Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Pilgrims of León: Keith uit Zuid-Afrika

We kwamen Keith tegen en we hebben een gezellige babbel gehad in de zon over zijn ervaringen op de Camino.

2018-03-23

Hoe ben je op dit idee gekomen om de Camino Frances te wandelen?

Enige tijd geleden heb ik met mijn zonen een reis door Spanje gemaakt, we bezochten Bilbao, waar een geweldig muziekfestival was. En daarna bezochten we ook Burgos, Santiago en Llanes. We bleven pelgrims tegenkomen en op die manier groeide het idee om op een dag ook pelgrim te worden.

Wat denk je van noord-Spanje?

Het is hier zeker rustiger dan in andere delen van Spanje, je ziet veel minder toeristen. Ook is iedereen hier erg vriendelijk. En het lijkt erop dat de lokale bevolking blij is met de 'Camino', ze zijn eraan gewend om pelgrims te zien.

Waar ben je de Camino Frances begonnen?

Ik begon te lopen in Saint-Jean-Pied-de-Port. De eerste paar dagen waren erg moeilijk omdat er veel sneeuw lag. En toen ik enkele dagen later over de ‘mesata’ (laagvlakte) liep, van Burgos tot León, kon ik de sneeuw nog zien liggen op de bergen (Cantabrische bergen).

Neem je soms rustdagen tijdens het wandelen van de Camino Frances?

Ik neem wat vrije tijd hier in León, ik blijf hier tot zaterdag. Ik wil hier een beetje rondwandelen en de belangrijke bezienswaardigheden meepikken, zoals een bezoek aan de kathedraal, Guadi’s Casa Botines, San Isodoro museum...

Verblijf je in een ‘albergue’ of in een hotel?

Ik verblijf hier in een klein hotel in het centrum van León. Ik wil graag mijn privacy hebben. De eerst nacht van mijn Camino probeerde ik in een ‘albergue’ in Roncesvalles te slapen, maar dat was waanzin. Ik denk niet dat in hotels verblijven tijdens het lopen van de Camino gaat over meer luxe hebben of niet. Ik ben diabetisch en wil gewoon echt mijn privacy hebben. Ik denk dat iedereen zijn of haar eigen Camino loopt en het maakt totaal niet uit waar je slaapt. Ik ben hier om te wandelen!

Heel erg bedankt Keith! We wensen je een "Buen Camino"!

Terug