiek en historisch. Zo ontstonden de Parador-hotels.

Paradores a lo largo de la historia

We moesten nog een paar jaar wachten om de geboorte bij te wonen van de eerste vestiging van de Paradores-keten. In 1926 zorgde koning Alfonso XIII persoonlijk voor de beste locatie van die eerste vestiging. De gekozen plaats was de Sierra de Gredos, een plaats met een uitzonderlijke schoonheid, tussen Madrid en Ávila. In 1928 opende de eerste parador in de geschiedenis: The Gredos Tourist Parador.

Det første ParadorhotelNa de opening van de Parador de Gredos wilde het Nationaal bureau voor Toerisme in 1928 ook enkele van de vele historische en artistieke monumenten beginnen renoveren om (buitenlandse) toeristen aan te trekken. Het netwerk van Parador hotels werd ontwikkeld en kastelen en paleizen die anders in puin zouden zijn geëindigd werden zo bewaard.

Tegelijkertijd begon men in Spanje met de bouw van “Albergues de Carretera para Automovilistas”, deze bescheiden hotels dienden als stop voor de toeristen die op doorreis of roadtrip waren in Spanje. Later zouden deze hotels worden geïntegreerd in een nationaal netwerk van hotels en daarom bevinden sommige Paradores zich op onverwachte plaatsen.

Parador Historie

We kunnen zeggen dat na verloop van tijd een prestigieus toerisme netwerk werd uitgebouwd in Spanje. De Parador-keten is een publiek bedrijf dat, bijna een eeuw later, erkent wordt als een voorbeeld van prestige, zowel nationaal als internationaal. Alle hotels zijn onderdeel van een grote keten en toch heeft elk Parador een eigen essentie.

Bovendien waren en zijn de klanten de beste waarde van het bedrijf en ze maken allemaal deel uit van de geschiedenis van Paradores. De Parador hotels hebben altijd geprobeerd om een ​​hoog niveau te handhaven tegen een redelijke prijs en ze zijn nog altijd een voorbeeld van uitstekende service. Details en kwaliteit zijn de kenmerken van het bedrijf geworden.

Daarenboven zijn Paradores en gastronomie altijd hand in hand gegaan. Opmerkelijke gebouwen, van grote historische en artistieke waarde, waar alles wordt gedaan om de regionale keuken van de plaats waar het zich bevindt te integreren in de menukaart. De Parador hotels zijn in de loop van de geschiedenis bekend geworden dankzij hun uitstekende, professionele koks die traditie en avant-garde in de gerechten weten te combineren.

Gastronomi Paradores

Kortom, Paradores de España streeft ernaar het artistieke erfgoed van Spanje te behouden door accommodatie op enigszins vergeten plaatsen te bieden. Tegenwoordig kun je Paradores vinden in wat eens kastelen, paleizen, forten, kloosters en andere belangrijke gebouwen waren die zich op plaatsen bevinden die de geschiedenis en de essentie van ons land bekend te maken. 

Spain is More werkt al meerdere jaren samen met Paradores en we bieden een aantal zeer interessante routes in samenwerking met hen. Vandaag zijn er 95 Parador hotels in Spanje en sommige zijn uiteraard beter dan andere. Natuurlijk hebben we bij Spain is More onze favorieten en wij geven graag suggesties voor de beste route door Spanje waarbij je verblijft in de mooiste Parador hotels. Als u geïnteresseerd bent in deze routes, vindt u hier meer informatie over onze reizen. 

Terug