Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Pilgrims of León: Jude uit Schotland, VK

Mijn favoriete momenten op de Camino zijn altijd verbonden met het ontmoeten van mensen.

2018-05-04

Jude legt uit hoe gemakkelijk het is om een ​​aantal etappes van de Camino te doen en het jaar erna terug te komen voor een ander deel van de Camino. Ze is al 3 keer heen en weer gereisd naar Spanje om meer etappes van de Camino te doen.  

"Ik heb nu al drie keer op de Camino Frances gewandeld, altijd in verschillende stadia omdat ik gewoon zo benieuwd ben om alles te zien!

Ik begon de eerste keer vanuit Saint-Jean-Pied-de-Port naar Logroño te lopen. Toen nam ik de trein naar Sarria en liep het laatste stuk van Sarria naar Santiago.

De tweede keer liep ik de etappes van León naar Ponferrada en nam vervolgens de trein weer naar Sarria om de laatste etappes naar Santiago te lopen.

Dit jaar loop ik van Logroño naar León en morgen ga ik met de bus richting O Cebreiro om het laatste stuk te lopen. Het is zo magisch om dat laatste deel van de Camino de Santiago te lopen!

Mijn favoriete momenten op de Camino zijn altijd verbonden met het ontmoeten van mensen. Vorig jaar bijvoorbeeld was mijn favoriete plek in El Acebo de San Miguel. Ik verbleef in dit kleine bergdorp in het huis van een Spaans echtpaar en we konden alleen communiceren via google translate omdat mijn Spaans niet zo goed is. Ze vertelde me al deze lieve dingen via google translate, zoals hoe blij ze was om mij in haar huis te ontvangen. En natuurlijk de prachtige zonsondergang in de bergen in El Acebo de San Miguel, dat was onvergetelijk!"

Terug