Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Pilgrims of León: David uit Spanje (#POL)

Wat is het verschil tussen een Spaanse pelgrim en een pelgrim uit het buitenland? David, die zelf uit León, Spanje afkomstig is, geeft hierover zijn mening. 

2018-04-17

“Ik denk dat er een verschil is tussen hoe Spaanse pelgrims de Camino ervaren en hoe buitenlandse pelgrims de Camino ervaren. Waarschijnlijk is het voor buitenlanders specialer om de Camino te doen omdat ze misschien nog nooit in Santiago de Compostela zijn geweest. Spanjaarden daarentegen zijn vaak al in Santiago de Compostela geweest of kennen in ieder geval de regio en ze weten min of meer wat ze kunnen verwachten. Een ander verschil, is dat Spaanse pelgrims, tenminste degenen die dicht bij de Camino Frances wonen, restaurants zullen zoeken die een beetje meer uit het centrum van de stad liggen. We zijn gewend hier in León aan de promotie van de pelgrimsmenu's en proberen daarom wat minder commerciële plekken te zoeken om te lunchen en soms zijn deze restaurants ook een beetje goedkoper. "

Bedankt om je ervaring te delen David!

Terug